自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

我都係剛過20歲生BB,,
而家我個女就快1歲,,
我都係1個負責的好媽媽,,:mrgreen:

[ 本文章最後由 小露比* 於 07-11-21 18:19 編輯 ]
我有兩隻大小魔怪""

子爵府

畀面勳章

冇野好講!呢d野見得太多啦!唔好話食煙啦!我fd離譜到走去high野添,比我罵到佢狗血淋頭 另一個仲生兩個bb,一個b就比湊,另一個就比婆婆湊,比婆婆湊果個仲要冇$比係連奶粉尿片都冇買去果隻,幾離譜

伯爵府

魅力王子

原文章由 方方媽媽 於 07-11-21 02:11 發表
係呀!
我做証人,你係一個好媽咪!
風風近來好嗎?

方方媽媽,
thanks your support ar,want to cry:-(
fungfung so like study now,also a happy boy la
how about your daughter?^^

伯爵府

魅力王子

原文章由 babesiu 於 07-11-21 02:11 發表
I guess you are a full time mom. It's enjoyable to have a baby and you won't feel annoying to spend most of your times to take care of him when you don't need to work.

babesiu,
yes ar,i"m full time ma,take care him new born to now lu.
times goes so fast~~

伯爵府

2023年兔年勳章

最憎d 人成日一句話鐘意bb就生個仔出來......
喂.....佢係bb 幾年ga 咋, 大左唔係bb 你鐘唔鐘意呀.....要教要揍ga....

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

20歲生bb唔係大問題,但有左仲食煙就有啲過份

男爵府

好媽媽勳章

因為佢係鍾意BB,而唔係愛BB,
鍾意係想那人(或物件)令自己開心快樂
而愛係自己想令佢開心快樂繼而自己都會感到快樂

禁止訪問

伯爵府

魅力王子

yes,i want to replenish:
to be a young mami really not easy,

is very very tired,many cry and many sad.

so i also suggest not to be young ma is better.

男爵府

醒目開學勳章

其實睇下點睇啦... ...
我都係18歲生阿女出黎,而家先21歲。
我覺得如果佢真係鍚bb既話,佢自己識點做...旁人理唔到咁多,到時生左出黎咪知囉... ...

民房

我現在18歲快19了~那如果我決定要bb我又會點?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

中意同生是2件事...祝佢好運

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 nn010 於 07-11-21 17:50 發表
20歲都唔算太年輕, 如能夠工作又有收入夠自己及BB用, 生BB冇問題.
生活方式個個不同, 只要冇重大過錯, 唔可以話邊個邊個冇前途既.
至於大肚吸煙... 呢樣野真係唔岩! 可憐佢肚內的BB:-( ...

agree....年輕生bb唔代表會無曬前途or一事無成.......人人理想同目標都唔同,有d人事業心重就會覺得做野緊要過家庭,有d人好鐘意小朋友,願意為自己骨肉放棄一切.....好似我咁,我好細個既夢想就係有自己既家庭,當然,加埋有d幻想好似童話故事咁 ....但當然事實係無咁誇張....但由我仔仔出世果刻,我已經覺得我係全世界最幸福既女人....就算條路比其他人難行,都要行嫁啦......條路係自己選既~無得怨.....
只希望佢快d戒煙.....對bb唔好呀~!男友幫手努力搵錢,女的做個好媽媽~!
比佢更早生bb既過來人....susi

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 ki060000 於 07-11-21 19:03 發表
我現在18歲快19了~那如果我決定要bb我又會點?

無咩點嫁~決定左生....咪做個好媽媽囉,唔關年齡事......加油~!

大宅

之後會後悔.....................但如果真係鍾意bb0既人會為bb改善自己.................

水晶宮

原文章由 sweetcouple 於 07-11-21 19:05 發表
我有個舊生, 20定21歲大肚, 結婚, 生左個好靚仔的bb仔, 當時個個替佢開心, 因為一來佢本身屋企麻麻地, 咁自己有個新家庭, 咪當係一個新開始囉....二來, 佢男友肯同佢結, 都係負責的表現丫....

但, 唔知係咪因為經濟 ...

這些個案不一定是年輕媽媽才會發生的

大宅

好媽媽勳章

我係18歲生女女,,雖然而家只得6個月大
但我真係為左BB而改變哂成個人,,
好媽咪未必得啦,,但我1定做到個盡責GE媽咪

希望個個媽咪可以生出黎之後可以改變下似個媽咪啦
否則佢真係苦了自己同個無辜GE BB

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我老媽子都係19歲生我, 佢家陣好好喎, 不過係幾十年前既事!!

如果我個女20歲生bb, 我一定唔淮, 生bb唔同養寵物, 生左就一生一世, 唔係話想唔要就可以唔要, 我唔想咁早做外婆!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

首頁
12345...9

尾頁

跳至