自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:小朋友俾小朋友恰,點處理?

我會問d細佬點解要咁樣?迫佢地要答我問題

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

咁恰法一定會出聲

禁止訪問

引用:唔可以太保護,+下次叫佢行開少少我仔試過比

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

兩歲未識反抗,我會話完班細路就走!如果再大d(有3-4歲的話)就會比佢自己解決

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

禁止訪問

回覆:Arielchan 的帖子

侯爵府

避開就得,乜都做唔到

禁止訪問

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會出聲先,再繼續玩,再係咁過分就鬧

子爵府

唔洗走WO, 同個小朋友講, 唔可以蝦BB 既, 唔可以係人地耳仔邊大叫,睇下個小朋友咩反應, 如果佢仲係咁, 就自己行開, 玩第2 D 野先LAW!
不過你小朋友得2歲, 都係睇實D, 跟住佢玩...

子爵府

回覆:俊浩BB媽 的帖子

成班高過我既中學男仔玩「捉E因」,跑得好快,我個B行來行去我好驚

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

我老公試過類似情況,帶我哋當時兩歳嘅囡去玩,又係有個B6帶住個4,5歳嘅仔嚟玩。個細路好似放監咁亂跳又大叫,而且不停推撞其他小朋友,包括我個囡。老公出聲叫小朋友小心其他人,但佢唔理,繼續推撞大叫。我個囡開始驚,老公就同個B6表示叫佢control吓個仔,點知佢當無聽到,繼續玩電話。直至有另外一個小朋友俾個細路撞到大喊,我老公就出聲鬧個B6,鬧到佢同個仔走為止。

P.S. 之後試過行街遇見同一家人,佢哋見到我老公都兜路走雖然我見到佢哋 望住我老公口噏噏!

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

最近回港渡假,帶阿仔(三歲)去公園玩,突然有個牛精b6大舊衰衝上滑梯大力推阿仔,阿仔差半步就從高處跌落來,我嚇到呀一聲叫出來,佢個大陸媽同外婆仲笑,若無其事,我唯有帶阿仔走。成個公園佢玩曬,仲聽到佢同其他b6師奶明天再來。唉!全公園半個港人都無。我喺澳洲d公園,d小朋友雖然百厭,touch wood,但我從未見過有細路蝦人

公爵府

我會當場鬧個欺凌者架, 同時走囉, 因為太危險了, 弄傷了真係無仇報
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+俊浩BB媽+於+14-03-19+發表宜

原帖由 我係女仔 於 14-03-19 發表
係呀,好多中學生仲玩埋小朋友d設施,不過佢地一見到小朋友黎時佢地都好好會比返小朋友玩,同叫d朋友小心d ...
中學都好啲,見小朋友咁細過佢地會讓 ,但6,7,8,9果啲唔會架,會恰佢地

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我會出聲話個細路.. 仲會反問返佢如果我又對住佢大叫佢自己咩感覺..
再無改善就問佢家長係邊杜

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

得我一個我會做貼身侍女,因我都有d殺氣,佢哋通常唔敢埋嚟。

如果係我老公,佢唔會閙個細路,佢一野就閙家長,閙到佢哋離場為止。

仲因為試過趕中學生離開千鞦俾佢哋影相。我老公都繼續閙。

風雨同路

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

hm............一連有幾個關於幼兒喺公園被其他小朋友惡意對待時大家媽媽們會點處理的情境題,令我意識到原來我係老虎媽,邊個洽我小朋友,我絕不顧惜

bongbongpatty  Me 2  發表於 14-3-19 13:34

男爵府

我都盡量避開d放學時間帶呀女去玩, 6,7歲小朋友多數跑來跑去,佢地唔會理隔離有bb!如果 2歲b比人恰我會好嚴厲的語氣話佢地!

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

引用:最近回港渡假,帶阿仔(三歲)去公園玩,突

原帖由 mrshearn 於 14-03-19 發表
最近回港渡假,帶阿仔(三歲)去公園玩,突然有個牛精b6大舊衰衝上滑梯大力推阿仔,阿仔差半步就從高處跌落 ...
因為香港D公園太細?其實關唔關事呢?香港乜都逼

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mrshearn+於+14-03-19+發表最

原帖由 Arielchan 於 14-03-19 發表
因為香港D公園太細?其實關唔關事呢?香港乜都逼
個b6細路故意用雙手,好似如來神掌咁出奇不意推阿仔,個公園唔算細,我嬲嘅係個b6媽完全若無其事,好開心,之後成班b6媽媽霸曬成個公園玩

首頁

尾頁

跳至