夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

妳老公2次都3心2意,咁叫好老公,重感情????
過好,每一天!

複式洋房

回覆:C6嘅前妻想復合

其實係我未真正同c6一齊嘅時候,佢都已經同我講過佢後悔,而c6嗰時都只係感情上對唔住前妻,冇做到越軌嘅事!
其實呢件事都係尋晚先知,而家我都唔知點面對我c6,我真係笑唔出

littlecarrot82  積極啲,你依家先係佢正式老婆,對自己有信心  發表於 14-4-10 14:24

子爵府

情感出軌未去到上床階段,而家有老婆bb,如果真係好好先生應該對前妻落閘仲三心两意?!

子爵府

回覆 IvyLaipy 的帖子

你的問題很簡單,你和C6才是一對,你沒有搶人的東西,相反他前妻才是想來搶東西的人。一定是他前妻現在過得不太好,又見自己的前夫居然可以閃電結婚,閃電生孩子,她妒忌了,所以想搶過來先。

你要向C6表明,他的三心兩意,舉棋不定只會害苦了大家,如果他一向都覺得對前妻有愧,就不應和任何女人發生感情,還要結婚和生子,他應該獨身等到前妻回頭為止。現在木已成舟,他應向前妻言明,一切自他結婚後就結朿了,無論當初是誰對誰錯,都不重要,現在大家都應重新開展自己的生活,因為他現在不僅是要對你負責,也要對BB盡父親的責任。

你不用覺得對不起任何人,你越縱容你C6,你是對自己殘忍,你要把自己的立場向C6重申,你不會接受任何他和前妻還保持友誼聯絡,畢竟前妻表達了這個意圖,他和她不可能再變見亦是朋友,今天對前妻越說得明白,前妻才可以真的由過去解脫過來,重新生活。不要怕,不要逃避,這種事情不能避而不談,趁現在還來得及,要好好維繫你和C6的感情,令他可以由迷思中清醒過來。否則他永遠就是活在後悔又做錯決定,後悔又想重新選擇的旋渦!

csk  绝對同意。  發表於 14-4-30 08:26
bebe12hk    發表於 14-4-20 17:04
csk  Agree x 4  發表於 14-4-12 08:14
blythe0824  Agree x 3  發表於 14-4-10 19:07
rachel_ching  Agree yr point  發表於 14-4-10 16:20
dd827dd  agree  發表於 14-4-10 15:57

mc <()>

男爵府

婚都結點解仲要猶疑?

侯爵府

引用:講返啲background先,本身c6同佢前妻已經分

原帖由 IvyLaipy 於 14-04-10 發表
講返啲background先,本身c6同佢前妻已經分開咗好幾年,亦冇聯絡!當年其實都係因為c6鍾意咗第二個,但冇一 ...
出面d女人有幾中意妳老公,你地都控制唔到。個問題系妳c6度,佢想唔想復合先?

男爵府

一齊唔夠2個月就有左, 跟手閃婚, 相信樓主都應該唔會諗到D咩野出黎.
只能說, 若你C6真的是個負責任的人, 大人的先不理, 先叫他對BB負責任

happyb_happyb  agree  發表於 14-4-11 14:40
rachel_ching  Yes..  發表於 14-4-10 16:21

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 IvyLaipy 的帖子

現在你才是正室,為什麼要放棄,如果你C6為了前妻而放棄你,不要也罷,他也不是什麼好男人

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你c6都算失敗, 第一個老婆唔信佢走左, 現在第二個老婆又係對佢無信心.....

複式洋房

好就唔會出面有女人啦

侯爵府

唔好意思,完全睇唔到你老公係好好先生

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主 C6 真係....

1) 唔理有無同小三一齊, 當時佢都仲係結緊婚, 即係不忠
2) 無同小三一齊, 就立即又同你開始
3) 識左你無耐就已經搞大個肚
4) 依家同你結左婚, 又話放唔低前妻

佢玩野呀 ?? 咁愛人地好心一開始就唔好話錯意第二個啦
多餘

rachel_ching  X2  發表於 14-4-10 16:18

水晶宮

引用:樓主你唔係講笑麻....!!! 好好先生

原帖由 Ocean11 於 14-04-10 發表
樓主你唔係講笑麻....!!! 好好先生? 同佢前妻一齊咁多年又出去偷食, 好好先生?! 而家 ...
Yes...he is the cheap men

侯爵府

引用:講返啲background先,本身c6同佢前妻已經分

原帖由 IvyLaipy 於 14-04-10 發表
講返啲background先,本身c6同佢前妻已經分開咗好幾年,亦冇聯絡!當年其實都係因為c6鍾意咗第二個,但冇一 ...
敝喇,我完全睇唔出''好''嘅??! 即係佢當時有老婆,未偷到就離婚,(無一齊相信係追唔到啫)跟手同你bb都有埋仲想同ex拖拖拉拉??! 咁唔叫重感情,咁叫多情啵!

大宅

「好好先生、重感情」可以係優點, 亦都可以係缺點。
咁你c6有冇同佢前妻講已經結咗婚, 有個佢好愛o既老婆, 亦都準備迎接你地o既bb??

樓主, 你唔好自己諗晒d問題, 點好答案俾你c6。你應該同你c6去傾呢個問題, 因為會影響到你地日後o既感情。

複式洋房

回覆:fishwawa 的帖子

C6話同佢講咗,仲俾咗相佢睇

複式洋房

回覆:wing514 的帖子

C6有鍾意第二個係幾年前嘅事嚟㗎啦,嗰時我都未識佢!

brima  但佢鍾意左另一位,冇開始佢老婆又點知,點唔原諒佢?  發表於 14-4-30 08:11
小吳夫人  不要太天真  發表於 14-4-17 14:30
小吳夫人  其實你幾多歲?  發表於 14-4-17 14:29

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

若你C6係你口中係負責任嘅,娶左你,仲有了baby...你C6仲有咩需要唸啊?有野唸先好大問題喎....

侯爵府

IvyLaipy 發表於 14-4-10 12:04
千祺唔好咁諗,你要記住你地已經係一個family,加上你本唔係佢地婚姻中既第三者,你要搞清楚

複式洋房

但係一段感情/關係入面,只要你係得唔到被愛嗰個,就已經係多出嚟嗰個,就係第三者!

pigdull_kwok  咁現在妳係咪得唔到妳老公嘅愛先?  發表於 14-4-11 09:39

首頁
12345...9

尾頁

跳至