跳至

首頁

尾頁

大宅

kako好叻仔, 媽咪功勞不少!!
kako学国語学成点??老師教得好嗎?? 唔知佢肯唔肯過青衣??

原文章由 Icycream 於 07-7-4 17:26 發表
咁pc係最早放的. 昨天結業禮. 見到kaho上台攞體能獎. 好叻仔. 全班30人先有9個獎. 聽講唔係豬肉獎黎. pc好"君真"的. 而我有張家長義工獎狀. 補償補償我既失落.

因為7月只返一day only. 所以只交10期學 ...

大宅

係呀, kako好叻仔

原文章由 CandyBB 於 07-7-6 10:29 發表
kako学国語学成点??老師教得好嗎?? 唔知佢肯唔肯過青衣??

大宅

1/7我地一家都去了理工參加囝囝的畢業典禮, 十分精彩, 睇到我都:cry:.... 好感動呢, 佢地真係好了不起,個個都係叻仔叻女。 當天之後, 想同囝囝去慶祝佢的生日, 但要出席學校攪的graduation luncheon, 算啦, 唯有咁諗... 有咁多人同囝囝慶祝, 實在難得, 最開心就係所有校監, 校長, 各位老師都一齊唱生日歌比囝囝.... 十分開心:D

今個7月好忙碌, 8/7謝師宴(機場富豪), 14/7 畢業聯歡會, 16-18/7 小一迎新會.... 還有今日6/7 家長日, 稍後又要出動:-|

你地d小朋友咁快就放假啦.... 囝囡16/7 先開始放.

[ 本文章最後由 ladybird 於 07-7-6 11:27 編輯 ]

子爵府

醒目開學勳章

係呀,好鬼開心嫁!不過上到小一後就冇咁free啦!

原文章由 ladybird 於 07-7-6 11:24 發表
1/7我地一家都去了理工參加囝囝的畢業典禮, 十分精彩, 睇到我都:cry:.... 好感動呢, 佢地真係好了不起,個個都係叻仔叻女。 當天之後, 想同囝囝去慶祝佢的生日, 但要出席學校攪的graduation luncheon, 算 ...

大宅

Xanthe,
我都預料到... 會冇咁free啦!唯有叫囝囝好好enjoy一下現在幼稚園的生活. 佢都有提過, 唔知新學校會點呢, d同學又點呢, 好似有點擔心... 希望囝囝好快'悉'應小一啦!!

原文章由 Xanthe 於 07-7-6 11:45 發表
係呀,好鬼開心嫁!不過上到小一後就冇咁free啦!

民房

大家好!

:-P 我個仔仔就7月16號正式放假.不知各位暑假幫他/她地安排慘加邊d活動!

大宅

Tks. candybb, ladybird

国語学成点? OOKK 咁, 好叻又未係,但一d都唔會抗拒聽國語. 我係見好平$75/hr 仲上門,所以我都冇理佢進度;

要王老師過青衣, 佢一定唔肯, 因為佢淨係做麗港&汇景都fully booked. 如果你想比均均學, 我可以幫你問佢有冇其他老師介紹. 須要嗎?

我反而想搵英文老師上門, but 我知好貴around $350/hr, 又好難找小朋友partner, 最好2對1.

原文章由 CandyBB 於 07-7-6 10:29 發表
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

大宅

yeah! kako好叻仔

原文章由 ladybird 於 07-7-6 11:02 發表
係呀, kako好叻仔

子爵府

kahobb & all,

我睇報紙話: 教署 出左學卷之後 就cut 左 d 幼稚園 o既津貼, 所以 好多 幼稚園 都要申請 加學費...
有d 家長 好勞氣 ??

係呀, kaho好叻仔...

原文章由 KAHOBB 於 07-7-6 07:35 發表

有吖, 學費加$200, (約12%), K2>> $1750;車費都加$50, >>>$600. 百物騰貴....:cry:

[ 本文章最後由 mmak 於 07-7-6 21:25 編輯 ]
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

Hello barry_欣,

我5月中 已經 安排晒喇....

mon to fri 每日一個 course, 有2-3天 要上2個 course per day tim...

會好忙丫... 我 ~~~天時暑熱 要自己揍佢返 summer course 真係有d 後悔 ...

e~~有好多 summer course 已經 full 晒喇... 你仲未搞呀 ??

