跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

hi

我個囡囡 11/14 出世, 住荃灣, 囡囡生日都係平, 都唔知點慶祝好, 她太細, 可能買個蛋糕, 影吓相咁

大宅

夠喇! 學我老公話齋, 所謂慶祝其實都係為左滿足我地d父母姐

原文章由 1114 於 07-11-8 12:09 發表
hi

我個囡囡 11/14 出世, 住荃灣, 囡囡生日都係平, 都唔知點慶祝好, 她太細, 可能買個蛋糕, 影吓相咁

大宅

The enviroment is quite good and the traffic also ok la. you want move to Sham Tseng where?
But i want to move to Tsuen Wan because my monther lives in Kwai Chung. Just this reason, actually i like Sham Tseng.
原文章由 toricherry 於 07-11-7 21:06 發表
hi,
我個女穎穎係18/11/06出生, 家住葵芳, 想問吓深井好住嗎? 我們有想過搬過去住,請給些意見!

複式洋房

hello! 各位荃葵青友,

我家住荃灣,個女饒饒都係11月bb,佢11月3號生日,已經過咗啦!我哋買咗個hello kitty蛋糕同佢慶祝,佢鬼咁興奮,不過有得睇無得食,因為最後由我同佢父親大人報銷.
另我想問吓各位荃葵青媽咪有無興趣自組playgroup呢?

男爵府

hello! 我家住荃灣,我仔仔諾諾都係11月25號生日,另我都想問吓荃葵青媽咪有無興趣自組playgroup?

男爵府

原文章由 小露比* 於 07-11-7 02:19 發表
嗨,,我唔係住荃灣葵涌入唔入得黎呀
我住奧運果邊,,
囡囡26/11生日,,我自己係21/11生日

小露比,
你同我個女同一日生日bor...不過, 你大大大d...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 lovebbmom 於 07-11-8 14:50 發表

小露比,
你同我個女同一日生日bor...不過, 你大大大d...

哈哈,,係呀,,
都唔算大大大大好多掛,,,
大你個女廿年度,,
我有兩隻大小魔怪""

大宅

都好喎, 可以點攪?

原文章由 諾b 於 07-11-8 14:06 發表
hello! 我家住荃灣,我仔仔諾諾都係11月25號生日,另我都想問吓荃葵青媽咪有無興趣自組playgroup?

大宅

咁又係.

上次我大肚去 OCEAR PEAK 都係好辛苦, 行到想死, 因為那裡太多斜坡路

原文章由 仔仔錫錫你 於 07-11-8 12:58 發表
夠喇! 學我老公話齋, 所謂慶祝其實都係為左滿足我地d父母姐

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 blytheBB 於 07-11-6 17:50 發表
all,
我遲d全家人搬去"荃灣"or"葵涌"住,
我細囡"哥斯拉"bb都o係0611bb,
你地有無o念過讀邊間"幼稚園"ar?

blytheBB,
其實荃灣葵涌都好多幼稚園, 好似荃灣聖母, 荃浸...聽講都幾好...

我大仔岩岩K1, 就選擇左大仔就出九龍讀..., 佢話讀得好開心, 妹妹希望可以同哥哥同一間學校啦...:)

男爵府

原文章由 1114 於 07-11-8 15:31 發表
都好喎, 可以點攪?

如果就到時間可以一起玩都好...:mrgreen:

不過諗住點攪...我唔想太多錢...出面D PLAYGROUP 好貴, 又....

我自己有個大仔(彤彤哥哥), 1-2歲之前成日同仔仔去PLAYGROUP...其實我覺得學既野唔多, 主要係多接觸小朋友, 成日都成百幾銀一堂, 都好金下, 反而佢家下3歲見佢返INTEREST CLSS明顯吸收到....第2 個就好明顯明白唔會咁細再浪費咁多$$係PLAYGROUP 到...如果可以識到D 小朋友同彤彤一起玩就好LU...

