跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

2 age 需唔需要去醫院做評估?

大宅

elainel_yll,
好似到4歲先要返健康院檢查wor 唔咪咩......

別墅

LVictoria

我都唔清楚, 我記得上次健康話我個囡講野都ok 如果無問題就3age 先返健康院檢查, 我打電話去醫院,不過無人聽. 我聽其他家長講2age 都要返, 你呢有無問過

大宅

elainel_yll,

我check 過本簿仔....係
約咗4歲先返去健康院檢查wor!!!
我記得姑娘話...期問如果覺得小朋友有問題 都可以約時返去, 但就唔會有針打!!

別墅

LVictoria

係呀! 可能我太過緊張:mrgreen: , 最近你小朋友有無趣事呀

大宅

Oscar 呢排鼻塞,個人好忟,又唔肯食野.....瘦咗好多呀:-(

原文章由 elainel_yll 於 07-8-7 17:00 發表
LVictoria

係呀! 可能我太過緊張:mrgreen: , 最近你小朋友有無趣事呀

別墅

鼻塞, 係唔係傷風呀 ! 你有無幫佢搽d 薄荷膏會舒服d

大宅

有搽呀.
今日睇咗醫生啦...其實係睇第二次啦, 上一次比3日藥都唔好, 今次醫生開咗擴生素比OSCAR...希望怏d好啦!

你生日會坐邊張枱呀??

原文章由 elainel_yll 於 07-8-7 23:13 發表
鼻塞, 係唔係傷風呀 ! 你有無幫佢搽d 薄荷膏會舒服d

大宅

Yenam,

:cry: 你唔參加生日會呀? why?

別墅

LVictoria

希望OSCAR早d好返啦,你就唔使今辛苦:-P

我係生日會義工mami 我會坐係會義工mami枱.

我見到你坐第一張

大宅

係wor, 你係義工mami, 唔記得咗 tim
你哋忙唔忙呀?
Oscar 睇咗第二次醫生好d啦!多謝關心:loveliness:

別墅

現在唔係今忙, 大家都係度等資料.
你仔仔平日會做什麼? 我個日日看電視, 自己玩....

大宅

我個仔仲未好番呀:-( 明天帶佢睇第3次醫生啦:tongue:

平時我會同佢玩, 每份玩具玩一陣.
不過,唔咪普通玩具....可以講係教具 有d係自制
玩完一份玩具, 一齊收拾, 再叫佢放回完位,
然後佢自己會拿第二樣玩具叫我同佢玩 有時真係好忙

我都會比佢睇vcd, 約20~30分鐘
(1) 小小愛因斯坦 ~ 野生動物
(2) 天線得得B... 佢嘅至愛....因為佢好鍾意個太陽bb?-(

每日都必定會叫佢幫我掉垃圾去後樓梯, 當然包好哂先比佢啦.
佢一知道有得去掉垃圾, 就會好自覺咁自己著鞋 (著鞋就係咁訓練出來的) 著得慢我會等佢的, 然後佢會拖住袋大垃圾去後樓梯掉,
番入屋時我會話比一蚊你入落錢箱吖 你快d洗手先^^
佢會勁開心, 因為可以入$, 佢覺得好好玩 (其實我又响度訓練佢嘅小肌肉活動) . 而比$佢,係想幫佢建立一個觀念, 一分耕耘一分收獲, d $用來買佢鍾意食嘅餅乾 佢好開心gar

別墅

LVictoria

你好有心機教佢. 我就比較懶, 平日返工已經好累, 晚上仲要教佢有時都想休息下:tongue: , 平日就只有6299佢地教, 假日就我, 所以我都會找d pg 上堂, 等bb可以同其他人玩下. 出年讀k1 你係邊匿讀

大宅

elainel_yll ,
我專登唔做份工,來教佢gar......好彩都係值得ger:loveliness:
但自己就窮d lor

我原本同bb報咗沙田救世軍乙明幼兒園,
但有排排,n2都未必有位
所以我今日去咗我個fd而家做梗果間園園度報名
我諗唔駛排咁耐隊就有得入 仲一定會收tim
間學校好好gar...不過就遠d, 要坐校車,
返全日,有學卷 .英文都好叻gar (n3就可以响街上見到咩字就拼到d字音 )
想知邊間你pm我

原文章由 於 07-8-11 15:50 發表
LVictoria

你好有心機教佢. 我就比較懶, 平日返工已經好累, 晚上仲要教佢有時都想休息下:tongue: , 平日就只有6299佢地教, 假日就我, 所以我都會找d pg 上堂, 等bb可以同其他人玩下. 出年讀k1 你係邊匿讀

別墅

LVictoria
我都係覺得自己教係好d 可惜現在並唔容許我唔工作, 平日就我6299教, 假日就返pg, 依家返d pg 我覺得一般. 都唔知道點好,
我唔係太識用pm 你可唔可以send d 幼稚園資料比我

別墅

LVictoria
我都係覺得自己教係好d 可惜現在並唔容許我唔工作, 平日就我6299教, 假日就返pg, 依家返d pg 我覺得一般. 都唔知道點好,
我唔係太識用pm 你可唔可以send d 幼稚園資料比我

別墅

LVictoria

你仔仔好番未

大宅

elainel_yll ,

呢排好忙呀,所以冇上bk

我仔仔好番d啦~ 不過佢個鼻仲係成日(室)
尋日同佢去中環睇咗個兒科醫生,話佢有鼻敏感 唉....
題外話,個兒科醫生雖然收費好貴,只係診金都已經 $5xx,藥另計,
但佢好好,有醫得 好多明星的仔女都係去果度睇, 咁當然我唔咪呢個原因去睇佢啦.因為識得有個姑娘响果度做,佢介紹的.

我pm咗你, 你試吓去私人訊息度,睇吓見唔見到

大宅

係呀,如果你想入九龍塘的幼稚園, 請記住 唔好去 x克 !!!!!!!!
我個fd响度做.... 佢話學校
1) 有好多老鼠, 有次上上吓堂有老鼠經過, d仔大嗌
2) d麵包、蛋糕....由朝早放 响好熱好焗嘅廚房 到下晝,
照比下午班d小朋友食,天氣咁熱,變壞咗都唔知
3) 所謂的劍英...更不知所謂 ........ .......唉

總之....呢間野比我一定唔會去

你可唔可以send d 幼稚園資料比我

首頁
12345...6

尾頁

跳至