美容扮靚

跳至

首頁
12345...80

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

係喎, 晴B媽, 快D發表下啦~
你靠自己減肥成功嘛! ^^
快D出黎分享下啦!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

是是但但,
其實我的成功要訣,只是老生常談: 少肉多菜多郁動。培養自己有個健康飲食習慣, 才會不反彈。堅持吃新鮮,不吃包裝食物。

但係好多人都想極速減去幾十磅,我怕我講左都係被人話:"鬼唔知阿媽係女人咩!"

原文章由 是是但但 於 07-7-11 22:54 發表
快D出黎分享下啦!

別墅

Hi, Connie

You are welcome !:loveliness:
Egg white is rich in protein which everybody knows. I read the articles which told it helps you to feel full in the stomach more easily. So I used to make 茶葉蛋 to put in refrigerator, it is a good snack for the night time but skip the egg yolk.

Regarding the fruits, I highly recommend dragon fruit. It was cheap ($10 for 5-6 pcs. in Park'n) and good for digestion and helps for 便秘問題.

The best time to be on diet will be the 8th-14th days of your period. On diet doesn't mean to make yourself hungry but eat smart and properly. Lose weight doesn't mean lose fat so I concern the body shape rathen than weight. Healthy is always the 1st priority. Pills and machines were not reliable, trust yourself. If someone can makes it, you can make it too.

原文章由 conniechan1975 於 07-7-11 22:51 發表
tks for your suggestion. i think u r correct. light dinner with small bite. i think i use wrong eating habit now. coz i always make myself very hungry. then eat a big dinner. sign.. my sis also ...

洋房

其實你可以試下我個方法..
我用左3個月成功減左22磅..
我有d aunt 都用緊..

複式洋房

我開始打下羽毛球啦...想再做多少少運動咁, 生完咁耐都冇咩點運動過... 不過好在之前見註冊營養師... 食野同身型都識/好左好多~

比少少野你地睇: http://www.opinionhk.com/hosp/z072701.htm

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 是是但但 於 07-7-11 22:54 發表
快D出黎分享下啦!

HELLO 是但,
係我呀! 好耐無傾啦.
夏天到, 我們自然會出現了:lol:

水晶宮

哈哈! 好開心呀! 真係 LONG TIME NO SEE !!!:mrgreen:
因為有段時間都沒上b, 近排先返黎呢度咋!

你keep 成點呀?
我就沒用啦~
過去一年真係肥佐差不多10磅呀.....
今日係我減肥既第三日。
大家不如得閒上來一齊分享下!

原文章由 sumsummama 於 07-7-12 14:55 發表

HELLO 是但,
係我呀! 好耐無傾啦.
夏天到, 我們自然會出現了:lol:

水晶宮

connie,

其實你都有進步呢~ 可以改善到自己飲食習慣!
我成日都改唔到.....所以至搞成咁......

我在另一topic 見到有人買vcd 在家跳funky dance....
或者我地都可以試下! ^^

[ 本文章最後由 是是但但 於 07-7-12 20:06 編輯 ]

大宅

原文章由 是是但但 於 07-7-12 19:59 發表
哈哈! 好開心呀! 真係 LONG TIME NO SEE !!!:mrgreen:
因為有段時間都沒上b, 近排先返黎呢度咋!

你keep 成點呀?
我就沒用啦~
過去一年真係肥佐差不多10磅呀.....
今日係我減肥既第三日。
大家不如 ...

是但,
我都依舊不加不減, 52KG.....
但係, 我想減減減....去肚的豬腩肉,
我好努力玩呼拉圈, 不过年紀大了,
不可以玩太長時間,
所以都是慢慢來啊.

我想去游水, 不过見自己 身形就 :-( , 我都不夠膽
大家在2007繼續努力.....

水晶宮

唔怕啦~
游水之嘛! 又唔係著bikini, 我咪又係咁游~
游水可以減得全面D嘛~:D

唉! 今日睇報紙, 如果個女性個肚腩過佐32吋,係中央肥胖喇!
我已經係....

原文章由 sumsummama 於 07-7-13 10:58 發表

是但,
我都依舊不加不減, 52KG.....
但係, 我想減減減....去肚的豬腩肉,
我好努力玩呼拉圈, 不过年紀大了,
不可以玩太長時間,
所以都是慢慢來啊.

我想去游水, 不过見自己 身形就 :-( ...

大宅

原文章由 是是但但 於 07-7-13 17:14 發表
唔怕啦~
游水之嘛! 又唔係著bikini, 我咪又係咁游~
游水可以減得全面D嘛~:D

唉! 今日睇報紙, 如果個女性個肚腩過佐32吋,係中央肥胖喇!
我已經係....

是但,
你係會所游, 好d喎
我無會所, 我要去市政或沙灘喎, 最近南區有shark, 我游水好"使",
我怕比shark咬 , 講下笑.

我肚腩都唔少, 我个囡成日話媽咪你好似大肚喎
所以我就買个呼拉圏嚟..... 轉下囉

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

sumsummama,

哈哈~ 就係唔會游, 先唔會游出鯊魚網嘛~唔洗驚啦~
哈哈!講笑o者!

我咪又係....一坐底, 重恐怖! 成個西瓜放在胸下面一樣....

原文章由 sumsummama 於 07-7-13 18:39 發表

是但,
你係會所游, 好d喎
我無會所, 我要去市政或沙灘喎, 最近南區有shark, 我游水好"使",
我怕比shark咬 , 講下笑.

我肚腩都唔少, 我个囡成日話媽咪你好似大肚喎
所以我就買个呼拉&# ...

水晶宮

connie,

咁你真係好鐘意食麥當當喎!

我以前試過去跳funky dance,
我試過一間是沒有冷氣的~ 不過, 真係勁辛苦.....
但相對成效會大D;
之後又試過第二間, 有冷氣的, 其實都一樣流好多汗,
E+ 我去MYOGA 踩單車,一樣開行冷氣, 但一樣勁流汗!
我諗, 睇你做運動時, 又幾用力吧?!:lol

而且, 最緊要先訓練自己肯去郁多D! 郁多D, EVEN 唔流汗, 對新陳代謝一樣有幫助!

原文章由 conniechan1975 於 07-7-13 18:59 發表
tks. my 1st thing is CUT MACDONALD!!!. funcky dance? ic... do u know if ok to turn on air conditioning at home? coz i scare i will faint if dance without air conditioning

水晶宮

CONNIE,

邊本? 我都想睇....
Sld not sit down after eating....<---呢個就係解救方法???
哎, 我每日食完都坐....

原文章由 conniechan1975 於 07-7-13 19:00 發表
hi. me. i buy a magazine talk about big belly. i think i should not sit down after eating. should stand up and walk around home do thing

首頁
12345...80

尾頁

跳至