親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:TIN_C_C 發表於 14-5-2 21:30 點解唔

原帖由 ting-ma 於 14-05-03 發表
king size bed 係頂樓那種,? 貴一點呢~
係,官網好似寫只有頂樓先有king size bed, 價錢當然比較貴。我4樓garden view同埋7樓都住過,感覺上4樓空間同埋床都比較大一D。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+ting-ma+於+14-05-03+發表kin

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+kasumichan+於+14-05-03+發表

原帖由 ting-ma 於 14-05-03 發表
4/f garden floor twin 好似最平,我仲怕佢會差點Tim, 太好了
我訂左平個隻twin room是否即係4/f garden floor,望街景?7/f 是否貴些的twin room,望園景?

別墅

引用:Quote:原帖由 ting-ma 於 14-05-03 發表4/f

原帖由 bonbon123 於 14-05-03 發表
我訂左平個隻twin room是否即係4/f garden floor,望街景?7/f 是否貴些的twin room,望園景?

...
我上次係訂比較平嘅5-6樓standard floor, 但唔知点解佢最後比左4樓garden floor我,望街景,反而空氣幾好,又可以開少少窗。我訂嘅係平日日子,房費12000円1晩。7樓都係望街景,差唔多。

別墅

引用:Quote:原帖由 ting-ma 於 14-05-03 發表4/f

...
不過房内冇無線wifi, 只有lan缐,要去3樓大堂先有wifi, 所以最好要自己帶流動wifi。

子爵府

回覆:kasumichan 的帖子

多謝你回覆!我開頭以為貴那款雙人房才可泊床,於是email問酒店如upgrade要加幾多錢?答案係5000日元,明明正常訂房時,兩款的價錢都冇差咁遠,問佢可否request king size bed,又話係貴個隻房先有,於是我放棄了,希望到時兩張床中間唔好有個櫃頂住,咁就可以泊床!

別墅

引用:多謝你回覆!我開頭以為貴那款雙人房才可泊

多謝你回覆!我開頭以為貴那款雙人房才可泊床,於是email問酒店如upgrade要加幾多錢?答案係5000日元,明明 ...
其實中間係有個櫃,不過可以2張床拉後再泊埋,不過床尾迫少少,行唔到人。

子爵府

回覆:kasumichan 的帖子

原來如此,謝呀!等我一直以為有2種twin room,一種中間有櫃,一種冇!

別墅

引用:原來如此,謝呀!等我一直以為有2種twin ro

原來如此,謝呀!等我一直以為有2種twin room,一種中間有櫃,一種冇!
最高果層9樓相信即係最貴果D房間,的確係有twin bed room中間無櫃嘅,但價錢相對會貴D。

禁止訪問

子爵府

ting-ma 發表於 14-5-4 01:09
望乜景我就唔知, 我素泊, oriental floor 同garden floor 差1000yen , 我問過佢有乜分別, 佢答得好妙!!!

...
可能有好多人問過差1000YEN我覺得合理,但5000YEN真的太貴了(雖然好似有部膠囊咖啡機)。你在哪兒看到的差價?我在HOTEL.COM看到差100-200港幣左右!

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

係咪一出難波站就好易搵到同行好近就到, 因我自己帶住兩個小朋友所以我要搵間方便就腳既, 聽你地講咁方便,,咁我放棄VISTA LU, 我上網訂兩晚雙床房24000YEN.

別墅

回覆 哈爾濱 的帖子

如果係由関西機場坐南海電鉄難波站出,相信都算近,如果JR難波站就比較遠左D,我2個大人1個2歳B,2件大行李2個手提袋1架BB車,都算可以接受。
可参考以下酒店介紹路線圖:
http://www.nambaorientalhotel.co.jp/access/access_rw06_en01.html

大宅

畀面勳章

哈爾濱 發表於 14-5-5 07:36
係咪一出難波站就好易搵到同行好近就到, 因我自己帶住兩個小朋友所以我要搵間方便就腳既, 聽你地講咁方便,, ...
其實南海電鉄難波站最近係 SWISSOTEL, 但貴好多, 所以我揀 ORIENTAL, 因為實在多人讚佢方便同平 D. 我親自住過, 由南海電鉄難波站出, 穿過高島屋出左地面, 過馬路向南海通商店街行, 再行入去千日前商店街就到. 好似好複雜咁, 第一次可能要搵耐少少時間, 但之後你會覺得好方便.

大宅

畀面勳章

ting-ma 發表於 14-5-3 00:50
king size bed 係頂樓那種,? 貴一點呢~
我係 REQUEST, 無加我錢, 其實我唔知張床算唔算係 KING SIZE, 但感覺真係好大, 兩大一細應該無問題. 我唔係住最頂0個層, 不過都係高層.

大宅

畀面勳章

ting-ma 發表於 14-5-3 02:08
4/f garden floor twin 好似最平,我仲怕佢會差點Tim, 太好了

GARDEN FLOOR, 部份房係出面有個 GARDEN, 任何住客都入得去, 不過如果我無記錯, 晚上8 點後唔入得, 早上又唔知幾多點之後至入得, 基本上唔會騷擾到你瞓覺, 但在准許進入既時間, 就會比較嘈, 有好多人0係度影相, 我上次去住係近聖誕. 有好多燈飾影.
夜景

日景

旁邊你見到有籬笆位置就係客房, 真係好近, 如果無閂窗簾係會見到你 law~ 所以都係問清楚向邊邊至 book 啦~

侯爵府

好媽媽勳章

回覆 TIN_C_C 的帖子

多謝你既回覆呀, 我相信我會住E間多, 我第一次一個女人仔帶兩個小學B出門, 好緊張呀, 所以我問清楚DD

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至