自由講場

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

睇完你遍嘢,我都惊到起雞皮,生平最怕蛇

侯爵府

我都有兩次攪笑經驗.

一次係幾年前同工人放狗, 行到屋苑大閘口, 同security傾計, 點知工人突然大叫"snake!" 我嚇到彈起, 跟住同時間同工人一齊抱起隻狗喪跑番屋企, 仲要上斜o個隻~ 工人抱隻史納莎24磅, 我仲低能, 抱隻金毛成60磅, 差d斷氣! 點解我會咁低b抱隻狗番去呢~ 重蠢到揀左隻咁重o黎抱, 佢地自己跑番屋企咪仲快!

第二次係今年夏天,我o係房整緊野, 但聽到d狗勁吠, 落樓睇時見到我亞媽同工人圍住張飯檯喪跑, 問佢地做乜又唔出聲, 之後無耐減速, 但都仲跑住咁指指客廳sofa, 我一睇, 原來有一條青bb ge蛇o係度睇緊花師奶! 唔怪得嚇到佢兩個好似神經失常啦~ 之後call 管理處捉蛇, 但o黎度條蛇已經收到風閃左lu!

子爵府

只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

大宅

原文章由 maggiejane 於 07-9-15 23:23 發表
我都有兩次攪笑經驗.

一次係幾年前同工人放狗, 行到屋苑大閘口, 同security傾計, 點知工人突然大叫"snake!" 我嚇到彈起, 跟住同時間同工人一齊抱起隻狗喪跑番屋企, 仲要上斜o個隻~ 工人抱隻史納莎24磅, 我仲低能, ...

抱60磅既狗...
你點跑????

俾你笑c....

侯爵府

當一個人遇到危險時, 就會發揮人類潛在ge力量! 所以咁重/蠢都可以囉!

原文章由 kittynleo 於 07-9-15 23:27 發表

抱60磅既狗...
你點跑????

俾你笑c....

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我都想知佢點入你間屋?-(?-(?-(?-(?-(
雖然我在線,但可能行開左

洋房

原文章由 maggiejane 於 07-9-15 23:30 發表
當一個人遇到危險時, 就會發揮人類潛在ge力量! 所以咁重/蠢都可以囉!

是呀!是呀! 仲可以挑人地, 都冇人會話佢添!

子爵府

原文章由 maggiejane 於 07-9-15 23:23 發表
我都有兩次攪笑經驗.

一次係幾年前同工人放狗, 行到屋苑大閘口, 同security傾計, 點知工人突然大叫"snake!" 我嚇到彈起, 跟住同時間同工人一齊抱起隻狗喪跑番屋企, 仲要上斜o個隻~ 工人抱隻史納莎24磅, 我仲低能, ...

我同老公笑到失控呀!!((諗緊你點抱隻金毛跑呢??勁呀))
你隻金毛60磅.我隻仲重75磅呀....
死啦....我地仲想遲D搬到村屋,我都知有蛇架喇!!但估都估唔到佢鐘意睇花師奶架!!我家日日都睇最少一次(我個仔要睇嘛)咪日日都見到條蛇.........唔好喇o瓜.....見到佢.俾佢嚇嚇.會冇命架喎!!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

一早叫阿公捉蛇咪有蛇羹食咯. but 你有 bb 就唔好食勒.

我親戚住新界, 養雞又養鴨. 有日聽到 d 雞鴨鬼剎咁糟, 原來有蛇爬咗入雞棚, 條蛇好鬼 c 大條, 咩品種就唔好講勒. 我親戚叫得鄰居黎幫手, 條蛇已經吞咗幾隻雞. 最後........大家咪有蛇羹食咯. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Good idea
原文章由 noodles9112002 於 07-9-15 21:03 發表
如果只係櫃底, 可以煲幾煲滾水沖入去, 死硬, 我以前屋企成日蛇, 有幾條大蕂條放係不同位置

侯爵府

衰婆,

好彩你快搬啫... 真係好驚

我連四腳蛇都驚到屋企都唔敢返..... 何況 .. 我諗暈低都似

[ 本文章最後由 cubixluk 於 07-9-15 23:49 編輯 ]

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我最怕呢樣野,活生生的當然驚,以前見到呢種動物的學名,卡通圖片都會驚到喊,不過命中注定01年蛇年生左個女,先開始對呢個中文字無乜反應,而我個女成日話:見多d就唔驚,成日係雜誌報章書刊見到都遞比我望下,真係:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

畀面勳章

有GA.我都唔知佢點黎..可能係屎渠

原文章由 mclam 於 07-9-15 21:59 發表
你屋企有冇整窗網架? 條蛇點入到黎?

男爵府

畀面勳章

青BB既蛇有毒GA..係青"足"蛇呀...

我都有兩次攪笑經驗.

男爵府

畀面勳章

吞得雞..仲唔係大X蛇....hehe..你驚比人拉呀...

原文章由 wendykaka 於 07-9-15 23:37 發表
一早叫阿公捉蛇咪有蛇羹食咯. but 你有 bb 就唔好食勒.

我親戚住新界, 養雞又養鴨. 有日聽到 d 雞鴨鬼剎咁糟, 原來有蛇爬咗入雞棚, 條蛇好鬼 c 大條, 咩品種就唔好講勒. 我親戚叫得鄰居黎 ...

子爵府

好媽媽勳章

可能而家入秋,d蛇要出黎搵食儲糧過冬.另外,地震之前d蛇虫鼠蟻會爬晒出黎
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

畀面勳章

個個蛇王都話秋風起,3蛇肥

原文章由 renren 於 07-9-16 01:59 發表
可能而家入秋,d蛇要出黎搵食儲糧過冬.另外,地震之前d蛇虫鼠蟻會爬晒出黎

伯爵府

比我實嚇鬼c ...我最怕蛇

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔驚. 不知幾多人自己捉蛇, 跟手煮黎食啦. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

原文章由 HEIDICHOI 於 07-9-16 01:52 發表
吞得雞..仲唔係大X蛇....hehe..你驚比人拉呀...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至