跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 hihirita 於 07-11-28 02:59 PM 發表
不過我所見係2年前既事lu, 可能而家唔同哂呢, 搵學校都係自己同小朋友鍾唔鍾意0者

我個囝返呢間就最鍾意玩佢地D車,連IN既時候都要坐係架車到IN

侯爵府

0個d 車車, 間間學校都有架啦, 最緊要佢返得開心學到野為先
原文章由 焯賢媽咪 於 07-11-28 15:03 發表

我個囝返呢間就最鍾意玩佢地D車,連IN既時候都要坐係架車到IN

伯爵府

原文章由 hihirita 於 07-11-28 03:15 PM 發表
0個d 車車, 間間學校都有架啦, 最緊要佢返得開心學到野為先

我都知,但我覺得好得意羅,連IN既時候都坐住架車

侯爵府

你仔仔而家係好時光讀緊n1 你覺得ok 嘛
原文章由 焯賢媽咪 於 07-11-28 15:35 發表

我都知,但我覺得好得意羅,連IN既時候都坐住架車

伯爵府

原文章由 hihirita 於 07-11-28 03:40 PM 發表
你仔仔而家係好時光讀緊n1 你覺得ok 嘛

出年先讀N1,而家只係返緊佢地既英文親子預備班呀:-P

侯爵府

咁你決定響好時光返n1? 如果未決定, 快d去visit 多d 學校啦
原文章由 焯賢媽咪 於 07-11-28 15:47 發表

出年先讀N1,而家只係返緊佢地既英文親子預備班呀:-P

伯爵府

原文章由 hihirita 於 07-11-28 03:50 PM 發表
咁你決定響好時光返n1? 如果未決定, 快d去visit 多d 學校啦

我報左另一間安基司羅,但要6/12先知收唔收
我想問下,如果安基司唔收,甘我可唔可以再揾其他學校呢?因為我想出年比亞囝讀,唔想再等多1年

侯爵府

咁你可以週圍搵下仲有邊間心水學校有位囉, 其實安基司好少唔收既
原文章由 焯賢媽咪 於 07-11-28 16:03 發表

我報左另一間安基司羅,但要6/12先知收唔收
我想問下,如果安基司唔收,甘我可唔可以再揾其他學校呢?因為我想出年比亞囝讀,唔想再等多1年

伯爵府

原文章由 hihirita 於 07-11-28 04:28 PM 發表
咁你可以週圍搵下仲有邊間心水學校有位囉, 其實安基司好少唔收既

最近我都有留意到重有邊幾間既,但而家都未知收唔收
不過我係安基司IN既時候,都有好多小朋友,所以我諗都幾難入到,加上我又無咩問題問佢

複式洋房

比諾而家真係多左好多過關bb, 不過我覺得問題唔大既, 好時光就唔多清楚

伯爵府

其實各有各話幼稚園好,都好難選擇

大宅

原文章由 fennielg 於 07-10-25 09:01 發表
請問你阿女是否讀育苗班? 你覺得好時光ok嗎?
我個仔讀pn國際班半日, 都差不多1個月, 但係都適應唔到, 成日喊, :-( :-(

時好時壞, 以前返佢的playgroup我個仔都鍾意, 都唔知点解? 可能佢聽唔明miss講嘢啦.... ...

我終於同個仔退咗學, 本想俾佢轉中英文班, 但見佢完全怕咗間好時光, 所以都退咗學, 我唔覺得好時光唔好, (不過我都見過有一個老師特別惡, 駡d學生, 而佢對校長d態度都唔好) 只是個仔適應唔到佢的傳統教學...要佢坐定定...哎...

而家我個仔讀緊恩光幼稚園, 雖然大部份時間都係玩, 學的嘢較淺, 但佢返得開心, 所以我會俾佢讀埋個n1, (打算k1讀第2間), 至少俾佢唔好覺得返學唔好, 最近老師都話佢開始較坐定

所以我覺得間間學校都有佢的特色, 最緊要擇間適合自己的仔女:mrgreen:

男爵府

請問有無家長比個仔讀過好時光啟蒙class?
一至五1:30-3:00嗰d
比2-3歲既(無家長陪)
好唔好?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁多位mammy, 我仔舊年係好時光讀晒整年n1半日班, 今年會升k1全日 so far無問題喎, 人夾人緣, 我小朋友係個度讀得開心. 最緊要小朋友鐘意。

首頁

尾頁

跳至