夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

睇紧d~ 男人好易行差踏错
尤其对住個以前中意的女人哦
同個C6倾下,俾他知你知道
如果他重视你,重视头家,应该要醒下啦

複式洋房

假如你仍愛你的丈夫,就必須冷靜。別給機會對方越走越遠,告訴他你知道了,並希望他也坦白一点。

那些email,我建議你靜靜地做backup,hardcopy 或softcopy也好,但別被丈夫知道你有 backup。不希望你有機會用到手上那些 backup,如將來用不着,也靜靜地把它們毀滅。

大宅

好媽媽勳章

樓主,必須保持冷靜,你一定心亂如麻了:(
如果你仲愛你老公,仲想一齊既話你一定唔好發老脾,雖然係好難,俾著係我我癲左喇
你地要心平氣和傾,但切記唔好逼佢揀,男人係唔逼得,你愈逼佢佢就愈憎你,愈覺得個個賤女人好!
即使你踢爆左佢,你都要好似以前咁,俾佢知道佢做錯事佢背叛左你地既婚姻,但你依然原諒佢,俾機會佢,佢自自然然就會返轉頭,呢段時間必定係勁難捱,但呢個係保住你地婚姻既唯一方法,同時要EQ勁高,男人呢種生物,愈得唔到就愈想得到,未試過偷食就愈想試,尤其而家佢地咁曖昧,衣衣泣泣咁有初戀feel,你個死佬可能抽唔到身架,你同個女人硬碰硬只有你蝕底
樓主,同狐狸精抗戰係好漫長好艱辛既旅程,加油呀:loveliness:

民房

或者你失驚無神問佢一句: "老公, 我咁愛你, 你會唔會鍾意第二個, 唔要我架?"

如果佢問你點解咁問, 你就話: "冇呀, 問下之嘛!"

心虛既男人一定會嚇到震! 至少俾佢感覺到你懷疑緊佢, 你又唔駛俾佢知道你偷睇過佢d野

跟住就睇佢自己造化喇!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一定吾可以比你老公知道你check佢既野, 如果吾係就到佢發番你爤渣。男人身有屎就最鍾意話要有空間, 自由。你要搜集多d証據,正所謂:捉姦要在牀。

民房

同老公暗示左la, 佢話佢地只係互相關心的好朋友, 比你地信唔信佢?

大宅

可唔可以直接同妳老公講:"我好失望。"然後唔出聲幾日

別墅

原文章由 wlk168win 於 07-10-30 21:40 發表

讚成! 慢慢黎!

我反而覺得會仲衰,佢會覺得無面

大宅

I think need to act fast. As they seems didn't start yet,
but have feel towards each other.
How about write a letter to your husband, tell him that
you actually know something is happening
(don't make up any excuse la), but the wordings have to be 'gentle', don't 'chow dai wok'
ASk him whether he still love and care, precious you,
if yes, pls stop any contact with this woman,
tell him that if he can't even giveup a 'normal friend', still
keep contact, he will lost you.
Tell him that you understand so much about this kind of
relationship, any woman will feel inappropriate, not only
you, so don't ever say you are sensitive.(No Excuses)
In the letter, you should point out all the 'excuse' that
your husband might bring out, and firmly tell him that, it is not acceptable.
Ask him who is more important, his family(you) or a
simple friend(whether have feel or not), who will
definately destroy his family.
But remember, the word/tone should be gentle and
simpathetic, tell him how much you love him.......,
he like to protect woman ma, ask him whether he want
to protect you from being hurt.
But what you ask for(no contact any more) must stay
'firm'

大宅

"當場對付他"無問題,但"保護你"就真係有d野wor...無端端洗咩你老公保護佢呀..你老公要保護既你同你d仔女就真,就直接咁同佢講睇佢咩反應先..

大宅

咁你又信唔信佢呢?呢個先係main point....問我...唔信law

原文章由 wailum 於 07-10-31 17:57 發表
同老公暗示左la, 佢話佢地只係互相關心的好朋友, 比你地信唔信佢?

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

講得好啱!
一定唔可以比個狐狸精贏
你要加油 大家都會支持你

原文章由 均均媽 於 07-10-31 02:09 發表
樓主,必須保持冷靜,你一定心亂如麻了:(
如果你仲愛你老公,仲想一齊既話你一定唔好發老脾,雖然係好難,俾著係我我癲左喇
你地要心平氣和傾,但切記唔好逼佢揀,男人係唔逼得,你愈逼佢佢就愈憎你,愈覺得個個賤女人好!
即使你踢 ...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 bloodycherry 於 07-10-31 10:20 發表
或者你失驚無神問佢一句: "老公, 我咁愛你, 你會唔會鍾意第二個, 唔要我架?"

如果佢問你點解咁問, 你就話: "冇呀, 問下之嘛!"

心虛既男人一定會嚇到震! 至少俾佢感覺到你懷疑緊佢, 你又唔駛俾佢知道你偷睇過佢d野
...

大宅

寫信好, 被免相方語氣引致說不出心裡話, 在信中多一感性字, 可以提及由拍拖至結婚中間的愛, or 當中曾經發生的sweet事情, 勾起c6回憶. 在這婚姻上 如何...

同時表達出對於"好朋友"的感想, 感受(心痛,擔心...), 離婚曾在我腦海一閃etc...希望c6珍惜這婚姻, 這個家, 希望大家有一個好將來等....,

"手寫你想吧"

Remarks,
我曾經寫過一次, 須不是在這情況, 但c6看完後:-( :-( 打比我Say Sorry.

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同老公講吾好講野出黎會令人有誤會或暇想。其實而家比老公知道你check佢野,以後佢mud都會delete哂,到時你想知都幾難,所以我話吾好衝動, 打草驚蛇。

珍珠宮

我都贊成寫封信比佢....寫出自己的心声~!

民房

如果你認為要求佢地以後都唔再contact係太過苛刻的話, 你可以同佢講, 佢關心既朋友就即是你關心既朋友, 以後同果位女士有任何聯絡, 甚至見面, 你都希望參與, 如果俾你發現佢同果位女士有任何接觸, 而又冇通知你, 你會好傷心。

你老公唔係蠢既, 應該明架喇!

別墅

agree...寫有時比講更有用

別墅

我都覺得寫比較好~因為起碼語氣上你都唔會話有誤會丫~雖然你老公講既野的誠信係好低..不過你依家唯一係信佢~都冇辦法架喇~!我果時都有好似你咁...我老公同佢鐘意左好耐既女仔都有呢o的咁既情話...不過到我發現既時侯,係我老公佢已經係想唔同個女人一齊~不過我知道佢有一段時間係想同我分開...但到我知道既時侯,已經到左表決喇...!!寫封信等佢良心發理吧!

民房

各位mami, 我來update近況...

我在老公email和手機中再發現以下內容:

c6: 無論你在那裡我都會記掛你...
c6: 和你一起去美國的假期是我過得最開心的 (c6讀書時曾和那個女人及其他同學一同去旅行)
但c6始終唔認有野, 只係舊同學, 仲話我偷看他的東西, 我該怎樣?

首頁

尾頁

跳至