懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:剛剛BINGO, 有D咩要做啊? (希望剛剛BINGO的姐妹都入黎一齊傾下)

你好呀,我edd都係11月尾,不過我未去政府排

大宅

回覆:Babebabecat 的帖子

見助產士嘅時候會幫你約埋驗唐氏、照結構,見醫生!

大宅

畀面勳章

我都係剛剛驗到有, last period 13/2....請問要做d咩??

洋房

大家好,我都係11月b, last m come係14/2
朋友叫我要盡快拎醫生紙去醫院排期,話11w-13w照唐氏係最準,所以要早d去排期,睇下醫院可唔可以比到早期照唐氏期仔架,我已經排左在11w+6日照啦^^
不過我就仲未去照超聲波,約左下星期5去,真係等到好心急,哩段日子真慢長

洋房

回覆 emignow 的帖子

攞左醫生證明,你可以打電話問你個區既健康院,如何做法,佢會教你架,因為以我所知,區區既健康院同醫院都唔同做法架最好就早d去左醫院排期先,睇下可唔可以安排到早期照唐氏期比你呀

大宅

畀面勳章

你地開始嘔未?? 我而家應該係6WEEKS, 尋日開始無胃口 -_- 成日想作嘔, 都唔知持續都幾時先無事....

同埋我頸同背都好累好痛, 但我老公唔俾我用按摩機 !!!!

別墅

emignow 發表於 14-4-2 16:44
你地開始嘔未?? 我而家應該係6WEEKS, 尋日開始無胃口 -_- 成日想作嘔, 都唔知持續都幾時先無事....

同埋我 ...

我而家5WEEKS+, 上星期五晚DINNER時開始有少少反胃的感覺, 之後蔓延到早餐, 今日直情連午餐都有D作嘔.......不過未係好嚴重, 所以都食到野!

至於條腰, 我就不嬲都酸痛架! 要坐得好D, 同埋有時D膊頭肌肉太痛, 我都會舉下啞鈴, 都有幫助 (問過醫生, 大肚婆唔可以舉高手係無根據既).

今日 LUNCH 後個人突然好累好虛, 小便後有少少好似流啡的情況, 超擔心, 原本星期五睇私家, 而家轉左聽朝睇! 頭先去多次小便, 又無啡喎! 希望BB黏實我!! 健康長大!

都希望各位JM的BB黏實你地!! 平安健康!

別墅

回覆 fionchung010727 的帖子

你要快D去排啦!

我星期二去排, 佢都話未必安排到照結構啊! 真係手快有手慢冇!

別墅

回覆 Babebabecat 的帖子

係啊!
佢己經俾左個醫生的期我啦!
但超後囉! 都唔知好定唔好

我問佢咁後既! 佢話係啊無辦法!

我心諗, 馬年唔通真係咁多人生B?

大宅

回覆:iababy 的帖子

我會啦,公司好忙,下星期一排

別墅

mayumibaby 發表於 14-4-1 21:09
26 last m com day , 第2胎。 但第1個依家只係8個月......

係就係辛苦D, 不過有左BB都係件開心事! 加油啊 !

別墅

fionchung010727 發表於 14-4-2 17:16
我會啦,公司好忙,下星期一排

忙還忙! 保重身體最緊要!

我份工都好忙, 但而家盡量叫自己放鬆D........

大宅

回覆:iababy 的帖子

我會啦,所以星期一攞左假去排,費事行黎行去

男爵府

好媽媽勳章

回覆:剛剛BINGO, 有D咩要做啊

我都係剛check到bingo, last m 係20/2,未照到bb, 好擔心呀!

大宅

引用:我LAST+M+DAY+1+係18/2,+29/3+驗到BINGO,+

原帖由 iababy 於 14-03-31 發表
我LAST M DAY 1 係18/2, 29/3 驗到BINGO, 以此推算, 應該係 3 - 4 WEEKS 啦.
今晚會去睇普通科醫生拿轉介信 ...
我last m 5/3,但31/3 已驗到啦,上星期流啡去左c+照,只見模有2cm未寫紙,下星期三再返去照,我咩都未排未做...

大宅

回覆:剛剛BINGO, 有D咩要做啊? (希望剛剛BINGO的姐妹都入黎一齊傾下)

Hello, 我都係新手👋👋
今日岩岩先去拎左醫生信,未去婦科check, 又未去政府醫院排!我都唔知應該去邊間排好...? 係咪要排埋健康院?

我前2日先check 到1-2 weeks, 咁應該幾時去婦科照好?

:

大宅

我都BINGO左~而家既興奮又緊張,唔知有咩要做。請問大家知唔知威爾斯定聯合比較好?

大宅

大家好,我M last day 13/2, 係25/3驗到bingo, 當時醫生就計已經有五週啦,話過多一週就可以照超聲波,我2/4去私家照左,醫生話照唔到有,仲叫我抽血,驚我有宮外孕,我話我冇流血,肚又唔痛,於是第日報告返左,話我指數1300,算高,叫我過多兩日返去再check,其實我真正應該係得四週,照唔到係咪都好正常?好擔心!

男爵府

我都係剛剛檢查有左冇幾耐,last m come 係2月3號。前幾日去左診所驗到有左,跟著即日去左廣華預約登記檢查。我要到6月10號先做第一次唐氏檢查,返到公司經理語氣話未有適合工作剛位比我,叫我暫時做著本身剛位先,話唔舒服可以提出休息。。我想請問如果發覺自己身體不再適合站立時間比較耐,走動量有時較大時,可以向私家診所或公立醫生提出要求寫紙不合適有關工作嗎?...

禁止訪問

引用:我都係剛check到bingo,+last+m+係20/2,未照

首頁

尾頁

跳至