自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有一年聖誕節前夕喺聖堂參與子夜彌撒...........

去到領聖體時人人都出去掛隊,咁我都同亞囡(3.5歲仲差2個月4歲)一齊排驚走失(雖然佢仲未可以領聖體...)

前面係一個中年男人,側邊後面就有n咁多人(成個旺角咁... )

囡︰(拎轉面向往我好認真好大聲咁講)媽咪係咪領咗聖體就會有月經架啦

>>>我見到前面個男人好明顯咁郁咗一郁(即係聽到啦...:-( :-()可憐我"前無去路,後有追兵".......冇得走!唉....咪唯有dup低頭祈禱囉..祈咗好耐..............

原文章由 bowling2004 於 07-8-20 21:43 發表
哈哈~~ 睇完你地講果d真係幾好笑
小朋友真係童言無忌。

講下我尋日點尷尬法。
尋日出街我著左件貼身衫,食食下野,亞仔突然間望住我心口好大聲咁問: 媽咪,點解你呢度凸起左舊野既??!! 佢仲 ...

大宅

我個三歲女帶佢去親OK佢就好大聲甘問我呢度係咪7-11﹐去到萬寧就好大聲甘問我呢度係咪Watsons......好似踩場甘。

又試過係taxi上﹐佢自己特然係度講自己個全名﹐歲數﹐然後就到我同我老公既全名和歲數﹐再加埋屋企全個地址﹐Daddy既職業........好彩個taxi司機唔似壞人........

[quote]原文章由 bird 於 07-8-20 22:09 發表
有一年聖誕節前夕

水晶宮

畀面勳章

原文章由 bbfamily 於 07-8-20 22:22 發表
我個三歲女帶佢去親OK佢就好大聲甘問我呢度係咪7-11﹐去到萬寧就好大聲甘問我呢度係咪Watsons......好似踩場甘。

又試過係taxi上﹐佢自己特然係度講自己個全名﹐歲數﹐然後就到我同我老公既全名和歲數﹐再加 ...

笑c 我喇~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 bowling2004 於 07-8-20 21:43 發表
小朋友真係童言無忌。

講下我尋日點尷尬法。
尋日出街我著左件貼身衫,食食下野,亞仔突然間望住我心口好大聲咁問: 媽咪,點解你呢度凸起左舊野既??!! 佢仲 ...

珊瑚宮

小朋友真係童言無忌。

講下我尋日點尷尬法。

佢唔摸下真定假你就偷笑啦:lol :lol :lol
我阿囡次次都想同我驗明正身呀

大宅

同亞女去澳門坐的士﹐佢一上車就話﹐“點解架車咁殘咖“。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

邊個叫你成日摸你d女 wor, 有樣學樣之麻

原文章由 phoebelamlam 於 07-8-20 22:47 發表

水晶宮

畀面勳章

原文章由 phoebelamlam 於 07-8-20 22:47 發表

我不知幾驚佢叫我俾佢睇下呀~

珊瑚宮

原文章由 starry^.^ 於 07-8-20 22:51 發表
邊個叫你成日摸你d女 wor, 有樣學樣之麻

咁都比你發現tim
我同佢講過好多次,
我地唔可以係街玩呀,
唔係一陣daddy會嬲呀

珊瑚宮

原文章由 bowling2004 於 07-8-20 22:51 發表

我不知幾驚佢叫我俾佢睇下呀~

望完講多句"好索呀"

子爵府

自從老爺今年年頭過身後(90幾歲係訓訓下覺走左),對b就成日問爺爺點死,老公解釋比佢知人老了年紀大就會死(因為老爺係自然死)......之後當其他人問佢地幾多歲後佢地都會問返人轉頭幾多歲,有一次婆婆答話我好老喇,佢地即刻話點解妳重唔死既
所以一聽到佢地問人幾多歲我兩公婆就會即刻stop佢地。

男爵府

昨天同仔仔搭小巴經過街市..街市外牆有很多食物照片(如牛肉,豬肉,雞,鴨,蔬菜...)當時,仔仔就童真地同我講 :"媽咪,妳看見嗎 ?有雞雞呀.."我就話 "係呀,有雞喎"...殊不知,佢特然好大聲說:"媽咪,妳係唔係雞呀" ...正車人都望住我,真煨

