跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 VANNN 於 07-12-6 22:09 發表
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
我個b都係牙 ..無論用咩方法都好難攪醒佢''
日頭訓哂 ....夜晚可以完全唔訓''
又唔可以比佢喊 ..因為我屋企人個個都返早..
有時累到可以抱住佢都訓得著架 .. ...

同你一樣呀

複式洋房

原文章由 sum2410 於 07-12-11 13:50 發表
我阿B都係,原來有咁多BB都係咁,總之夜晚8點到就扭,食飯都無餐安落。到半夜1點到就會訓,訓到3點幾又會扭到5點到。全程只有自己湊,只好抱佢出廳。真係唔明,有陽光既時候就算訓唔"林"自己係床仔玩都無問題,但一到個D鐘數,唔抱住 ...

我都聽過係啊, 滿左月會好d....努力啦....我b女就仲有11日就滿月啦....加油啊

複式洋房

我個b滿左月之後,夜晚不停扭既情況真係少左。我餵人奶,都開始可以3-4個鐘先餵一次。我唸bb大左夜晚扭既情況真係會好轉。

大宅

好老實講, 我覺得除左阿B自己, DADDY 同MOMMY 都要狠心D, 唔好一喊就抱, 另外, 可以TRY 臨瞓前那一餐比奶粉, 因奶粉飽肚D, 我阿B最耐可以5小時先喊.

伯爵府

好媽媽勳章

我bb同你個bb一樣呀:-(
原文章由 kelly_0404 於 07-12-2 20:53 發表
有無人好似我咁慘, 我bb日頭食完就瞓, 瞓醒就食.
但係一到夜晚就食完奶唔肯瞓, 仲眼仔碌碌.
一放佢落床就喊, 比奶咀到無用, 仲要喊得好勁,
唔理佢, 佢可以喊到聲沙, 咀唇乾晒咁.
抱住佢都瞓都唔係熟睡, 會瞓下醒下, ...

伯爵府

好媽媽勳章

我又係試過咩方法搞醒佢都冇用呀:-(
原文章由 kawaiiliz 於 07-12-3 10:22 發表
我bb都係咁呀, 搞到我地晚晚都冇得訓, 我都好想知有咩方法呀, 我都試過日頭唔俾佢訓咁多, 不過, 點搞佢都唔理我地ka! :-( :-(

大宅

各位媽媽, 我BB已經係十幾日大開始改善.
之前有朋友教我係夜晚都要開燈, 因為BB鍾意睇光既野,
不過我覺得好有問題, 如果真係要開燈, 佢先改善.
我同老公又點有得瞓呢? (因為同房)

而另一個朋友相反叫我係朝早, 要開窗簾令屋企開猛D.
到夜晚開始將屋企既燈光較暗. 越夜越暗.
令BB知道早上同夜晚既分別.

伯爵府

好媽媽勳章

尋日我就係bb日頭訓覺時不段攪佢唔俾佢訓得咁林,到左夜晚佢真係改善左除左喊肚餓就訓覺冇咩點扭抱喇
原文章由 kelly_0404 於 07-12-18 22:25 發表
各位媽媽, 我BB已經係十幾日大開始改善.
之前有朋友教我係夜晚都要開燈, 因為BB鍾意睇光既野,
不過我覺得好有問題, 如果真係要開燈, 佢先改善.
我同老公又點有得瞓呢? (因為同房)

而另一個朋友相反叫我係朝早, 要開 ...

複式洋房

我覺得夜晚比個暗d既環境佢好d。我之前都係夜晚都開燈,餵奶都開燈,bb次次食完都眼碌碌咁望住我,要我抱住訓。聽朋友講就試下訓覺時間關燈餵(只係外面開燈,少少光)開頭都好唔習慣,但試左幾日bb真係食完奶就訓,唔洗抱住都可以自己入睡。當然頭兩日佢會好似好驚咁喊,我會拍下佢,開住少少門等佢訓左先關門,到第三日一餵完就關門都無時,好快佢自己就訓着。

大宅

我夜晚一直都係開夜燈餵奶, 佢初初係晚晚扭計到天光.
但係大大下就自然無扭計, 食完奶放佢落床仔就自己瞓.
所以唔關佢怕黑既事.
原文章由 sum2410 於 07-12-19 16:06 發表
我覺得夜晚比個暗d既環境佢好d。我之前都係夜晚都開燈,餵奶都開燈,bb次次食完都眼碌碌咁望住我,要我抱住訓。聽朋友講就試下訓覺時間關燈餵(只係外面開燈,少少光)開頭都好唔習慣,但試左幾日bb真係食完奶就訓,唔洗抱住都可以 ...

男爵府

關左燈點換片片?
原文章由 sum2410 於 07-12-19 16:06 發表
我覺得夜晚比個暗d既環境佢好d。我之前都係夜晚都開燈,餵奶都開燈,bb次次食完都眼碌碌咁望住我,要我抱住訓。聽朋友講就試下訓覺時間關燈餵(只係外面開燈,少少光)開頭都好唔習慣,但試左幾日bb真係食完奶就訓,唔洗抱住都可以 ...

首頁

尾頁

跳至