自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好憎啲人利用別人嘅同情心!講真,好似樓上JM講,有啲人真係可能咁啱無哂錢,無八達通,(我自已都試過,好彩見到同事有得借)!如果真係有需要,十元八塊我唔怕比(借都費時!)但真係好唔想被人利用!!

大宅

引用:Quote:原帖由+fan870205+於+14-07-16+發表

原帖由 soon 於 14-07-16 發表
我囡同同學響沙田pacific coffee, 都係有個中年女人坐埋去,問完幾點,又唔信要佢地比個電話佢睇幾點,跟住 ...
係呀,exactly!!! 上次又係問完我幾點,之後叫我比$20佢搭車,我即刻話幫唔到佢,然後佢問到個男人比錢佢,唔單只冇搭車,仲繼續問其他人拎

侯爵府

引用:回覆+fan870205+的帖子係深水埗地鐵站都有

原帖由 haylee819 於 14-07-16 發表
回覆 fan870205 的帖子

係深水埗地鐵站都有女人要錢
我上次係男人,A出口
我聽梗歌扮聽唔到衝去對面出口-_-

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

男爵府

回覆 fan870205 的帖子

避之則吉,見唔到。

男爵府

回覆:沙田遇中年婦女問人要散錢

我會話無

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

有一次响上環, 我排緊隊搭巴士, 有個女人行埋嚟, 佢話冇散紙搭車"過海" (即係最少要10蚊, 因過海要$9.8), 我話冇佢即刻手指指加咀咒我, 嘩, 乜d人咁惡, 我心諗個個都俾你咪好發, 跟住佢行咗去前面問個男人, 人哋又話冇, 不過佢就唔敢閙人

複式洋房

回覆:Argubay 的帖子

唉,最衰可能係因為得幾文,就算真係假的,你都沒解

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

複式洋房

回覆:曼谷奶茶 的帖子

我係沙田遇過一次,係火炭都遇過一次,或者真係要暴料俾地記者跟一跟

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

複式洋房

回覆:hohoho_22 的帖子

好似東鐵線多,呢派有越來越多的傾向。

複式洋房

回覆:Angel_Rose 的帖子

其實好似都係廣東話,大陸人多呢地人,不過仲未發展到香港

複式洋房

回覆:siumeow 的帖子

。。我仲好堅持買旗

複式洋房

回覆:applewingyi411 的帖子

綜上,最好的處理方法就是幫人報警

翡翠宮

引用:其實好似都係廣東話,大陸人多呢地人,不過

原帖由 fan870205 於 14-07-17 發表
其實好似都係廣東話,大陸人多呢地人,不過仲未發展到香港
我睇完你既回覆都唔係好明你想講乜

複式洋房

回覆:caryfox 的帖子

真係無處不在啊。。。。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:沙田遇中年婦女問人要散錢

今日響大埔某隧道,都有個妙齡少女,一埋來即刻影后上身,喊哂囗㸮哂可憐,太太我今朝........我理都冇理佢,望都冇望直行直過,佢即刻變返正常,唔使一秒!
我心諗,你隻手攞住電話,要揾人幫打個電話就得啦,咪當人傻仔

首頁

尾頁

跳至