想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆 mrswongmrs 的帖子剛剛覆診睇中醫,醫

原帖由 wongcq 於 14-06-09 發表
回覆 mrswongmrs 的帖子

剛剛覆診睇中醫,醫c話我有滑脈,係好跡象,但我應該6號先排卵,邊有咁快check到: ...
咁你努力d!!

大宅

回覆 wongcq 的帖子

排卵時會有拉絲分泌 - 透明分泌, 好似蛋清/鼻涕咁既分泌, 可以拉到好長的..我通常有呢D分泌既2-3日會排EGG..有時DO完都會有透明分透, 但唔可以拉長..
我講既排卵後既白帶係真係白色嗰種..有時杰杰地, 有時先水狀..乾咗後先變白

大宅

回覆 Koey1227happy 的帖子

Me 2..我有時會咁, 上個月乜感覺都無..都係唔中...今個月排完卵已經個肚開始有感覺..之後一直忍忍作痛..

複式洋房

回覆 MuiTang 的帖子

但我今早CHECK左組D。。淺線。。應該失敗了。。等M COME

大宅

我都打定輸數~~~~好灰..想放棄了...

複式洋房

次次NE 個時候我都會DOWN 幾日GA。。正常GE。。M 完再努力LA。。我地一齊加油

大宅

THANKS, 你TRY咗幾耐呀?呢2日收到消息C6 弟婦有第2胎了...所以更加覺得好似注定無自己份咁..

複式洋房

小產後。。半年了。。。你試左縛耐A?

大宅

仲有一個CYCLE就試咗一年喇~~~呢一年不停咁諗住生仔...好辛苦..

複式洋房

有無搵E 生CHECK 過A?

大宅

Check 哂喇, 除咗未去照輸卵管, C6都CHECK過丁丁了, 一切正常 (但唔係好PERFECT嗰隻, 有改善空間啦), 一開始頭幾個月就乜都無CHECK, 排卵期只DO一次...之後就一係病, 一係出咗TRIP, 如是者幾個月, THEN有用紅D, 超深粗隔日/連續DO都試過, 然後呢個月又無用紅D了, 因為分泌其實都幾明顯...但睇個款都係fail..
祝你快D調理好身體小B再返黎搵你呀~~

大宅

回覆:等待是慢長的

我都係18號due day...仲有成10日。由上星期開始右下腹三角位成日扯下扯下,唔知做咩。今日體溫仲37.2。

大宅

引用:回覆 wongcq 的帖子排卵時會有拉絲分泌 -

原帖由 MuiTang 於 14-06-09 發表
回覆 wongcq 的帖子

排卵時會有拉絲分泌 - 透明分泌, 好似蛋清/鼻涕咁既分泌, 可以拉到好長的..我通常有呢 ...
請教一下,我d分泌冇流出來,但琴晚同c6開工,佢一入去就話我好多白色野,好濕。咁請問呢d係排緊,排左,定係就排呀?

大宅

回覆 carmenqueen 的帖子

EM....以我所知大家一直講既排卵時既拉絲分泌係真係好似鼻涕咁既分泌...但我睇過其他JM既POST有D唔會有明顯呢D分泌喎..
但如果你本身拉絲唔明顯, 你不用CHECK埋紅D/量體溫, 咁2-3 CYCLE後你咪知道排卵時分泌有冇唔同咯?

男爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係排卵後日日諗住,又睇人中左有咩徵兆,個肚有啲痛又諗會唔會因為著床,好低能

別墅

回覆 mrswongmrs 的帖子

我唔會信中醫所講ge滑脈邊有可能咁快check到。我都係決定今晚補飛,如果今個cycle唔中,可能我都轉中醫或者轉飲滴雞精算

男爵府

引用:回覆 Koey1227happy 的帖子THANKS, 你TRY咗

原帖由 MuiTang 於 14-06-09 發表

THANKS, 你TRY咗幾耐呀?呢2日收到消息C6 弟婦有第2胎了...所以更加覺得好似注 ...
我c6弟婦又係第二胎,仲要前一胎仔,今胎女
有時見到仲會聽到佢和大嫂叫我快d生,完全無言

男爵府

引用:我都係排卵後日日諗住,又睇人中左有咩徵兆

原帖由 waicc 於 14-06-09 發表
我都係排卵後日日諗住,又睇人中左有咩徵兆,個肚有啲痛又諗會唔會因為著床,好低能 ...
haha, me too

複式洋房

如果check哂無問題ge,咁為有等緣份到la,我成日都係咁安慰自己ge,加油

Kerokerokeropei  me too ah  發表於 14-6-11 23:14

別墅

waicc 發表於 14-6-9 19:37
我都係排卵後日日諗住,又睇人中左有咩徵兆,個肚有啲痛又諗會唔會因為著床,好低能 ...
我同你一樣

首頁

尾頁

跳至