原文章由 barry_欣 於 07-7-6 12:52 發表
:-P 我個仔仔就7月16號正式放假.不知各位暑假幫他/她地安排慘加邊d活動!
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

fion88,

嘩~好早放喎

我又係想幫個囡報 學琴, 佢又好想返 ??... 但太多course返, 天氣又太熱 ??... 都係遲d 再諗 ??

btw, 你依個 message & dorismama 個 message..., 我今日先睇到 ??
bk 又 short short 地 喇....

原文章由 fion88 於 07-7-4 23:28 發表
KV都係昨日開party, 今日起放假, 真係悠長假期
噚日攞假陪佢返學放學, 影相, 又畫咗張咭送俾miss, 阿囡話第日要返細根德(kent road campus)探老師
有summer work 2大本, 每日做2頁, 6wks可完成
...

子爵府

dorismama,

我今日先 睇到你依個 message ??

唔坐校車都o岩o既 2日 o者, ...

咁 SC 好似抵d, 我地返到 7月中... 校車 係 10期半 無多無少
學費 俾 10期o者, 7月依 半個月係免費

原文章由 dorismama 於 07-7-5 00:08 發表
hi all,
Macy7月只係返兩日學, 7月10日正式放假啦!7月11日家長日,好彩7月唔駛交學費 , 但如要7月返學果兩日坐校車都要俾三份一車費呀! 去完旅行荷包輕咗, 所以自己接送!

子爵府

醒目開學勳章

係呀,津貼幼稚園每個月教署都會比津貼,但有學卷後只可以2選1。

原文章由 mmak 於 07-7-6 21:21 發表
kahobb & all,
我睇報紙話: 教署 出左學卷之後 就cut 左 d 幼稚園 o既津貼, 所以 好多 幼稚園 都要申請 加學費...
有d 家長 好勞氣 ??
係呀, kaho好叻仔...

男爵府

kahobb,
阿囡學費都要加$110, k2>>$1670, 車費加$5, >>$685

原文章由 KAHOBB 於 07-7-6 07:35 發表

有吖, 學費加$200, (約12%), K2>> $1750;車費都加$50, >>>$600. 百物騰貴....:cry:

男爵府

all,
我帶了Macy去盲人輔導會驗眼, 証實兩隻眼都有小小遠視, 分別係25同50度, 視光師仲話嫌佢度數少 , d遠視會慢慢退, 退哂就有機會近視, 而家呢個年紀有遠視好正常, 半年後再複診:)

mewross,
我問視光師個眼底攝影機, 佢話滴藥水拍照才能照到整個眼底, 就咁影的眼底相只能反映眼底最底部的情況, 作為一般檢查已足夠了:D

[ 本文章最後由 dorismama 於 07-7-8 00:40 編輯 ]

子爵府

all,

請問那裡有平既小童洗牙? 有冇人試過?

男爵府

Icycream,
我搭咀, 我唔清楚, 但檢查咗未呀!好似係要牙醫話要洗才需洗呢?
原文章由 Icycream 於 07-7-7 23:41 發表
all,

請問那裡有平既小童洗牙? 有冇人試過?

男爵府

原文章由 ladybird 於 6/7/07 11:24 AM 發表
1/7我地一家都去了理工參加囝囝的畢業典禮, 十分精彩, 睇到我都:cry:.... 好感動呢, 佢地真係好了不起,個個都係叻仔叻女。 當天之後, 想同囝囝去慶祝佢的生日, 但要出席學校攪的graduation luncheon, 算 ...

Natalie 既畢業典禮都係 last sat 做咗啦. 大人同小朋友都好開心, 啊囡都有個 best service award.

Katrina 今日返學有得玩水, 係 water fun, 有幾個大水池比佢哋玩, tomorrow 到 Natalie 個級.

大宅

KAHOBB,
禁麻煩您幫我問下其他老師.
另外, 英文上門老師真係好貴, 我个friend請左个鬼佬齋talk, $400.-/hour

原文章由 KAHOBB 於 07-7-6 16:02 發表
Tks. candybb, ladybird

国語学成点? OOKK 咁, 好叻又未係,但一d都唔會抗拒聽國語. 我係見好平$75/hr 仲上門,所以我都冇理佢進度;

要王老師過青衣, 佢一定唔肯, 因為佢淨係做麗 ...

男爵府

原文章由 dorismama 於 8/7/07 12:46 AM 發表
Icycream,
我搭咀, 我唔清楚, 但檢查咗未呀!好似係要牙醫話要洗才需洗呢?

係咯, 好似應該到小一先有牙科保健+喎, 你唔好咁心急啦? :lol

首頁

尾頁

跳至