夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

原文章由 mysukihk 於 07-12-21 09:15 發表
我發現我老公出面有第二個,係我生左亞囡後一個月發現係msn到佢同個女仔講"好掛住你"我即刻問佢,佢話無野,呢d係溝通黎之麻,呢個女仔係佢的同學仔, 被我發現之後msn的記錄被delete,連電話內的人名都改埋,甚至每次同個 ...

我隻c6同你c6講嘅嘢,,,,(一樣)
問佢,,(短信朋友)
鬧個女人,,,(女人都話..短信朋友)
個女人,,(即轉電話号碼!三次)
c6(成日删除短信)
我之後上綱睇電話單,先知道!

別墅

原文章由 yst424 於 07-12-21 11:34 發表
狗男女,不知所謂,無野無野,咪好似電視劇咁囉,無野,之後咪上埋床囉,既然唔開心,我會走,佢唔肯?信佢多一成都死,我會產爆個女人,之後產爆埋個男人,之後會帶埋個女返外家,講係無用,佢唔離婚,你咪自己去離囉,橫掂佢都無理 ...

你好搞笑!

大宅

我唔贊成你打俾個女人...唔好搞到自己咁cheap...
你同佢講離婚,佢有咩反應呀?
如果佢仲珍惜呢段婚姻,你試叫佢唔好再同個女仔聯絡...唔好收埋個電話&detel d history...睇佢肯唔肯?...如果佢做唔到你先離婚啦...離婚呢句野,唔可以亂講架...

大宅

你係咪仲好愛你老公先?如果係,同佢傾, 要佢離開個女人,重新開始!佢話冇野, 唔通要比你見到佢地上床先叫有野 ?如果佢唔理你的話, 你咪走啦,帶埋個b.等佢驚下都好, 如果佢仲冇改, 你就要死心架啦 !

如果你like, 就打電話比個女人,鬧下佢都好!甘賤 !
千祈唔好屈住自己, 我之前就係理性得滯,因為要顧住亞b,我老公完全唔理我,又唔返家,仲怪我,我就好似顛婆甘, 日:-( 夜:-( ,工又唔返,一個月瘦左成20LBS,好彩最後我控制到自己,冇去死咋,如果唔係,我依家都係一隻鬼, 而我亞b就變左孤兒了.

大宅

咁你當時係点同個條女講架,我依家15 16,唔知点問好??

原文章由 honglee 於 07-12-21 11:26 發表
如果係老公嗰度問唔到嘢, 不防打電話問個女仔囉! 我之前都係咁做 .

但你真係要控制到自己嘅情緒先好打, 一定唔可以潑婦罵街. 否則, 當佢哋真係有嘢時, 個女仔只會更加睇你唔起, 唔比面你架咋! ...

大宅

咁你當時点做?

原文章由 小柏媽媽 於 07-12-21 11:53 發表
你係咪仲好愛你老公先?如果係,同佢傾, 要佢離開個女人,重新開始!佢話冇野, 唔通要比你見到佢地上床先叫有野 ?如果佢唔理你的話, 你咪走啦,帶埋個b.等佢驚下都好, 如果佢仲冇改, 你就要死心架啦 !

如果你like, 就打電話比個女人 ...

大宅

一同佢講到呢個話題,佢就唔願多講,莫講話点解要收埋個電話,佢都無答我.仲要問佢電話內容......更加唔肯答:-( :-( :-(

原文章由 cherry1498 於 07-12-21 11:49 發表
我唔贊成你打俾個女人...唔好搞到自己咁cheap...
你同佢講離婚,佢有咩反應呀?
如果佢仲珍惜呢段婚姻,你試叫佢唔好再同個女仔聯絡...唔好收埋個電話&detel d history...睇佢肯唔肯?...如果佢做唔到你先離婚啦...離婚 ...

男爵府

你唔好打比個女人

1.佢唔認,你吹咩
2.佢話你老公係都鍾意佢,佢都無法
3.佢叫你管下你老公先

唔好攞家黎掉,睇定的,再計劃下先

男爵府

畀面勳章

樓主你個CASE同我以前一樣,我前夫都係咁。
當時我選擇打俾個女人,結果就正如你咁講我咪好似阿強嫂發癲。
果時我是有了BB才結婚,我就係結婚當晚知道有呢個女人,直到個BB剛出世一個月,我已經單方面申請離婚。
我曾經都好癲,癲到走上個女人屋企,因為我前夫幾日沒有回家,
結果只得我一個人離開。
今日既我,雖然離咗婚但生活得開心。
既然二個人唔可以一切,點解唔早D放手?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能我係大女人, 如果係我, 對這婚姻真係食之無味, 佢眼中又無妳, 有胆做又無胆認, 佢可能以為妳時間耐咗, 妳就無野唔會再問, 係我會返外家, 最多咪揾個另一育嬰院, why咁委屈自己, 無男人又唔係唔得!!! 真係想離婚, 妳都可以去辦, why 要等佢!! 睇唔起有胆做無胆認的男人!!!

