美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珊瑚宮

salafu 發表於 14-6-3 14:36
其實上面講所'醫'既病, 只要你用芳療級既油, 咩牌子都做到.
肯research下其實香港都有唔少唔同brand既油買 ...
贊成.
仲有, 上面提到既復方精油, 見有含尤加利成分.
尤加利有幾種的, 有D係6歲以下小童唔適合用.
唔係有益, 分分鐘有害, 請小心選擇.

大宅

回覆 salafu 的帖子

可唔可以 pm 我有關資料??? 謝謝

大宅

回覆:cbeyond 的帖子

邊幾種有?等我地小心!

珊瑚宮

東東公主 發表於 14-6-10 22:33
邊幾種有?等我地小心!
Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Smithii, Eucalyptus Polybractea, Eucalyptus Citriodora, Eucalyptus Dives

唔係叫尤加利都係同一樣野, 自己上網search 吓.

大宅

回覆:cbeyond 的帖子

Thanks

別墅

回覆:Young Living 查詢

真心勸奉用此品牌精油之人,現時無一精油會聲稱可食用,加上外國亦有好多例子服用精油而致命!此品牌的傳銷方法極為敏感!佢地嘅使用劑量建議方面亦是可圈可點!本人同樣係修讀香薰的人,本人雖不清楚佢當精油嘅品質,但我所學嘅知識中係調配精油嘅問題上,同此品牌建議差異很大,加上此品牌所建議用嘅對象亦係有問題!
如果各位覺得此品牌精油品質可接受也好,但建議稀釋使用!大人2%已經足夠!小孩孕婦要低於1%!十二個月以下不建議使用!

大宅

引用:真心勸奉用此品牌精油之人,現時無一精油會

原帖由 ar_yi_02 於 14-06-22 發表
真心勸奉用此品牌精油之人,現時無一精油會聲稱可食用,加上外國亦有好多例子服用精油而致命!此品牌的傳銷 ...
稀釋2%大人,是指食或搽呢,因我剛買了此品牌精油想用來治療濕疹,應點用?

侯爵府

睛靈勳章

引用:Young living都係隻靚牌子,點解感覺咁似 h

原帖由 cbeyond 於 14-06-03 發表
Young living都係隻靚牌子,點解感覺咁似 hard sell 傳銷
D傳銷為做揾錢,乜都up得出

別墅

回覆:chingyee0210 的帖子

複式洋房

回覆:Young Living 查詢

有啲仲話對小朋友智力好

珊瑚宮

引用:有啲仲話對小朋友智力好

原帖由 Kim.lau852 於 15-01-18 發表
有啲仲話對小朋友智力好
真係咁work ,全世界新聞都報導左,仲使乜揾打手係forum吹捧。

複式洋房

引用:Young+living都係隻靚牌子,點解感覺咁似+h

原帖由 cbeyond 於 14-06-03 發表
Young living都係隻靚牌子,點解感覺咁似 hard sell 傳銷
How could u know its 靚?

複式洋房

引用:有啲仲話對小朋友智力好 +

原帖由 Kim.lau852 於 15-01-18 發表
有啲仲話對小朋友智力好
What?I think its too much!!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 14-06-03 發表You

原帖由 BMXM5926 於 15-01-19 發表
How could u know its 靚?
聞都知隻香薰油靚唔靚。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Kim.lau852+於+15-01-18+發表

原帖由 cbeyond 於 15-01-18 發表
真係咁work ,全世界新聞都報導左,仲使乜揾打手係forum吹捧。
agree, 呢個傳銷商真係好煩,基於佢過度神化呢個牌子嘅精油,往往吹捧到神績一樣,存誤導成分,我唔再買佢哋產品,坊間嘅靚油亦實在有好多

jm jm 一直都留意到你似乎對精油好有研究、認識,想請教一下,見jm有講過YL嘅油都靚,請問點解? 我對精油仍在學習階段,上佢網站,只見到佢不斷話自己D油係治療級精油,其他闡述從略,又無任何認證,真心請教究竟如何分辨,謝謝你

複式洋房

引用:Quote:原帖由+BMXM5926+於+15-01-19+發表Ho

原帖由 cbeyond 於 15-01-19 發表
聞都知隻香薰油靚唔靚。
I\'ve been study aromatherapy also, for a short period, I agree some of the oil can be identify by the smell, but there should be some certification to identify the quality of the oil?

禁止訪問

引用:請問有冇朋友分享下這香薰機及油,那裡可買

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-01-18 發表真

原帖由 amber-darling 於 15-01-19 發表
agree, 呢個傳銷商真係好煩,基於佢過度神化呢個牌子嘅精油,往往吹捧到神績一樣,存誤導成分,我唔再買佢 ...
我個d叫小學雞水準,唔算有咩研究,只係平日比較八,會問吓有專業知識既朋友們,佢地又唔怕我煩佢地,肯答我,咪知多dd。
Young living油靚,我本身都有佢地既精油,所以知,效果用出來,靚既精油同唔靚真係有分別。以我所知Yoing living本身就係一間芳療級精油既供應商(現在有無變就無留意了),應該無乜人會話佢既油唔好。不過佢價錢真係唔平,我都唔敢聞太多,怕忍唔住買得多。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-01-19 發表聞

原帖由 BMXM5926 於 15-01-19 發表
I've been study aromatherapy also, for a short period, I agree some of the oil can be identify by t ...
應該睇精油化學成份,野生植物精油較難攞到cert., 但唔代表佢唔靚。我個人來講,較鐘意用野生植物類既精油。

伯爵府

2018復活節勳章

我都係新手都想多多了解

首頁
12345...9

尾頁

跳至