在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係祕書, 得閒的時候比忙的時間多. 平均1日只係做2個鐘頭野. 其餘的時間多數上bk, 做私人野. 呢排多左同上網搵資料, 因要同亞囝報學校.

除左返工地點同我屋企距離比較遠外, 我都好滿意呢份工. 因為$唔小, 仲有返5日. 我已經係度6年嘞. 希望可以係度老死.:loveliness:
原文章由 bobo_bo99 於 07-8-8 09:04 發表
我真係有啲擔心嫁, 不過呢份工好就係可以準時收工囉

我老闆話佢都知好似冇乜野可以俾我做, 但係又唔可以冇左呢個秘書位. 因為佢都唔可能自己定機票呀, 影印呀甘囉.

佢話會嘗試拎啲工作(唔急 ...

大宅

甘啱既, 我都係呢啲type既公司同工種

男爵府

我都係一樣呀, 老闆文書工作全部自己做, 我每天需要工作的時間1-2小時, 其餘的時間可以偷偷地上網 起初好唔慣, 覺得太清閒怕被炒, 但係我巳經做左8年了, 明乎其實係一個閒人

原文章由 bobo_bo99 於 07-8-7 16:48 發表
唔係效率問題, 我係秘書, 不過佢地都自己做番啲文書上既野, 我反而係幫手執頭執尾

大宅

我原本做admin架, 生完bb之後, 公司調左我去call ctr , 雖然唔使狽quota, 但每日講百幾個電話, 每個電話都講同一段野, 成部錄音機甘, 係一種厭惡性嘅工作 . 雖然係返5日, 人工ok啦! 不過要過海, 所以我都搵緊工, 但係邊有公司肯等你一個月呀!!!:cry:

洋房

你地係公司除左上網會做d咩野!

大宅

真係乜冇特別嫁, 唔上網都唔知仲有乜野可以打發時間

侯爵府

睛靈勳章

ME TOO!

原文章由 bobo_bo99 於 07-8-9 13:35 發表
真係乜冇特別嫁, 唔上網都唔知仲有乜野可以打發時間

洋房

我會煲下電話粥, 同做下d私人嘢, 現在忙於找學校

侯爵府

睛靈勳章

如果放完產假, 仲未比公司炒就檔 bonus!:mrgreen:

原文章由 lizac 於 07-8-9 15:21 發表
我會煲下電話粥, 同做下d私人嘢, 現在忙於找學校

洋房

如果距抄你有得補$, 最緊要生完BB安心養胎, 放完產假先算啦!

侯爵府

睛靈勳章

補都唔多啦 ! mpf 同長期服務金對充番都唔會好多咋 !

原文章由 lizac 於 07-8-9 16:16 發表
如果距抄你有得補$, 最緊要生完BB安心養胎, 放完產假先算啦!

大宅

其實你可以去問一問勞工處同平機會, 睇下佢炒你既理由有冇歧視既成份, 有既話, 個金額會再高少少.

洋房

bobo_bo99 講得對, 你不如試下問勞工處, 如果這個情況下,顧主抄你最少得到$

民房

有無工作介紹呀 ! 我依家做 merchandiser 好忙, 無時間囡. 好想轉工.

禁止訪問

大宅

我返工時都係無野做架,我都係靠上網同玩msn打發時間咋,有時都覺得自己好鬼無聊,又悶到死喎,日日返工都係坐足8個鐘,同d同事又無咩好講,因為我實在投入唔到佢地既生活,佢地唔係講股票就係掛住擦亞姐鞋,一係就圍埋講吓d八婆野,不過呢份工勝在可以準時收工,我可以早d湊仔仔,所以先做住先咋,但我諗過埋年我會轉工囉,因為實在頂佢地唔順呀

大宅

我公司block左msn, 唉又唔可以同朋友係網上傾計, 日日都係上網甘, 好鬼悶嫁, 而且我個部門同事都唔係多, 而且個個都好鬼安靜. 冇人同我傾計嫁.

大宅

我番工都係有乜野做喎...又唔可以光明正大咁上網...唔知d老細幾時會走黎...真係好么悶呀

大宅

我都係呀
平均每日只做一至兩個小時事
之後就上網
又唔可以講私人電話
真係好鬼悶

複式洋房

我公司都冇乜生意呀!由八月開始,我老闆話每個星期3,4,5都唔駛我返,打風果縛星仲好笑,大雨d,大風d都唔駛我返!!!!唉!!!!!我唔想抖o甘耐喇!呢o向屋企真係好悶o架!!:-( !!!!!BB又未出世!!!只可以o向屋企胎教囉!!!!俾BB聽o下音樂,傾o下計囉!!!!!

首頁

尾頁

跳至