自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:讚一讃食環處先!揀位前約一星期,食環處職

原帖由 chanms 於 14-03-19 發表
讚一讃食環處先!
揀位前約一星期,食環處職員會主動打電話給家屬,詳細解釋如何預備,如何楝位。 ...
想問下和合石有分室內和室外?但大部份人揀室內,唔知點解,我見室外環境都ok,唔知比唔比點香?下星期要去揀。大家可否比些意見!thx

子爵府

回覆 prettybabe 的帖子

我都係喺職員面前按电腦製。冇得 揀

別墅

畀面勳章

回覆:chanms 的帖子

我爸爸剛剛1月份上左位!個度環境真係好好⋯⋯就算日曬雨淋位都唔會太差!有D似交外公園!

男爵府

聽聞室外很多人揀。前面已有網友詳細解釋,跟今日食環署職員講的差不多。
先上網了解,再現場望兼mark位愈多愈好,前一晚再上網剩餘位置。揀位當日把心儀號碼逐一講出。

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:chanms+發表於+14-3-3+17:51+回覆+pr

原帖由 prettybabe 於 14-03-03 發表
我地果時幫老豆抽Chai Wan華永. 去到灣仔胡社生係按電腦抽位. 只有一次機會, 要定唔要. 好彩抽到高層單位. ...
agree , 不過c6話全新冇得揀,重用或賣剩就可以揀喎…柴灣係全新的…

大宅

回覆 sisima 的帖子

啲人話室內代表有瓦遮頭,我老爺舊年已上位(和合石)

男爵府

引用:Quote:原帖由+chanms+於+14-03-19+發表讚一

原帖由 sisima 於 14-03-19 發表
想問下和合石有分室內和室外?但大部份人揀室內,唔知點解,我見室外環境都ok,唔知比唔比點香?下星期要去揀 ...
我老豆在新年前已上位,是L5室外位,有得上香,早幾天拜新山已好多人,我會提意你擇室外,視野好之餘,空間濶些不會太挾窄,雖然室内叫有遮風擋雨感覺,但當你看完現場,真不感想像清明、重陽二祭的情況,不要話我差,真會有點似遇地鉄

大宅

回覆:hoho326 的帖子

好多謝大家回覆,其實室內剩番最高二行,但太高,伸手都摸唔到,底二行未必會選,室外,我見有篷頂,應該ok.有得點香ok
Thx

hoho326  其實你選完再去現場就知決定冇錯和似豪宅區  發表於 14-3-20 22:36

首頁

尾頁

跳至