跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:悉尼媽媽會

我遲些都會過去,大家做朋友。

別墅

My husband and I are planning to go back to Sydney next year. I have a girl who is going to study primary school in September this year. Can anyone know which suburb of a lot of good public schools located? We would like to move to these suburb for her education but we have no idea. Can any mum help us? Would appreciate very much for your help.

複式洋房

引用:大家可以join+whatapp+傾下偈!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QQfishma 於 15-01-25 發表大

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QQfishma 於 15-01-25 發表大

複式洋房

大家好呀! 我舊年八月返HK生咗仔仔, 現住在parramatta,我都想仔仔多啲朋友仔呀, 有冇差不多大的BB一齊約埋見面呀?

別墅

引用:大家好呀! 我舊年八月返HK生咗仔仔, 現住在

複式洋房

大宅

我都打算過幾年帶2個小朋友到syd,佢地2歲半同6個月,宜家攪到pr,可以加你地個group ma?

複式洋房

引用:大家好呀! 我舊年八月返HK生咗仔仔, 現住在

原帖由 beebee_127 於 15-04-11 發表
大家好呀! 我舊年八月返HK生咗仔仔, 現住在parramatta,我都想仔仔多啲朋友仔呀, 有冇差不多大的BB一齊約埋 ...
點解你地都返來香港生bb?澳洲生唔係福利更好咩?

問題多多懷孕媽

複式洋房

引用:我都打算過幾年帶2個小朋友到syd,佢地2歲

原帖由 timfong 於 15-07-12 發表
我都打算過幾年帶2個小朋友到syd,佢地2歲半同6個月,宜家攪到pr,可以加你地個group ma? ...
你地有媽媽group?

問題多多懷孕媽

複式洋房

各位媽咪大家好呀, 我10月都會一家四口黎Sydney 呀! 有兩個小朋友,大仔19個月,細女2個月大,希望可以一齊交流下!😊😊 可以add 我入group 嗎?

別墅

請問有無whatsapp group?我都想加入.我來緊都要返悉尼

男爵府

Please add me to whatsapp group if there\'s one. Our family will relocate back to Sydney in a few years time.

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

我剛係7月到咗Sydney, 將會搬去Castle Hill, 阿仔就會插班讀住幾個月Yr6, 宜家搵緊屋想買, 實在太難了

大家可以做個朋友呀

男爵府

回覆:popeye523 的帖子

Which school will your son go to near castle hill? I am planning to move back in two years time and should settle nearby castle hill/ west pennant hilla

大宅

回覆:Ka__Ying 的帖子

我七月中移民左黎,住緊kellyville. 同castle hills都好近

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

Ka__Ying 發表於 15-8-8 09:12
Which school will your son go to near castle hill? I am planning to move back in two years time and ...
He will go to Excelsior Public School for Y6, then will go to Castle Hill High School.

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

回覆 creamychoy 的帖子

咁可以做個朋友仔

複式洋房

回覆:Sindy_U 的帖子

因為香港有親人照顧, 澳洲得我同我先生兩個人咋.

首頁

尾頁

跳至