夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 各位太太,你有無比你老公私人空間?

我以前都以為咁樣得,但是後來給我發現佢作反囉,有時管吓,等佢仲記得有個屋企都幾緊要,唔係出事先做嘢就太遲啦
renren 寫道:
有架,响屋企俾左百零尺空間佢架.. 佢鐘意做咩都得.
响公司各有各做,除非公事要傾幾句,否則唔理佢.電話,電郵我一向唔CHECK,佢出街唔打俾我報到都唔會審佢,因為相處係講信任,我對佢1000份信心.

複式洋房

我都唔知有無俾到私人空間老公, 因為老公返下午放半夜, 佢通常訓到九點起身, 落街食早餐時打電話俾我, 跟住返屋企上下網打下機咁, 到十一點幾準備返工, 放假就一定同我一齊, 因為佢真係無咩朋友, 我的朋友佢又識, 所以就算我約左我的朋友佢都一定出席, 咁樣唔知有無俾到私人空間佢呢?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

成日俾佢打機算唔算啊?
我老公好怕一個人,去邊都要我跟住去,我去邊又要跟住。 有時佢睡左覺我想同個仔靜靜雞出街,都會俾佢知,落到樓下,佢已經跟住係我後尾

公爵府

我地乜都一齊點比空間呀..平時放左工大家實準時返屋企...放假實一定係齊齊去街...所以無咩空間唔空間

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有架, 不過私人空間還私人空間, 我係醋娘子, 一比我覺得有少少可疑我就會發癲架喇, 所以佢一定要好自律law :mrgreen:
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

有0架,不是久唔久都會跟埋去佢dfd嘅飯局啫

子爵府

醒目開學勳章

我俾好多架....但佢唔要喎.........成日痴住我.....我係响佢返咗工先會有私人空間咋! :-(
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

珍珠宮

當然有啦! 每個人都係一個唔同既個體,唔可以話結咗婚生咗仔就冇晒私人空間,除非佢無需要囉, 我都幾大既空間我c6, 佢同d friend去玩我都由得佢,佢會一年一次同佢d friend去旅遊都我都ok架! 可能個個人都唔啦,對我講就無乜所謂囉!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎
該用戶已被刪除

別墅

我都有比架, 同好多老婆一樣, 由得佢打機囉, 有時佢同佢自己d friend去下街, 我又唔會打電話煩佢同阻住佢, 將心比己, 我自己同自己d朋友去街都唔想有人check住啦.

我以前經歷過同舊時的男朋友出現第三者, 之後就算再係埋一齊, 朝夕相對或者去到邊度都報到, 大家冇左果種信任就係冇左啦, 所以check住晒同痴住晒係冇用既, 而呢種信任就係最好唔好打破啦, 好難再建立返架.

男爵府

好媽媽勳章

我個老公除左返工,其他時間都痴實我,
我諗佢真正私人既空間只得沖涼同去洗手間
唔係我要求佢咁做架,但佢D家人及朋友就當正我管制佢...

子爵府

juicypig 寫道:
有架, 不過私人空間還私人空間, 我係醋娘子, 一比我覺得有少少可疑我就會發癲架喇, 所以佢一定要好自律law :mrgreen:
haha~me 2 :lol:

男爵府

都幾煩bor~~~ 不過又幾可愛...  

kwan1981 寫道:
有時佢睡左覺我想同個仔靜靜雞出街,都會俾佢知,落到樓下,佢已經跟住係我後尾
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

當然有拉

大宅

當然有拉

洋房

一定會的, 因各人均需要空間, 正如自已都想有私人空間一樣, 結婚不代表兩個人要時時在一起的!

大宅

大宅

happykklam 寫道:
[quote]
juicypig 寫道:
haha~me 2 :lol: [/quote]
ME TOO TOO

複式洋房

我的私人空間係需要付出代價。
我去飲酒打牌,佢都叫不要夜返,我唔會理佢。三個月都未必有一次的朋友聚會,當然要盡興D。
我週日早上喜歡自己一個去飲茶,佢就要我等埋佢同細路,如果我早起身而佢哋未醒,我都唔會等。三日前星期日,我飲完早茶佢哋都未起身。
通常事後老婆都會黑口黑面玩沈默,不過我會比佢更沈默。我采佢都儍嘅。
老婆剛剛打電話返,佢同同事出街,現在我就有D無須付出代價的私人空間勒。

言論偏激的不惑男士

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有。

有時d男人有煩惱,唔係咁想帶返屋企同老婆講,反而會同d friends傾,特別係man talk 嘅聚會,如果跟埋去,只會令老公同班friends唔自在。

大家各有空間,你鍾意打機,我鍾意上網,各不相干,我諗呢樣都係互相尊重嘅表現。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至