跳至

首頁

尾頁

男爵府

sensei 發表於 14-5-28 22:15
$1200十堂
栢麗好似貴過其他社區中心, 師資係唔係好些?

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:sensei 發表於 14-5-28 22:15 $1200

原帖由 888Amy 於 14-05-29 發表
栢麗好似貴過其他社區中心, 師資係唔係好些?
主要睇地點、師資,教材、師生比例同埋成績。唔可以齋比價錢。

別墅

回覆:sensei 的帖子

同意。亞囝一直學開enopi,操數,根基打得ok. 小一開始學校推薦奧數比賽,參加了一次後, 有一等獎。自己心雄了,報埋16樓。 我覺得enopi操練較多,根底穩,英數,但亞囝對往一條條的直式,無咁大興趣, 磨好耐都做唔到一本功課。 但做奧數, 佢比心機de. 解決到de問題,有成功感。真是各有各好,很難取捨。

男爵府

BBCEO 發表於 14-5-29 22:12
同意。亞囝一直學開enopi,操數,根基打得ok. 小一開始學校推薦奧數比賽,參加了一次後, 有一等獎。自己心 ...

同意栢麗地點好, 還有其他我唔知的因素好. 奧數令到我個仔自信番來. 因為佢喜歡拖功課.總之他的行為問題令我很頭痛, 但他校內成績好, 中英數常一般都有8,9十分.只係他做功課喜歡拖, 一边玩, 一边做, 我又唔得閒睇住佢.

參加完學校推薦的奧數比賽, 每場人數有三千元, 有好多場比賽, 總共有過萬人比賽, 但攞奬的只得二百多人. 佢得銀奬, 開心到佢自信番齊來. 個仔由細到大都中意睇一些偵探的書, 和巴士, 地下鐵, 還有直線.

首頁

尾頁

跳至