家庭理財

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

打算抽番100手玩吓 :mrgreen: 希望分到3幾手啦

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

唔抵抽~~~~~~

平一半就差唔多

都唔知邊個定價, 倒米咩~~~~

珍珠宮

8哥,

我$23掃左3"手"放左o係屋企廁所,因我愛"股"

原文章由 ha8mo 於 07-10-17 17:36 發表
3331兩倍PE上,你掃左幾多?

珍珠宮

我仲係15, 16

原文章由 CBBCBB 於 07-10-17 18:15 發表
打算抽番100手玩吓 :mrgreen: 希望分到3幾手啦

大宅

原文章由 LokYauYau 於 07-10-17 22:49 發表
8哥,

我$23掃左3"手"放左o係屋企廁所,因我愛"股"

你掃左邊隻牌子?$23咁貴

珍珠宮

3331 藍色,百x最平時都要一次過買3"手" at HK$60

原文章由 CBBCBB 於 07-10-17 22:59 發表

你掃左邊隻牌子?$23咁貴

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

玩下又何妨,抽得中至算,呢排咁多新股都唔中.:-(

複式洋房

一週刊唱得拒好衰下, 連黃國英都話小小地玩下都不會, 而且它的業務前景我並不看好, 一定不會抽!!!

複式洋房

唔抽lu. pe太高.

大宅

好媽媽勳章

今期香港《壹週刊》 第 919 期

大錢題 : 阿里巴巴制唔過
即 將 在 下 星 期 招 股 的 阿 里 巴 巴 , 集 資 逾 百 億 元 , 打 破 內 地 科 網 股 的 集 資 紀 錄 。 由 於 城 中 富 豪 爭 相 入 股 阿 里 巴 巴 , 造 就 久 違 的 科 網 熱 潮 再 熱 起 來 , 不 少 科 網 影 子 股 亦 乘 勢 偷 步 炒 上 。
阿 里 巴 巴 氣 勢 逼 人 , 但 風 光 背 後 其 實 不 無 暗 湧 , 其 業 務 模 式 單 調 , 有 用 戶 更 彈 網 站 成 效 一 般 , 而 且 市 盈 率 高 達 九 十 四 倍 , 買 入 分 分 鐘 接 火 棒 。

....................

賣 舊 股 套 現 逾 七 十 億

加 上 市 盈 率 偏 貴 , 長 遠 而 言 , 風 險 絕 不 小 , 股 評 人 黃 國 英 認 為 不 宜 入 飛 抽 此 股 , 「 市 盈 率 貴 都 唔 係 最 大 問 題 , 最 離 譜 係 賣 太 多 舊 股 , 令 人 覺 得 管 理 層 都 唔 睇 好 , 我 就 小 注 都 唔 會 買 啦 。 」

首頁

尾頁

跳至