親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+lavender~cat+於+14-07-04+發

大宅

回覆:talkative 的帖子

由酒店去食海鮮嗰度都要成個鐘頭車,不過我唔知幾點關門,我包車個價係去埋睇螢火蟲。

大宅

catli11 發表於 14-7-4 16:36
以下係靚仔司機俾我嘅資料:

FIREFLY
係咪應該7:30到Firefly Park先聽講解,跟住睇螢火蟲,再放天燈同餵動物,如我不選擇出外食海鮮,那兒的美食煮炒買相ok嗎?咁我book車6:00 to 10:00適合嗎?Thanks!

大宅

引用:Quote:catli11+發表於+14-7-4+16:36+以下係

原帖由 lavender~cat 於 14-07-06 發表
係咪應該7:30到Firefly Park先聽講解,跟住睇螢火蟲,再放天燈同餵動物,如我不選擇出外食海鮮,那兒的美食煮炒 ...
睇完螢火蟲已差不多9點,所以餵動物一定無,放天燈都仲可以。其實預7~730pm差不多⋯司機話嗰度啲嘢麻麻地好食。

大宅

回覆:lavender~cat 的帖子

同埋我唔suggest太夜仲喺嗰度,因為越夜越多蚊。

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:以下係靚仔司機俾我嘅資料:FIREFLY 基本消

原帖由 catli11 於 14-07-04 發表
以下係靚仔司機俾我嘅資料:

FIREFLY
這個可自己去嗎?適合小朋友玩嗎?有一個6歲一個1歲小孩。一艘船可坐幾多人?沒救生設備安全嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+catli11+於+14-07-04+發表以

原帖由 Freesia_cat 於 14-07-06 發表
這個可自己去嗎?適合小朋友玩嗎?有一個6歲一個1歲小孩。一艘船可坐幾多人?沒救生設備安全嗎?

...
自己應該有啲難,新山又唔係太好治安,如果搭的士驚太偏僻唔安全,因為喺legoland搭車去都要2個鐘。

坐船睇,人人都要著救生衣,小朋友如果唔會郁得太厲害抱住都ok,太會好黑。

大宅

引用:Quote:原帖由+catli11+於+14-07-04+發表以

原帖由 Freesia_cat 於 14-07-06 發表

...
一艘船坐滿我估應該坐到20人,你有無玩過迪士尼有隻船睇大象嗰艘,差不多。

大宅

回覆:分享:6日5夜新加坡 + Legoland之旅

你好,我黎緊都係住你果間酒店,亦都係同阿寶book車,
請問你地去legoland果日係點同司機聯絡?係咪一早比定車牌號碼你?

大宅

引用:你好,我黎緊都係住你果間酒店,亦都係同阿

原帖由 catcatng 於 14-07-06 發表
你好,我黎緊都係住你果間酒店,亦都係同阿寶book車,
請問你地去legoland果日係點同司機聯絡?係咪一早比 ...
出發前再同阿寶reconfirm,阿寶會俾司機電話你,去到司機會自動同你用whatsapp聯絡,接你嗰日再講車牌俾你知⋯

大宅

回覆:catli11 的帖子

tks

大宅

回覆:分享:6日5夜新加坡 + Legoland之旅

太好喇~多謝你既詳細講解!
請問同阿寶book車要先付按金confirm 嗎?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+catcatng+於+14-07-06+發表你

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:太好喇~多謝你既詳細講解!請問同阿寶book

別墅

我10月5大3細去,5日4夜,你個行程好好,可以參考。多謝分享。
宜家都考慮緊睇唔睇螢火蟲。如果下午3點幾到新加坡機場,直去legoland hotel,之後去睇螢火蟲,會唔會太趕/太夜?
我只預左一日去legoland玩,所以會skip water parks, 如果係咁其實第二日傍晚/夜晚都可以去睇螢火蟲。

我朋友介紹左Jason/Venice車。請問可否PM我阿寶電話?想比較一下價錢再確定。
麻煩晒!Thank you!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:太好喇~多謝你既詳細講解!請問同阿寶book

大宅

畀面勳章

回覆 catli11 的帖子

請問你book亞寶車去睇螢火蟲和食海鮮幾$? THX

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Freesia_cat 於 14-07-06 發

原帖由 catli11 於 14-07-06 發表
自己應該有啲難,新山又唔係太好治安,如果搭的士驚太偏僻唔安全,因為喺legoland搭車去都要2個鐘。

坐船 ...
唔怕,因為我有朋友係住JB嘅,好近新山,佢地會同我地一齊去(佢地自駕)。不過想問吓知唔個個度叫咩名?同埋可以玩幾耐?因為佢地話如果玩太晚就叫我地留多晚在新山,唔好返新加坡住。

大宅

琴日阿寶再比左張FORM我填資料,張FORM有溫馨提示的,
叫我地出發前一星期比個溫馨提醒佢,佢地出發前2日,會再比司機資料,再做確認!

我亦都問左阿寶點比錢佢?佢話到時比司機,去程比一次,回程再比一次!

大宅

因為我係即日來回LEGOLAND,我唔打算買馬來西亞電話卡,
如果回程司機真係甩抵唔黎接我地點算?
請問LEGOLAND門口易搵的士嗎?
自己搭的士去關口,返到新加坡關口再轉返新加坡的士,呢個方法可以嗎?
我份人比較黑仔,所以要有兩手準備~

首頁

尾頁

跳至