大宅

我老公都係堅1同個女人冇野,之後我check 番佢成個月都冇打比人, 又冇出去, 後來再check都有contact,不過唔係日日,果個月只有幾次, 但我老公就話知錯, 以後都唔會甘做,而佢亦好錫亞b, 樣樣都肯幫亞b做,佢除左公事外,就唔出街,在家又冇咩打電話比人....不過我就始終放唔低, 所以我唔想你死忍, 因為我都有找人傾,但都解決唔到,成5個月了,仲成日都冇啦啦:-(, 忍得多, 我怕你會crazy !好似我甘...

原文章由 mysukihk 於 07-12-21 12:00 發表
咁你當時点做?

大宅

其實我打比個女仔時已打定輸數, 所以我只係用平常心去同佢講.
我問佢同我老公係咪識咗好耐? 話佢知我好羨慕佢同我老公可以有咁多嘢傾, 而我同老公, 即使住埋一齊, 都無乜兩句講. 跟住我同佢講, 話我覺得自己好失敗, 留唔住老公個心, 但我已經努力過, 只係佢到今時今日都唔肯同我坦白. 所以如果佢哋啱傾嘅我就同老公離婚, 因為到咗呢一刻我已經唔識點同佢相處了.

之後個女仔就話其實唔關佢事, 一直以嚟都係我老公追佢, 約佢去街. 又話自己已經有男朋友, 都係度煩緊. 佢後來叫我唔駛同老公離婚, 佢知應該點做.

第二日, 我老公問我係唔係打過比個女仔, 我咪話係囉, 仲同佢講個女仔話係佢自己一廂情願追人. 唔知係唔係因為咁, 攪到佢哋嘅關係好尷尬, 所以我老公就再無同佢聯絡了.

原文章由 mysukihk 於 07-12-21 11:56 發表
咁你當時係点同個條女講架,我依家15 16,唔知点問好??

[ 本文章最後由 honglee 於 07-12-21 12:59 編輯 ]

王國長老

王國長老

萬幸樓主有能力照顧好bb, 而呢件事已經好明顯, 有野既係佢老公, 打俾個女人都冇用, 樓主都表明佢知道佢老公有野要離婚,佢老公一路話冇野一路仲唔肯同個女人斷絕來往, 仲要做到將電話放枕頭底, 我會覺得唔放手既唔係個女人, 係佢老公.

打俾個女人又如何, 真係唔好做呢d事. 牛唔飲水,點x得牛頭低....

佢要一腳踩兩船,唔放樓主走,但又唔會放棄出面果個.

問題係樓主可唔可以決絕d, 同bb搬出去再開始新生活, 定係每日受呢個人精神折磨.

如果佢係有珍惜個家,唔會老婆知道左仲係要繼續落去.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我曾經都有類似的case, 又係比我係電話發現我老公send SMS
比佢個女同事, 當然我即刻問佢, 佢又係個句話無嘢, 只係個好傾得埋的同事, 又話我唔明佢工作上的事, 咁當晚我半夜就去了我媽度瞓, 但成晚都瞓唔到, 咁我第二朝要返去照顧我的小朋友, 但我都要返工, 返工第一件事就是上網搵資料離婚, 不過我老公個日就約我出去食飯同好認真咁交待件事, 我亦同佢講如果佢唔約我, 我已經自己單方面去攪離婚, 我係會做得出的人.

我想講係樓主你要比d colour 你老公睇, 唔好得過講字, 要為自己打算, 如果你老公緊你個女, 你不妨放手比佢湊, 等佢無咁多時間搵個女人, 如果佢又唔緊你又唔理個女, 咁你要自己諗吓以後的日子點行. 我老公好緊張d小朋友, 再加上佢再無任何小動作, 所以我都信佢無嘢 (暫時)

大宅

所以其實再糾纏落去,根本一d意思都無,仲會浪費自己既青春同眼淚,浪費bb既時間,呢d咁既人,咪等佢繼續風流(其實係下流賤格)落去囉,無架,佢地咁鍾意玩,咪當佢地hen & duck 囉,咁樣諗,自己會開心d,好一對狗男女,不知所謂, 早走早著, 唔走訓唔著, 同呢d人一齊,影衰自己同bb呀,一d都唔駛恨.......

