美容扮靚

跳至

首頁
12345...97

尾頁

民房

我想睇番之前part 1, 2, 3 & 4都已經睇唔到了:-(

男爵府

angelaau,

有 "訂閱" 呢個制的, 所以我唔加落簽名位啦! 你都訂閱左keep番個底吧。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

畀面勳章

yee, 今朝明明見到part5, 不過回應唔到, 但之前訂閱咗part6又唔知睇邊度先可以搵到?-(

大宅

mummy,

下? 係咩? 等我都買番本作個紀念先得:lol:

[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

別墅

唔知係咪仲改良緊所以仲未搞掂呢

男爵府

畀面勳章

咁樣都叫改良咩

男爵府

而家一入黎就係最新果個message o係頭一個喎, "叫做" 有d改善吧, 唉!!

講一d同做甲有關又似冇關既野, 好黑仔...頭先幫阿媽整甲, Q埋隻腳耐得滯, 一起身就PK!! :-( 隻腳發軟蹄呀~~~ 仆到失頭都損曬, 連仆兩次!! 隻腳而家 "拮下拮下"!! 所以大家做甲時唔好Q住隻腳咁耐啦! :-( :-(

男爵府

低能仔BK, update完個message走番去第1版第1個message度!

大宅

而家都好亂, 都唔知仲咩會揀咁o既版面, 低b!
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

mummy,

咁唔小心呀, 連仆兩次? 好甘姐....... , 小心d啊

別墅

我哩個新手, 終於都有第一次喇, 不過得一隻手指, 可以比d意見我嗎??
因為真係新手, 同埋暫時得大陸gel, 所以淨係整

http://hk.myblog.yahoo.com/charlie_li2311/article?mid=669&prev=-1&next=667

[ 本文章最後由 charlie_ma 於 07-7-6 11:49 編輯 ]

大宅

After the BK was upgraded, 1st time to leave message here, hope it works. Need time to learn how to use.http://discuz.baby-kingdom.com/images/smilies/icon_mrgreen.gif

男爵府

Charlie,

你係咪o係真甲上Overlay而冇延長呢? 如果你做overlay的都算唔錯架啦, 近甲邊cuticle位置其實可以再磨薄少少, 等生出黎時唔會太明顯有一級, 不過你呢級都算係好輕微, 有D幫人做既所謂美甲師, 當生左新甲出黎之後, 果級真係可以當 "鄧" 坐的。

男爵府

嘩!! 做乜個個D message都冇曬架!!

別墅

多謝mummy意見, 係呀, 淨係做overlay咋, 遲少少先玩延長, 等我熟手d先得, hehe, 我攞到樽美國gel喇, 不過得一盒咋, 其他有色果D我都未買,不過希望唔會破產啦. 因為始終佢唔會係我職業囉!

原文章由 Mummy 於 07-7-6 17:13 發表
Charlie,

你係咪o係真甲上Overlay而冇延長呢? 如果你做overlay的都算唔錯架啦, 近甲邊cuticle位置其實可以再磨薄少少, 等生出黎時唔會太明顯有一級, 不過你呢級都算係好輕微, 有D幫人做既所謂美甲師, 當生左 ...

男爵府

charlie,

我覺得你學甲時當係興趣多於一切的話, 你會開心快樂好多, 有d人去做美甲學徒, 人工好低根本維持唔到基本生活的, 所以如果你當玩既話咁就會冇咁大壓力架啦! 好似我地呢班 "阿太"咁 (千祈唔好話C9.. ), 買美甲用品就好似細路仔買玩具一樣, 真係好鬼happy~~ 諗起都開心~ 仲開心過去買金銀珠寶呢!

別墅

Mummy, 我當咗你係part-time嚟的, 你都應該放咗唔少錢落去喎

原文章由 Mummy 於 07-7-6 19:52 發表
charlie,

我覺得你學甲時當係興趣多於一切的話, 你會開心快樂好多, 有d人去做美甲學徒, 人工好低根本維持唔到基本生活的, 所以如果你當玩既話咁就會冇咁大壓力架啦! 好似我地呢班 "阿太"咁 (千祈唔好話C9.. ...

大宅

我都想知

原文章由 niceperth 於 07-7-4 00:47 發表
點樣set番最新回應係前面呀?

大宅

無上黎咁耐, 變左咁多既, 淨D都唔識留言添.

MUMMY,
我終於去左MEGABOX 5/F了, D顏料好大支價都OK喎. 不過我去既時候就睇唔到有筆買....

CHECK PM!!!

TWEETY

原文章由 Mummy 於 07-7-3 21:01 發表
唉, 比個BK玩死人, Part 5 已經Certified, Part 2, 3, 4已經 "走左佬", 激死人!!

各位姊妹, 自己莆頭吧~~!!

大宅

多謝 mummy 意見, 其實我覺得我 d nails 真係整得好差...
仲收我三佰幾, 諗下諗下自己去學好過.
post d 相俾大家睇睇, 不過唔識影, 影得好暗.
希望大家睇到.

因為我第一次整, 真係無乜概念話相整 d 乜,
佢見我諗左一陣都無 idea, 就話佢幫我決定.
咁我都無所謂, 我只係決定話要白色 + 閃粉.

就算唔講 d 花紋, 我第一次整, 都見到 d 邊收得勁醜怪...
而家好想整走佢... :(

出去學我預左要幾千 (包工具), 不過唔知去邊度好,
而家出邊好多都無料就教人,
好似我今次咁, 真係...

希望大家俾 d 意見, 唔該晒 :)

原文章由 Mummy 於 07-7-4 15:23 發表
dearest,

你去邊度整呀, 可唔可以影張相黎睇下? 同埋你expect係點樣?
你去學甲的話, 有D學費包好多野, 有d就會一樣野都唔會包的, 如果佢包既你就唔使買啦, 佢唔包的話就要買, 但基本一套工具用料, 你點都預 ...

首頁
12345...97

尾頁

跳至