跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好羨慕呀

玩得開心D

洋房

返到酒店啦~~
嘩, 有0甘多回應好開心呀

joeimage & 830mama : 呢度真係有好多anpanman
0既0野賣, 最攪笑係有
anpanman最新出品0既
大小便分離尿片我都買0左,
不過都唔知係咪

sandyng & lulululu : thank you ah

fiti : 因為旅行所以食0野時間比較難預準,
我亞b一日飲3餐奶同埋食飯團,
因為飯團0的飯唔會好硬, 佢好鍾意食,
同埋我將0的烏冬整爛0的比佢食,
我0係HK有帶0的即食BB FOOD0黎,
而每次就將整包連錫紙放入酒店
熱水壺到整熱,不過最好0係7-11
買白飯撈好0的, 因為我覺得咸0左0的.

BoscoChow : 我比你笑到食0左壽司都嘔番出0黎

SherryYeung : 我0係AKACHAN已出0左
HK$2500血 , 所以唔再買0甘
多lu~ 唉, 自己0野反而提唔起勁買

mamadik : 因為我倆公婆每次去旅行都會帶電腦,
同埋會book0的免費上網0既酒店,
所以今次可以馬上報料
個夾枱椅真係好正, 一買完已經用0左
幾次, 發覺好方便, 因為有時0係
香港飲茶好多時0的bb椅都係無安全
扣. 你睇到我第一個發表幅相左邊最後個
藍色袋就係0個個夾枱椅接0左之後0既手提袋,
同埋好輕0架, 個sales話可以坐到2歲,
Cyrus開頭都唔肯點坐0架, 但佢通常食0野唔會
周圍郁, 所以都okey, 不過遲0的就唔知

[ 本文章最後由 BBIJ 於 07-8-14 21:33 編輯 ]

大宅

原文章由 BBIJ 於 07-8-14 21:29 發表
返到酒店啦~~

joeimage & 830mama : 呢度真係有好多anpanman
an ...

你就好啦,完全感受到你既開心 玩得開心d la,阿b有冇"lau"計ar 我都諗住同HEBE去旅行,但好怕CONTROL唔到佢,又怕佢"lau"計咩都做唔到!

水晶宮

原文章由 BBIJ 於 07-8-14 14:35 發表
嘻~買0左好多0野比亞B:lol

嘩!好得意呀!好想買俾Bosco呀!!!:lol

男爵府

BBIJ,

咁你記得用完睇下有無分離wor

係尼, 5g e+跟團會5會帶去尼度
另外橫濱有個新開的anpanman樂園, 你們有無去

返到酒店啦~~

an ...

[ 本文章最後由 830mama 於 07-8-15 00:25 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

嘩~恨死人啦~
個餐椅好正呀~
如果我去到一定會迷失方向....
你算係好忍得手架啦~

男爵府

返到酒店啦~~

an ...

嘩.......我對你個夾枱椅好有興趣呀....可以for最重幾多磅bb呢???
如果你有時間,又唔介意....可以幫我買嗎????
一千個thanks!!!!!!

男爵府

原文章由 830mama 於 07-8-14 23:19 發表
BBIJ,

我都打算去anpanman land喎....果然係fans喎~好野!!!!

洋房

Thanks ah ~
其實我最怕係Cyrus 搭機時摟計, 但今次Cyrus又okey喎,
我之前都搭過好多次CX, 但今次可能有BB所以
服務好好, 照顧周到. 同埋0的空姐可能唔係好多時見
0的0甘細個bb搭機所以係0甘輪住同佢玩, 攪到我都無
瞓過
不過如果入到餐廳食0野時Cyrus一摟計我就叫工人姐姐
抱佢出去睇0野唔好影響人, 因為日本人最唔想比人
滋擾 我0地一共5個人去, 所以輪流抱都唔係太辛苦.

原文章由 TABOHEBE 於 07-8-14 21:56 發表

你就好啦,完全感受到你既開心 玩得開心d la,阿b有冇"lau"計ar 我都諗住同HEBE去旅行,但好怕CONTROL唔到佢,又怕佢"lau"計咩都做唔到!

洋房

好呀, 等我今日比亞b試用先

暫時應該未有團去, 你如果跟團去東京
有一日自由時間都可以去0架, 因為唔係誇張,
0個度真係可以行一日一夜, 因為你會慢慢行,
不過C6最好0係酒店等唔好跟住:lol

係咩:D , 我依家就0係係橫濱,
我今日帶我哥哥去Bayside Outlet
如果有時間等我去埋先. 唉, 激c我,
我之前0係新橫濱酒店訂0左佢0地
連Nissan waterpark0既package,
點知原來如要著片就唔入得, 就算著游水片
都唔得, 攪到我仲帶晒亞b0的游水0野0黎
Cyrus只好同工人姐姐0係酒店

原文章由 830mama 於 07-8-14 23:19 發表
BBIJ,

洋房

因為我0黎過日本好多次, 以前又0係到住過0下,
所以都好熟日本, 如果你0地有咩問, 我儘量為
你0地解答:-P

因為我去到只係行0左3個鐘AKACHAN,
如果再行耐0的唔得點. 個shopping mall
又唔係話大到好似又一城,
但係每間鋪頭你都會想入去睇0下
生0左bb後全部都係買佢0既0野,
自己0野都無咩買.