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

當然有試過瘀事啦, 多到想唔起咁多tim呀
1.有次o係茶餐廳, 隔離果班年輕人, 傾傾下好開心大笑, 我個女即時成個彈起企上chair上面, 大喝"邊個, 邊個攪笑!!"
2.排緊隊去廁所, 女女忽然話"呢度好多人, 又有麥當奴哥哥又有麥當奴姐姐", 我話"呢度女廁邊有哥哥架", 我個女好唔客氣咁指住個短髮女staff"呢個咪哥哥lor!", 個staff即時擰轉面, 好慘咁話"我係女仔黎架wor.........." 全場一齊偷笑
3.我女女o係醫院門診部見過有人用輪椅, 我話, 佢地好唔舒服, 要入醫院喇, 有日o係屋企樓下, 見到個老人家坐輪椅, 個女即時話"佢係咪要入醫院喇?" 嚇到我魂飛魄散, 好彩人地聽唔到咋.....
4. (呢個至攪笑)有次我個女, o係條街指住隻狗個"噹噹", 好有信心咁話(當然成條街都聽到咁有信心) "我知, 呢隻狗係男仔!"

男爵府

我老公有次係地鐵見到對母子, 去僅大窩口時, 個仔仔好大聲同媽咪講 :嘜下個站叫'大蘿友'咩!
我老公直核笑左出哩 , 但個阿媽就勁尷尬.

水晶宮

畀面勳章

原文章由 丫頭 於 07-8-20 23:06 發表
自從老爺今年年頭過身後(90幾歲係訓訓下覺走左),對b就成日問爺爺點死,老公解釋比佢知人老了年紀大就會死(因為老爺係自然死)......之後當其他人問佢地幾多歲後佢地都會問返人轉頭幾多歲,有一次婆婆答話我好老 ...

對唔住呀~
睇到呢度我真係忍唔住笑呀~

水晶宮

畀面勳章

原文章由 phoebelamlam 於 07-8-20 22:53 發表

望完講多句"好索呀"

我至驚佢會話~ 車! 假野黎既~:lol :lol :lol

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

坐巴士時
囡囡:媽咪點介你胳肋底無毛毛?
我:因為媽咪剃左,靚D
囡囡:點解爸爸唔剃呀?
我:因為男人好少會剃
囡囡:所以我鐘意爸爸多D,因為佢胳肋底有毛毛,我鐘意D毛毛ops:" />

晚日去大嶼山拜祖先,囡囡未見過衣紙,一入到去
囡囡:表姐,你係度做咩呀?
表姐:摺衣紙
囡囡:你俾一張我,我想摺隻狗仔

[ 本文章最後由 pigpig 於 07-8-20 23:49 編輯 ]

大宅

原文章由 翹翹咪咪 於 07-8-20 23:18 發表
昨天同仔仔搭小巴經過街市..街市外牆有很多食物照片(如牛肉,豬肉,雞,鴨,蔬菜...)當時,仔仔就童真地同我講 :"媽咪,妳看見嗎 ?有雞雞呀.."我就話 "係呀,有雞喎"...殊不知,佢特然好大聲說:"媽咪,妳係唔係雞呀" : ...

:lol :lol

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我近排都有一件事好瘀既

我2母女入到一間賣內衣褲鋪頭

我:媽媽想買野,你乖乖等一陣
女:你買甚麼?
我:我買內衣褲
女好大聲咁話:屋企咪有囉,唔洗買啦
我:我需要更換一批新的內衣褲,所以要買囉
女:咁舊o個d 冇晒了?咁你而家有冇著內衣褲?

好彩鋪內冇客,只有sale係咁笑

水晶宮

畀面勳章

原文章由 pigpig 於 07-8-20 23:46 發表
晚日去大嶼山拜祖先,囡囡未見過衣紙,一入到去
囡囡:表姐,你係度做咩呀?
表姐:摺衣紙
囡囡:你俾一張我,我想摺隻狗仔

哈哈哈哈~
睇你地講好似睇緊笑話咁呀簡直:lol :lol

首頁
12345...23

尾頁

跳至