跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我都好唔仲意我99, 因為我生大女時佢話煮嘢比我食, 同埋來照顧我, 但在我坐月期間, 佢每日只係來我家兩次, 而每次只係拿飯比我食, 同埋睇兩眼bb 就走, 有次我見佢無拿午飯比我食, 我又唔好意思打比佢, 好彩我老公放假回家買嘢比我食, 後來才知道佢原來同朋友去左唱 lunch k 唔記得拿飯比我食:-( :-(

現在我生完第二胎, 因為搬遠左, 佢就更少上來, bb現在已個幾月, 佢只見過bb 幾次 (唔知有無5次)

唉...雖然我都唔想見到佢, 但我都想佢多d 上來, 甚至來家住, 因為我放完產假就要返工, 我好擔心工人揍唔掂兩個 (因我大女只得21個月大), 而我媽咪本身又有病, 我唔想佢上來幫手, 怕佢周車勞頓影響身體, 我99上來就算唔幫手煮飯同揍小朋友, 都可以睇頭睇尾呀, 唔洗我咁擔心...但無咁既可能囉, 因為佢成日話我地搬得遠喎...

我依家開始放手比工人揍哂兩個小朋友, 睇下佢掂唔掂, 如果真係唔得, 我最瓌打算係,到我返工時, 早上帶哂工人+兩個細路去我媽咪屋企或我99屋企, 到晚上才帶回家~ 好彩睇左兩日工人都應該ok (工人同我講都唔想日日帶bb走來走去, 可能佢都唔係太想見到我99啦 )

大宅

好彩我在mother home坐月, 不過她唔俾我洗頭最難定......

複式洋房

其實對住奶奶真係又愛又恨...不過還有很多...
我姑奶都成日講這樣唔好,那樣唔好,當然佢都有小朋友,佢係過來人,但係如果佢講那套,我能夠在她的小朋友身上發現到係可行的,當然你唔講,我都會請教你,問題係唔可以完成將你那套放在我身上,此終唔係同一個家庭生長,大家生活習慣唔同,如果係我嫂嫂講,我就REJECT左佢九年,最後怕我老公難做,所以唔出聲。

男爵府

熱血勳章

唉.......係99

我同c6一家人一齊住, 近日就摟抱問題意見不合. 我唔贊成成日抱bb, 而99就話要抱多d, 如果唔係就會"目訓"到條腰都直埋, 雖然有時我會估計錯誤, bb係因為其他原因而喊, 但係99就成日"借d椅"話我唔o岩, 最慘就係連我老公都唔幫我, 係成家人面前話我bb喊唔一定係摟抱, 我覺得我呢個媽媽好似可有可無.......:-( :-(

首頁

尾頁

跳至