原文章由 獅子仔媽媽 於 07-8-15 00:16 發表
嘩~恨死人啦~
個餐椅好正呀~
如果我去到一定會迷失方向....
你算係好忍得手架啦~

洋房

Sorry ah, 因為我已經去0左新橫濱呢邊,
所以唔會再去Ario Shopping Mall,
原來0甘多Mami對張夾枱椅0甘有興趣,
知道入多0的返0黎賣啦

我之前0係荷x見過, 不過好貴同笨重0左少少,
同埋好似唔可以接到好平 你可以去睇0下

原文章由 joesimage 於 07-8-15 00:41 發表

嘩.......我對你個夾枱椅好有興趣呀....可以for最重幾多磅bb呢???
如果你有時間,又唔介意....可以幫我買嗎????
一千個thanks!!!!!!

大宅

Thanks for your sharing.

除了這個shopping mall, 在東京還有沒有其他outlet和買BB野的地方推介呀? 不過等你返來先慢慢覆我啦, 玩得開心d!

我都好想帶BB去日本, 不過她出街成日不肯坐BB車, 我怕會抱她抱到手軟.

原文章由 BBIJ 於 07-8-15 08:29 發表
因為我0黎過日本好多次, 以前又0係到住過0下,
所以都好熟日本, 如果你0地有咩問, 我儘量為
你0地解答:-P

因為我去到只係行0左3個鐘AKACHAN,
如果再行耐0的唔得點. 個shopping mall
又唔係話大到好似又 ...

大宅

Garden Walk 格離個商場有一層係童裝outlet, 有六七間鋪.

Garden Walk 係最近東京的outlet, 由東京站坐JR 去約大半個鐘, d 野唔算賣得特別平, 不過多名牌同運動牌子. 未去過可以一遊.

http://www.gardenwalk-outlet.com/

原文章由 YKMom 於 07-8-15 08:59 發表

除了這個shopping mall, 在東京還有沒有其他outlet和買BB野的地方推介呀? 不過等你返來先慢慢覆我啦, 玩得開心d!

我都好想帶BB去日本, 不過她出街成日不肯坐BB車, 我怕會抱她抱 ...

[ 本文章最後由 nikitac 於 07-8-15 11:37 編輯 ]

別墅

原文章由 tupytupy 於 07-8-14 15:02 發表
係呀,好靚呀:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

我都係出年先有得去日本呀 啊,其實咁多媽咪都like去日本,有無可能0607媽咪組團一齊去日本玩呢

如果得就正啦 ...

男爵府

係呀, 我諗住下次去日本時去埋ma.

原文章由 joesimage 於 07-8-15 00:48 發表

我都打算去anpanman land喎....果然係fans喎~好野!!!!

洋房

我亞b試0左啦, 真係屎尿分離0架,
不過其實0係中間有層唔過濕0既
紙0掛 如果b女用可能無0甘分離
但呢款尿片就貴0左0的, 26片要成約HK$75

BBIJ,

洋房

YKMom : 我啱啱今日去完Yokohama bayside marine
outlet http://www.bayside-outlet.com/
0的0野唔係話真係好平, 但係就一定平過出面.
不過唔係太多bb0既鋪, 我只行0左一間近Mac記
0既bb鋪, 0的0野就幾平(遲0的先upload相)
又或者可以去御殿場0既Premium outlets
http://www.premiumoutlets.co.jp/gotemba/
由新宿約95分鐘.

我之前都諗好唔好帶bb車, 因為我個仔又係唔鐘意
坐,但係發覺帶0左0黎係可以放晒0的袋或者其他
0野而手抱bb, 0甘起碼唔駛又抱又"咩"0野0甘
辛苦, 不過當佢瞓0左又可以放落去. 我架bb車
係可以接到變背包"咩"住好方便, 不過坐位就
細0左同埋太大0既bb可能唔啱用, 但接時就煩
0左0的. 如果各mami有需要我可以借出, 因為
我係為0左旅行先買, 所以應該會好少用.

原文章由 YKMom 於 07-8-15 08:59 發表

我都好想帶BB去日本, 不過她出街成日不肯坐BB車, 我怕會抱她抱 ...

[ 本文章最後由 BBIJ 於 07-8-16 07:24 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至