自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:CINDYC 發表於 14-5-9 14:14 我女係

原帖由 小小為食 於 14-05-09 發表
咁應該真係好啡~你同c6都係黑色?
其實我都有少少啡色但無阿女咁啡,老公係黑頭髮。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

複式洋房

我同阿囡都係,成日都比人捉....

早排佢個訓導又捉佢睇咗好耐......

子爵府

我都係啡髮, 讀書時都要寫信, 因為朝早早會 有太陽D頭髮係啡金色...但大大下就變深啡. 依家要拍埋D 黑髮人度先覺.

我女又係亦傳左係 啡色..仲要係GREY BROWN, 大 左多左HAIR 就深返D 但都係偏啡, 依家我細佬個 B女都係啡! 因為佢仲細, 所以仲係好啡~

但我媽..我爸..都係勁黑 既髮色... 唔知點解 我同我細佬都係啡色頭髮...

男爵府

timycy 發表於 14-5-9 14:32
我個男同學都係天生金色,我地全班都叫佢金毛,係咪講緊同一個人呀嗱

...
我個位係中學同學~葵青區~

男爵府

Best_Regards 發表於 14-5-9 14:31
係喎,我舊同學都係...我留意到多數呢啲顏色頭髮,髮質都有啲攣同較粗
唔係呀,我識既都係幼同軟架~

avril19  me2  發表於 14-5-9 17:03

男爵府

引用:我讀書時有個男同學天生金色,唔係mix,金到

我讀書時有個男同學天生金色,唔係mix,金到要出封家長信証明唔係染髮先無比學校捉,當然佢都好自豪自己金色啦 ...
我條眉同頭髮都係啡啡地,影相時條眉仲好似畫左係啡紅色,手腳 d 毛太淺色望落好似冇其實有不過幼,但我兄弟姊妹毛髮濃密粗同黑的,不過我覺得身體弱先係咁.. 由細到大身體都差 d..

珍珠宮

回覆:有無jm唔係mix但頭髮天生唔係黑色

細個果陣成頭啡

子爵府

小小為食 發表於 14-5-9 14:38
唔係呀,我識既都係幼同軟架~
我唔算粗但攣, 我女 直頭係幼 同直
不過我細時都係幼同直, 但一出世我地2母女都係暗攣, 大大下又直左... 到再大D..我又變返攣. 唔知我女大個女左會唔會好似我咁變返攣

複式洋房

我天生啡,但比人捉個陣寫埋家長信都要我染番

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個細仔都是啡色,寫家長信給學校証明是天生的都要佢染黑色, 待新頭髮生出是啡色的才不用再染

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我中啡色的,個個都以為我染髮

珍珠宮

回覆:有無jm唔係mix但頭髮天生唔係黑色?

我同老公係深啡,阿女比我地淺色

輸入搜索內容

水晶宮

My daughter has medium brown hair but the younger one has black

公爵府

milktealai 發表於 14-5-9 14:22
我深啡色頭髮,但响太陽下就變成淺啡色,所以中學集隊成日比人捉
我以前都試過,但其實我又唔覺得我真係好啡喎!
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

回覆 Ashley_ash 的帖子

我頭髮深啡色, 細個電髲, 試過被人問是否混血兒.
記得中學時, 被一個男仔改花名, 叫我獅王..(全名金毛獅王)

我仔似我,試過要寫長信解釋.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我女少少啡,我話煲D野食等佢黑D,佢唔制.

小小為食  啡有啡靚呀  發表於 14-5-9 17:59

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

中學有師姐橙色。。。俾人捉好多次,講佢地又唔信,染過好多次但生反出黎果d橙色。。。d訓導先信

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我係天生啡色但未去到要出信證明咁嚴重

我舊同事個女就一出世就金色頭髮,皮膚又白,但爸媽都係香港人,我地叫佢鬼妹仔!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珍珠宮

引用:Quote:口水包包 發表於 14-5-9 14:24 我3姐

唔係麻,証明係天生都唔得??咁外籍人仕唔讀得啦!!
因為我間學校校風差,我話係天生,其他學生又跟我寫家長信,所以學校冇辦法之下要我染黑

首頁

尾頁

跳至