親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ksyy1018 發表於 14-5-8 17:28
係, 但我無之前買定飛, 去到zoo 落車先比錢。
大家覺得星期五 多人去 sentosa USS 定 zoo多D?

珍珠宮

Ksyy1018 發表於 14-5-8 17:35
聽講D酒店貴左好多, 我有親戚 Easter 去完都要就番D日子& 行程先平D, 即市區就weekend, Sentosa 就 wee ...
我舊年都係2晚weekdays sentosa,2晚weekends市區。

今年酒店真係贵左好多,我舊年都係5月訂7月尾,equarius 3d2n packet連早餐係4300,两晚marina bay sands連早餐係6000幾,如果宜家訂7月尾equarius,淨房都2000幾,marina bay sands冇早餐都4000一晚!

今年到星加坡係過境性質,唔想花錢豪住喇!

男爵府

MuimuiBa 發表於 14-5-8 18:10
大家覺得星期五 多人去 sentosa USS 定 zoo多D?

我上年星期六去Zoo, 係上Saex 時多人, 去到吾多人。

男爵府

MissMaMa 發表於 14-5-8 18:11
我舊年都係2晚weekdays sentosa,2晚weekends市區。今年酒店真係贵左好多,我舊年都係5月訂7月尾,equarius ...

係呀!响呢度都收到風呀, 我舊年都係5月尾先訂 7月尾, 都仲有得揀. 吾知係米有D地方吾去得 e.g. 沙巴, 泰國. 選擇少左, 好彩舊年去左 Singapore, 如果吾係今年實揀去呢度。

珍珠宮

Ksyy1018 發表於 14-5-8 18:22
係呀!响呢度都收到風呀, 我舊年都係5月尾先訂 7月尾, 都仲有得揀. 吾知係米有D地方吾去得 e.g. 沙巴, 泰 ...
都可能有d关係架,有得揀都唔会去曼谷沙巴,新加坡好似愈來愈熱門。

大宅

引用:Quote:MuimuiBa 發表於 14-5-8 18:10 大家

原帖由 Ksyy1018 於 14-05-08 發表
我上年星期六去Zoo, 係上Saex 時多人, 去到吾多人。
咁我星期四去zoo, 星期五入sentosa啦,我估saex多人搭過sentosa hotel free shuttle既,saex係先到先得,落車先俾錢嗎?

珍珠宮

MuimuiBa 發表於 14-5-8 18:36
咁我星期四去zoo, 星期五入sentosa啦,我估saex多人搭過sentosa hotel free shuttle既,saex係先到先得,落 ...
你是住 resorts world 的 sentosa hotel 嗎? 我舊年坐 free shuttle, 要 show 房卡 / hotel voucher 和 passport.

大宅

引用:Quote:MuimuiBa 發表於 14-5-8 18:36 咁我

原帖由 MissMaMa 於 14-05-08 發表
你是住 resorts world 的 sentosa hotel 嗎? 我舊年坐 free shuttle, 要 show 房卡 / hotel voucher 和 pas ...
我打算住swissotel the stamford

珍珠宮

MuimuiBa 發表於 14-5-8 19:00
我打算住swissotel the stamford
Free Shuttle 是 resorts world 提供的, 以前是任何人都可以免費坐shuttle 入 sentosa, 但好似係舊年開始, 只係 resorts world 的住客可以坐.  

大宅

引用:Quote:MuimuiBa 發表於 14-5-8 19:00 我打

Free Shuttle 是 resorts world 提供的, 以前是任何人都可以免費坐shuttle 入 sentosa, 但好似係舊年開始, ...
我搵到這個,但唔知仲va啊valid 呢?

珍珠宮

MuimuiBa 發表於 14-5-8 19:21
我搵到這個,但唔知仲va啊valid 呢?
這個我不清楚, 我舊年是住 hotel equarius, 所以可以坐.
但上車真係 check 得好緊.

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:Ksyy1018+發表於+14-5-8+17:35+聽講

我舊年都係2晚weekdays sentosa,2晚weekends市區。今年酒店真係贵左好多,我舊年都係5月訂7月尾,equarius ...
係呀,今年真係貴左好多,上年我訂3晚carlton hotel (city hall mrt那間),都只係$4100左右連稅,今年訂1晚要$2000未計稅

珍珠宮

NamB 發表於 14-5-8 20:03
係呀,今年真係貴左好多,上年我訂3晚carlton hotel (city hall mrt那間),都只係$4100左右連稅,今年訂1晚 ...
爭咁遠?連埋稅咪差不多 double?
btw, carlton 好住嗎? 你2大2小夠住嗎?

Ksyy1018  有無睇過Stamford 呀?應該平過Fairmont, d twin bed 好似fairmont 咁大架。  發表於 14-5-9 13:40

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

NamB 發表於 14-5-8 20:03
係呀,今年真係貴左好多,上年我訂3晚carlton hotel (city hall mrt那間),都只係$4100左右連稅,今年訂1晚 ...
係,自從翻新定加建完,佢自我提升咗價錢,居然仲貴過fairmont,舊年7月尾去6日都係7千頭

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:NamB+發表於+14-5-8+20:03+係呀,今

爭咁遠?連埋稅咪差不多 double?
btw, carlton 好住嗎? 你2大2小夠住嗎?
夠住呀,兩張雙人床,房間都算大,上年好抵住

但今年貴到訂唔落手

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:NamB+發表於+14-5-8+20:03+係呀,今

原帖由 huisylvia 於 14-05-08 發表
係,自從翻新定加建完,佢自我提升咗價錢,居然仲貴過fairmont,舊年7月尾去6日都係7千頭 ...
咪係囉,今年貴到離譜

男爵府

MissMaMa 發表於 14-5-8 18:35
都可能有d关係架,有得揀都唔会去曼谷沙巴,新加坡好似愈來愈熱門。

係呀!星加坡相對安全D, 治安好, 另Legoland 又帶"Hit" 埋佢呢。講真, 舊年如吾係Legoland 開左, 我諗我未必去星加坡, 水貴, D野又貴。

男爵府

MuimuiBa 發表於 14-5-8 18:36
咁我星期四去zoo, 星期五入sentosa啦,我估saex多人搭過sentosa hotel free shuttle既,saex係先到先得,落 ...

係!雖然綱上話可以book 來回, 但我無book, 因為好似要book 埋zoo 入場券貴左, 如到時真的上吾到車先搭的士囉. 但應該ok, 人太多司機会安排去bird park 嘅客轉車.

另我去年响Stamford Lobby 等Saex 車時見到好多人等車去Sentosa, 至於要5要pay就吾知, 你可試下 email 問 Stamford. Anyway, 搭MRT 都好方便。

大宅

引用:Quote:MuimuiBa 發表於 14-5-8 18:36 咁我

原帖由 Ksyy1018 於 14-05-09 發表
係!雖然綱上話可以book 來回, 但我無book, 因為好似要book 埋zoo 入場券貴左, 如到時真的上吾到車先搭的 ...
唔該晒,我email問左sentosa, shuttle bus service 仲valid, 必須show hotel 匙咭。

珍珠宮

回覆 Ksyy1018 的帖子

Stamford都要1600一晚(無得取消),可以免費取消的要2000!唔考慮喇,因為我唔鍾意book冇得取消嘅酒店。

Ksyy1018  OIC  發表於 14-5-9 17:11

首頁

尾頁

跳至