想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 袁太 於 07-10-15 16:38 發表
做左就唔好諗啦,驚都無用,以後小心D,就算真係咁 arm都唔使愁,有人一次M後有都保得住,無話必定唔得架,個個人唔同。唔使咁擔心。

我就短期內2次,依家真係好小心,調理好至敢再試。

...

:cry: 我都係今年2月至8月其間小咗兩次, 一次8wks冇咗心跳, 一次著床的ovum冇develop到.....
e家睇緊中醫, 佢話由8月計起, 叫我半年後先好再要.....
:-| 佢話if短期內再有會好容易”滑胎”喎...
我聽我媽咪話佢有咗我之前一個月都小過,小完之後勁補就有咗我咯!

[ 本文章最後由 ddccmm 於 07-10-16 15:23 編輯 ]

大宅

是在 yaumatei 的

地點很方便, 但時間不方便 :-(:-(

你說的診金是否已包藥

你食了多久藥 ?

一天食多少 ??

原文章由 cherryhai1127 於 07-10-15 17:37 發表

剛 pm 俾您, 您試下.
:-)  :-?  :-P

複式洋房

ddccmm, 唔好意思, 妳小產第一次後幾耐再有第二次呀? 我依家真係好驚呀?
原文章由 ddccmm 於 07-10-16 15:18 發表

:cry: 我都係今年2月至8月其間小咗兩次, 一次8wks冇咗心跳, 一次著床的ovum冇develop到.....
e家睇緊中醫, 佢話由8月計起, 叫我半年後先好再要.....
:-| 佢話if短期內再有會好容易”滑胎”喎...
我聽我媽咪 ...

複式洋房

原文章由 cherryhai1127 於 07-10-15 16:53 發表

係呀, 大家都要保重, 唔使太擔心, 最重要係您要放鬆D. 我個朋友係舊年年尾小產, 之後即刻睇中醫, 三個月後已 BINGBO, 依家 33 WEEKS 啦, 我都係睇佢介紹的中醫.
...

Dear cherryhai1127,

我努力咗兩年都冇BB,
而且又剛做完腹腔鏡手術,
可唔可以PM你的中醫資料給我,
Thanks! Thanks! Thanks!

複式洋房

可否 pm 比我吖 ??

原文章由 cherryhai1127 於 07-10-15 16:53 發表

係呀, 大家都要保重, 唔使太擔心, 最重要係您要放鬆D. 我個朋友係舊年年尾小產, 之後即刻睇中醫, 三個月後已 BINGBO, 依家 33 WEEKS 啦, 我都係睇佢介紹的中醫.
...

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

rachel,
可以pm妳個中醫比我嗎, 我正consider緊睇邊個, 好煩呀!
只係多個consideration! thank you!

原文章由 rachel 於 07-10-16 21:20 發表
我 03/2006小產 , 當時13+週, 因為bb染色體異常, 所以要人工流產, 之後 keep 住睇中医作小產後調理, 過了幾個月後又 bingo, BB 於今年4月順利出世, 最緊要調理好身體先, 揾一個夾自己的中医睇睇, 好快會有好消息 ...

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

原文章由 rachel 於 07-10-16 22:24 發表
check PM

rachel,

請問可唔可以 pm 你中醫的資料給我,因我睇開個個搬左去調頸嶺,而我家住 tsuen wan, 返工係 wanchai,所以想搵下有冇第個可以方便 d

複式洋房

Rachel, please pm your ec information to me. Thanks a lot!

原文章由 rachel 於 07-10-16 21:20 發表
我 03/2006小產 , 當時13+週, 因為bb染色體異常, 所以要人工流產, 之後 keep 住睇中医作小產後調理, 過了幾個月後又 bingo, BB 於今年4月順利出世, 最緊要調理好身體先, 揾一個夾自己的中医睇睇, 好快會有好消息 ...

大宅

中醫

Rachel,
唔該pm你的中醫資料俾埋我呀 ! 唔該哂 :lol:

禁止訪問

畀面勳章

大宅

Rachel,
Thanks a lot.
請問是自己煲藥嗎 ?
另外, 診金、藥費如何 ?
唔好意思, 咁多問題

原文章由 rachel 於 07-10-17 14:14 發表
SouSou, Panda_bear, BCLA

pls check pm

Rachel

複式洋房

原文章由 rachel 於 07-10-17 14:14 發表
SouSou, Panda_bear, BCLA

pls check pm

Rachel

Rachel,

收到 la, 多謝晒 !!

Sou Sou

大宅

...

cherryhai1127
can you pls send the information to me.
thanks
kknn987

禁止訪問

畀面勳章

大宅

rachel

請pm 你的中醫資料給我.thank you!

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至