親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 happy168 於 14-05-17 發表請

男爵府

回覆:分享: 6日5夜布吉親子遊 (陸續更新)

想問成個trip一家大概用左幾錢度

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

happy168 發表於 14-5-17 19:06
我email問10歲不用加床要額外收@thb1100/night

我大女6歲細女3歲, 無話要收我錢~~~~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

xddsuki 發表於 14-5-19 01:37
想問成個trip一家大概用左幾錢度

其實每個家庭去每個TRIP都唔同,
因為機票同埋住咩酒店已經決定左大部份BUDGET~~~

珍珠宮

出島遊: Racha Island (帝皇島) +浮潛,Day 2

RACHA ISLAND (MAN哥收費):

成人收費: 1200B
小童收費: 900B
3歲以下免費~~~ (所以巧巧「被假設」免費)

行程:
0830 - 酒店集合, 15分鐘車到碼頭附近集合 (等候約30分鐘齊人)
0930 - 講解 + 上船 (15分鐘船程)
1000 - 到達RACHA ISLAND, 自由活動
1100 - 回船, 出海浮潛 (可選擇不去)
1200 - 浮潛完畢, 回RACHA 午飯 (正灘餐廳)
下午 - 自由時間
1530 - 上船回程

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

ttjl7    發表於 16-7-4 20:21

伯爵府

樓主,我都留毛等你分享,我月尾去5日4夜,住Millennium Resort Patong Phuket!!!如果有link可以pm我麻?我仲未plan行程!thanks

大宅

樓主,我plan暑假去,但什麼都未睇,可pm條line 給我參考!thx

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

引用:Quote:brbaby2007+發表於+14-5-19+13:47+我

原帖由 happy168 於 14-05-19 發表
穩陣起見, 我改咗另一間有 pool access喇, thx
其實Metadee 我去2次都無話要收錢。。。
我同行2個家庭全部over 3歲加埋5個小朋友都無提過要加錢!

不過其實pool access可能仲好玩嘅,呢間始終無芭東嗰邊咁方便

男爵府

好媽媽勳章

回覆 brbaby2007 的帖子

想請問你跟MAN哥到帝皇島,沖身及沐浴設施可以嗎?乾淨嗎?可以澈底舒舒服服沖個涼嗎?

男爵府

RACHA ISLAND多強國人嗎?

珍珠宮

※ 3G上網咭 - 購自香港 ※

Website: http://www.hopetrip.com.hk/

售價: $70/七日任上
(2張以上包順豐到商業地址,不派送住宅區)

機到布吉, 第2天又安排出島, 如要到當地買上網咭, 則要等到第2天黃昏/晚上到芭東才能找到.... 媽咪30分鐘不上網也會情緒不安 (對! 有病態的!)...

所以, 一定要解決「盡快上網」的問題!

無意中找到這家店子, $70/7日任上的HAPPY SIM!!!

太棒太棒了!!

泰國本地也要$299B/7日任上 (~HK$74.75), 現在便宜了還包送貨 (買了2張)!!!

這樣一插咭便能即時使用, 方便得多!!!

大家 (4人) 使用過, 完全沒有什麼設定問題, 或咭本身的技術問題~~~

太讚! 一定要好好記錄一下!!

下回再到泰國, 定必在香港安排好!!

[註: 曼谷聞說有種199B/5日任上的電話咭, 找過很多資料, 甚至官網也說此咭已停售... 如果真的找到這款199B的3G咭, 一來一回就省了HK$20左右~~~ ]

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:※ 3G上網咭 - 購自香港 ※ Website: ht

原帖由 brbaby2007 於 14-05-20 發表
※ 3G上網咭 - 購自香港 ※ Website: http://www.hopetrip.com.hk/售價: $70/七日任上
(2張以上包順豐 ...
如果我未買卡就好了 我買了399果張

珍珠宮

~~ 布吉美食 ~~

食左2餐海鮮, 2餐泰菜, 仲有其他立立雜雜.....

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK,
如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之
(留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

ttjl7    發表於 16-7-4 20:22

大宅

布吉美食, 請問你POST D 餐廳近巴東嗎? 有沒有地址?

公爵府

想請問如果喺布吉唔揸車, 交通方便嘛?

珍珠宮

引用:想請問如果喺布吉唔揸車,+交通方便嘛? +

原帖由 starz~ 於 14-05-22 發表
想請問如果喺布吉唔揸車, 交通方便嘛?
包車好啲,否則下下坐「tuk tuk」都唔平

珍珠宮

引用:RACHA+ISLAND多強國人嗎?

原帖由 amon28 於 14-05-20 發表
RACHA ISLAND多強國人嗎?
有,但唔多,情侶咁囉

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

珍珠宮

引用:回覆+brbaby2007+的帖子布吉美食,+請問你PO

原帖由 Mabello6 於 14-05-22 發表

布吉美食, 請問你POST D 餐廳近巴東嗎? 有沒有地址?
海南雞飯嗰間近芭東。

首頁
12345...8

尾頁

跳至