自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 【 原來蘇絲黃吾單只介紹了西灣河太安樓的雞蛋仔, 仲介紹了裏面最好味果檔超級無敵車仔

Gigabyte 寫道:
其實附近仲有明記糖水都好出名架, 但明記有兩間, 一間大間一間細間, 吾知有無關係, 但大個間真係晚晚都好多人架!車仔麵係細明記隔籬。

有關係,同一老細架,大果間主打小菜

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 【 原來蘇絲黃吾單只介紹了西灣河太安樓的雞蛋仔, 仲介紹了裏面最好味果檔超級無敵車仔

mimibooo 寫道:
Gigabyte

乜豆漿真係好好味
我見成日好多人排,,旦冇試過

真係幾香啊,唔同出面果d,無味既。$6一支,抵到爛 :mrgreen:

水晶宮

$2/隻!買一隻都得!!

仲有其他飽都好好食, 菜肉飽 $2.5/隻大大隻!

曼頭 $2/隻,又係大大隻, 其他煎牛肉飽,煎飽比較少試(因為覺得會熱氣)

仲有個「痴」飯啊,d油炸鬼,炸到呢
真係好好味啊

住係西灣河真係幾幸福,行出d去鯉景灣又係大把野食

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雞蛋仔,以前好好食架~~而家.....以前賣四蚊咋,我諗係兩至三年前左右~~
權發小菜真係好抵食~~但佢樓下間壽司店,我個次見到佢有員工係涷肉舖買蟹子呀~~同埋佢岩岩開時,食過佢D三文魚,唔係好得,都唔新鮮~~可能咁岩個日唔好食~~
"痴"飯我個日試過,麻麻地,D飯好乾,同埋入面D料好甜,但佢個酸辣湯好正~~足料同埋夠辣~~
車仔麵我個日食過,麻麻地,D野食好甜,但我FD話佢D雞尖好正~~我食開另一檔既~~個檔其實仲多人排隊~~不過而家都好少食~~
車仔麵我而家食筲箕灣東大街尾,係安利對面,好好味~~個湯底好正,同埋佢有免費辣菜甫加落去(不過要同佢講的)佢個辣汁好好味~~
當然唔少得金東大既排骨飯加燒賣啦~~正,正~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

我上個月去食車仔麵,見到車仔上有好多餸選擇,但係覺得好污糟,我一心去想試試,就買了一碗淨餸(鷄翼、冬菇、魷魚、豬紅),因為無座位,我去了附近公園食。味道一般,之後仲肚疴添,要周街揾廁所添,所以米攪,無下次!

大宅

好媽媽勳章

好耐之前已食過阿蘇介紹個檔車仔麵,真係好鬼一般wow,冇錯而新開個間"君滬"水餃真係唔錯,特別熱豆漿,不太甜"正"
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

大宅

我都好鍾意食車仔麵,可惜西灣河對我嚟講太遠,我都係繼續食元朗"永年"啦~~~

亞蘇有次介紹深水埗一間舖仔食魚蛋,我又唔覺得好好味喎 ?-(

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

haileymama

等我明天去飲下先
豆漿呀

仲有咩好食ga 間野
我成日都經過唔知仲有其他咩好食

珍珠宮

明記糖水一般啦, 不過勝在多料, 我鍾意太安樓入面

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

monmonpupu

我覺得都係一輪輪雞蛋仔
完全得過租未.完全冇EGG 味
而加日日都已經冇乜人排隊LU

我日日都經過,,唔洗排
佢整係用風扇仔吹.所以0的蛋先會翠

男爵府

有機會去試吓先
二手市場是買賣雙方合價便可交易,與第三者無關

水晶宮

haileymama,

仲有權記吖, 好似去飲咁大碟餸! 又有鑊氣..

同埋佢樓下果間壽c 店, 嘩鮮味到暈, 吾怪得咁多人排隊, d壽c米又好味, 又有口感, 份量啱啱好!d 魚生又新鮮又大片, 食到我同個 fd lam lam 脷..

我咪日日落樓都見到,好鬼想去食壽司囉 不過奈何隻c6唔食生野呢 :tongue:

水晶宮

mimibooo 寫道:
haileymama

等我明天去飲下先
豆漿呀

仲有咩好食ga 間野
我成日都經過唔知仲有其他咩好食

上海粗炒啦,都幾正啊
我朝早見好多人買炒麵啊,不過我未試過,可能都幾好味。

講起又想閃落去買一支添

水晶宮

[quote]
monmonpupu 寫道:
明記糖水一般啦, 不過勝在多料, 我鍾意太安樓入面

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個個都講到珍珠奶茶咁正,我都要試試先,我又係次次去到都行左過對面~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

珍珠宮

mimibooo, haileymama,

可能我麻麻地雞蛋仔, 所以次次行過都無買, 其實北角有間都好出名, 真係成日都有人排隊, 反而呢間我食過都唔錯, 不過我覺得只要唔好淋pat pat就ok

我都見明記前d有一間新野, 不過未試過, 得閒去試下先 :mrgreen:

果間其他茶類都ok架, 起碼有茶味, 我下次又要試下泰軒

越講越肚餓tim... :mrgreen:

水晶宮

monmonpupu 寫道:
mimibooo, haileymama,

可能我麻麻地雞蛋仔, 所以次次行過都無買, 其實北角有間都好出名, 真係成日都有人排隊, 反而呢間我食過都唔錯, 不過我覺得只要唔好淋pat pat就ok

我知你講邊間,係七姐妹道行落黎果間嘛,我都試過,真係好味過太安樓果間多多聲,不過又真係貴左d,$10底 我都係食過一次,但係有時搭車見到,好想落車買一底架

大宅

首頁

尾頁

跳至