大宅

吓! 原來 Playgroup 無咩用0家, 重想報名, 問過都幾費.
其實我都想囡囡有0的同齡嘅朋友, 又可以學習吓點樣相處和分享等, 因為而家多數都係生一個, 所以.....
不如我0地約0下出呢玩吓啦.

原文章由 lovebbmom 於 07-11-9 10:27 發表

如果就到時間可以一起玩都好...:mrgreen:

不過諗住點攪...我唔想太多錢...出面D PLAYGROUP 好貴, 又....

我自己有個大仔(彤彤哥哥), 1-2歲之前成日同仔仔去PLAYGROUP...其實我覺得學既野唔多, 主要係多接觸小朋 ...

大宅

唔係無用, 只不過我地阿b重細, 比唔到咩反應我地, 極其量唱歌時拍下手

原文章由 1114 於 07-11-9 12:02 發表
吓! 原來 Playgroup 無咩用0家, 重想報名, 問過都幾費.
其實我都想囡囡有0的同齡嘅朋友, 又可以學習吓點樣相處和分享等, 因為而家多數都係生一個, 所以.....

...

男爵府

原文章由 1114 於 07-11-9 12:02 發表

...

1114,
唔好誤會, 唔係無用...我既意思係我見大仔細時join d playgroup 又貴, even 英文playgroup 都學唔到英文(可能我地係中文主導家庭) 主要係學下點同小朋友相處...playgroup worth 唔worth 真係見仁見智(唔係我可能比人打..haha)...

只係我自己大仔join 過好多,效果不大, 反而而家佢3歲人仔, 學完d interest class 返來知道佢唔多唔少都學到d 野...係考幼稚園時考既都係d 生活既野, 多數係我平時教佢既...只要大家平時有同bb 多d communication, 一定無問題...

我覺得妹妹咁細唔想join 貴貴playgroup...但係貪心點比佢有d 朋友仔...想睇下你地話攪playgroup 係點攪..or 大家約出來一起玩下咁lor......

[ 本文章最後由 lovebbmom 於 07-11-9 14:37 編輯 ]

大宅

SORRY?-( !! 可能我誇張0左

不過可能真係重細啦, 歲半先再唸吧

原文章由 lovebbmom 於 07-11-9 14:31 發表

1114,
唔好誤會, 唔係無用...我既意思係我見大仔細時join d playgroup 又貴, even 英文playgroup 都學唔到英文(可能我地係中文主導家庭) 主要係學下點同小朋友相處...playgroup worth 唔worth 真係見仁見智(唔係我 ...

別墅

我個仔11月14號出世, 上星期六喺McDonald's幫佢開咗生日會, 大人就好開心, 佢都應該開心嘅, 哈哈!

佢正日生日都仲未諗到去邊, 海洋公園同佢去過, 佢玩得好開心, disney諗住佢再大d先同佢去, 想去沙灘, 但係老公話凍, 所以仲未諗到.

我都想同個仔join playgroup, 因為佢好鍾意同小朋友玩, 如果你地組playgroup, 預我呀!!!! 唔係閒時約出嚟玩都好.

男爵府

原文章由 brenda80 於 07-11-11 10:43 發表
我個仔11月14號出世, 上星期六喺McDonald's幫佢開咗生日會, 大人就好開心, 佢都應該開心嘅, 哈哈!

佢正日生日都仲未諗到去邊, 海洋公園同佢去過, 佢玩得好開心, disney諗住佢再大d先同佢去, 想去沙灘, 但係老公話凍 ...

brenda80 & all.
happy birthday to all BB!!!
我住tai wo hau, 你住邊頭...
因為我有兩隻小魔怪...所以好少出街...

可能NO 2, 開支大...無咁多$$ 去PLAYGROUP(失禮曬)...因為哥哥番INTEREST CLASS 都用唔少...有時間我可以同哥哥同彤彤出來一起玩...^_^...我屋企都好多玩具可以一起玩架!!!

mind 唔mind 出個list 知下你地d info...

^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
lovebbmom--彤彤(女)----11/21--大窩口葵蓉苑

首頁
12345...8

尾頁

跳至