自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:想去菲國的人, 應該要睇下...(菲官員機場掌摑中國女學生)

仲要打女人

珍珠宮

開心吸收勳章

我睇到件事係咁:

中國女子拒遣返 菲機場撒潑被揍 哭喊"跟你拚了"

(中央社記者林行健馬尼拉6日專電)菲律賓移民局官員在機場掌摑中國大陸籍女子,調查發現,當事人疑似在當地非法打工而拒絶遣返,以致兩人在機場互毆。

5日凌晨,這名大陆籍女子與菲方官員在馬尼拉國際機場第3航站拉扯,先是官員拖拉著已-倒地的女子,接著當事人哭喊「我跟你拚了」反手拿皮包回擊,被激怒的對方賞她巴掌。

馬尼拉國際機場署代理署長古爾逊(Vicente Guerzon Jr.)向媒體表示,經機場第3航站主管調查,這2人分別是移民局情報官馬加倫(Be¬njie Magallon),以及來自北京的江姓女子。

報告說,境管單位發現,江女每次簽證即將到期即先出境,再重新入境,借以非法在菲國的華文學校打工。事發時,機場人員打算遣返她,江女激烈反抗,以致雙方大打出手。

中国大陸駐菲大使館已向菲方交涉,並說理解及尊重菲方執法,也會教育民眾守法,但「不¬能接受」粗暴舉動。(BH)

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 標清 的帖子

當潑辣遇上野蠻 冇頭冇尾好難講,兩邊半斤八兩

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我呢世都唔會去架喇~~

禁止訪問

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

fungwongphie 發表於 14-5-7 12:21
你今日有冇番工?
有啦,一早返嚟比人屈請食tea呀,

班友仔醒到吖....

fungwongphie  咔咔咔  發表於 14-5-7 13:40

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

菲律賓鬼地方, 唔會去哩啲地方旅遊。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:野蠻人 VS 野蠻人.....

原帖由 Siuchoi 於 14-05-07 發表
野蠻人 VS 野蠻人.....

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:想去菲國的人, 應該要睇下...(菲官員機場掌摑中國女學生)

呢世唔會去

禁止訪問

引用:當然,+你可以話自己係香港人,+唔係內地人,+

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:super888 發表於 14-5-7 11:33 冇成

原帖由 標清 於 14-05-07 發表
老實講, 真係諗唔到個遊客做咗 d 乜, 係可以 justify 個移民官的做法

...

真係可以有好多可能性 一隻手掌係拍唔響嘅 ..........

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

大宅

資料唔夠原整不作評論

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=1044297&do=album&picid=1454091

首頁

尾頁

跳至