跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 magkk 於 07-8-17 23:59 發表
本來上個星期要去檢查, 點知...佢地傷風感冒, 有再等多兩個星期.
我都好心急想知道佢地pass or not.
不過睇過你地過來BB的測試, 我對B一定要肥左將個積木放入個碗度, 因為佢地只識取出, 唔會放入個碗內,佢地只 ...

我冇做到攞積木呢part喎, 淨係攞星星餅, 攞玩具玩, 換手咁囉?-(

別墅

sonya_norko,昨日我帶樂朗番健康院,我都好唔開心, 好想哭:-(呀!
我個b去健康院打一歲針, 佢唔哭
姑娘幫佢做綜合檢查時:
1)星星餅用手指拎起..........ok
2)教將小積木放入個碗到....唔識
3)俾梳bb試梳頭................唔識
4)細玩具車識唔識推...........唔識
5)俾碗匙識唔識放匙入口....唔識
6)聽電話..........................唔識
做0麥野都唔識, 話佢專注力太低, 同佢講野佢又唔望住你, 返到屋企同佢玩玩具車佢又唔理我~ 望一望我就爬左去~ 淨係識拿野咬和撙/掟落地, 又唔識講野, 教佢又唔理我~ 我好擔心呀! 我怕佢發展有問題呀:-( :-( :-(

原文章由 sonya_noriko 於 07-8-15 15:50 發表
今日我帶迦淳番健康院,我好想哭....:-(呀!
姑娘幫迦淳做綜合檢查時:
1)星星餅用手指拎起..........1隻手識
3)俾梳bb試梳頭................唔識
4 ...

男爵府

我個bb都係24號打左針..不過尋晚開始發燒呀..
不過我地去打針個日做綜合檢查剩係同細晴做
1)星星餅用手指拎起..........其他無做過..
係咪我去個間健康院"拿"西"D呢
原文章由 ckwok0823 於 07-8-29 10:11 AM 發表
sonya_norko,昨日我帶樂朗番健康院,我都好唔開心, 好想哭:-(呀!
姑娘幫佢做綜合檢查時:
3)俾梳bb試梳頭......... ...

複式洋房

我去果間健康院係用紙粒唔係用星星餅.其餘的只是問吓唔洗做.咁"求其".
ckwok0823:
我個仔都好似妳bb咁,我都好擔心.

大宅

ckwok0823,

唔駛擔心, 個個bb都有唔同發展, 比d耐性同心机啦, 樂朗一定得嫁, 比d信心佢!!
唔駛 :-(!!

原文章由 ckwok0823 於 07-8-29 10:11 發表
姑娘幫佢做綜合檢查時:
3)俾梳bb試梳頭......... ...

別墅

kimmie, 63,
我真係好擔心! 因為我發覺佢的專注力好低~ 我好有心機教佢玩, 佢就係爬左去, 唔理我! 重成日發皮4 ~ 好扭計呀!!

kimmie, 多謝你的安慰!!

原文章由 kimmiechiu 於 07-8-31 15:37 發表
ckwok0823,

唔駛擔心, 個個bb都有唔同發展, 比d耐性同心机啦, 樂朗一定得嫁, 比d信心佢!!
唔駛 :-(!!

大宅

當佢一爬左去, 你試下玩第二樣野, 其實我地dbb仲係好細, 好難有專注力, 五分鐘做同一樣對佢地黎講係好耐. 同佢玩多d.......
唔好比自已同bb太大壓力....

原文章由 ckwok0823 於 07-8-31 17:20 發表
kimmie, 63,
我真係好擔心! 因為我發覺佢的專注力好低~ 我好有心機教佢玩, 佢就係爬左去, 唔理我! 重成日發皮4 ~ 好扭計呀!!

kimmie, 多謝你的安慰!!

別墅

kimmie, Thank you!!
呢幾日我都有少少安慰~ 尋日教佢將積木放落盒入面,佢都有跟我做, 每次佢做到我都會讚佢叻叻, 之后佢每做完一次都望住我, 好似等我讚佢咁~ 好攪笑!!
我會努力架!!

原文章由 kimmiechiu 於 07-9-3 13:40 發表
當佢一爬左去, 你試下玩第二樣野, 其實我地dbb仲係好細, 好難有專注力, 五分鐘做同一樣對佢地黎講係好耐. 同佢玩多d.......
唔好比自已同bb太大壓力....

...

大宅

BK Milk勳章

我個b8月31日去健康院打一歲針, 佢冇喊過...打完仲訓左覺添
平時佢一定會勁喊ga,5知點解今次會冇野^^
姑娘幫佢做綜合檢查時:
1)星星餅用手指拎起..........ok,但左手都係麻麻
2)教將小積木放入個碗到....冇呢個
3)俾梳bb試梳頭................ok,但研究左好耐先識= =可能同佢平時用開既5同
4)細玩具車識唔識推...........都冇呢個= =
5)俾碗匙識唔識放匙入口....又冇
6)聽電話..........................又係冇==

今日背部開始出疹- -
卓軒  30/8/2006

首頁

尾頁

跳至