原文章由 edea 於 07-12-21 13:27 發表
萬幸樓主有能力照顧好bb, 而呢件事已經好明顯, 有野既係佢老公, 打俾個女人都冇用, 樓主都表明佢知道佢老公有野要離婚,佢老公一路話冇野一路仲唔肯同個女人斷絕來往, 仲要做到將電話放枕頭底, 我會覺得唔放手既唔係 ...

男爵府

原文章由 yst424 於 07-12-21 14:31 發表
所以其實再糾纏落去,根本一d意思都無,仲會浪費自己既青春同眼淚,浪費bb既時間,呢d咁既人,咪等佢繼續風流(其實係下流賤格)落去囉,無架,佢地咁鍾意玩,咪當佢地hen & duck 囉,咁樣諗,自己會開心d,好一對狗男女,不知所謂 ...

你好激呀!:mrgreen: :mrgreen: 我覺得打唔打電話比個女人, 樓主你自己決定啦! 而我現在都有懷疑, 只是懷疑 ~ 我老公有第二個, 但我未搵到任何證據 但你的case你唔需要甘快去決定離唔離婚呀! 去計劃下將來的路先 ~ eg. 搵下在你媽媽附近的育嬰院, 生活上你自己可否負擔到等等!
Don't worry!Be happy!

男爵府

我都係覺得應該同你老公再講下你既感受同你既立場,如果你真係接受唔到,趁宜家得一個細佬,要離婚易d,就搞清楚佢。到你有兩個細佬時,想走都走唔到啦!:-( :-( :-(

仲有,呢d野唔只係個女人錯,你老公仲錯錯錯。你打俾個女人,都要冷靜d同佢講下你既立場,問下佢想點。

大宅

傻啦,我唔係激 我只係以前試過,我記得當時我個女都未夠歲半,我知佢地個竇係邊,雖然我入唔到去,我自己拖人匹馬上去踢竇,當然果陣我預左呢段感情要終結啦,我決定要為自己同個女討回一個公道,我去到果陣,係佢樓下捺intercom上去,係大堂度勁大聲產爆對9男女叫佢落黎面對我,當時d"食蕉"都唔敢叫我走,因為驚我發顛,因為我句句都係粗口,我每一句都講係幾樓幾室,因為我驚人地行過聽唔清楚,我知佢地係屋企,嚇到佢地唔敢落街,之後我條氣仲好唔順,因為當時隻狗公無返屋企好耐,我果陣都c晒心,我擺明過黎玩野既,我係個intercom度講,一係隻狗公落黎見我,一係叫隻雞落黎,咁x大個人,仲咩敢做唔敢認,我話佢地再唔出黎,我就call記者黎做晒彭大龍鳳,等佢地上鏡,終於隻狗公落黎叫我走,話離婚咩咩咩,我話其實我過黎就係話比佢知,我要離婚,唔係叫佢返屋企,果陣大堂好多人,等人見下佢都好嘛,況且佢地唔會咁快搬,因為佢地果陣岩岩搬入去,所以根本唔可能退租走,我同佢講完之後,我仲記得叫佢c返上去繼續食雞,不過睇住發雞瘟c,當然之後佢後悔想返黎,但係我唔會為左個女,而去接受番隻9公囉,雖然我同佢曾經係2公婆,曾經都開心過經歷過一d事,但係我都無心軟,我只係知道,我唔會再接受番一個傷害我同阿女既"人"囉!我只係知道,我唔想委屈自己,我自認我eq低架,當局者迷,當突然有一刻清醒時,你就唔會再覺得可惜,以為無左佢唔得囉...:tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 chingbb 於 07-12-21 15:11 發表

你好激呀!:mrgreen: :mrgreen: 我覺得打唔打電話比個女人, 樓主你自己決定啦! 而我現在都有懷疑, 只是懷疑 ~ 我老公有第二個, 但我未搵到任何證據 但你的case你唔需要甘快去決定離唔離婚呀! 去計劃下將來的路 ...

珍珠宮

我諗你先作最壞既打算, 安排好晒如果得返你同BB既生活, 但係一面要好好坐低同C6好認真咁傾番, 你要清楚知道佢既諗法,千祈唔好比佢拖你, 男人最鐘意就係拖......... 真係唔得既, 咁既男人你都唔會要啦, 你之前已經安排好既話你都總算有自己既打算啦.

子爵府

原文章由 mysukihk 於 07-12-21 10:35 發表
我知道佢條女的電話,我唔知打唔打去罵佢好???
我真係唔知点做好:-( :-( :-(

個女人明知你老公有老婆仔女都走埋佢身....你打電話俾佢都無用~如果你老公知道左...反而將個老公推出去~個女人衰D的話又可以係你老公面前扮俾你騷擾~俾位佢入~
都係唔好打好D啦~

首頁
12345...6

尾頁

跳至