少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:chaimum 的帖子

可以比醫生資料我嗎?

別墅

回覆:YuYuMother 的帖子

可以比醫生資料我嗎?

大宅

YuYuMother 發表於 14-8-20 19:32
睇下為美觀定顎骨發展啦!

如果為美觀可以等換哂牙,恆齒生完先箍。如果會影響顎骨發展就要早d箍,唔係發 ...

可否PM 醫生資料比我, 謝謝!

大宅

回覆:三寶van 的帖子

可否給我你女兒的牙醫資料?謝謝!

複式洋房

wingkin1234 發表於 14-8-4 10:09
請問而家箍牙(傳統果種)大概要幾錢到?

曾致電佐敦的鄧X長醫生,個姑娘話檢查費$200, 淨箍牙$45,000 其他照 ...
箍牙是否待小童換晒所有恆齒才箍?

我的小朋友因為犬齒出得有點突出,去看牙醫的時候,牙醫竟說要即時脫去第二小臼乳齒 (恆齒只是出了少少,未見牙那種),他的說法是早點脫,會幫助前面的犬齒,可以爭多少少位去出,而稍為整齊,我半信半疑,你們有否聽過這種說法?

大宅

小女兩隻前門牙凹了入去,如箍牙請問需要多少錢

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

好貴, 我的小朋友換牙後都要箍牙~
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

大宅

回覆:anixon 的帖子

中環區雄安醫生都很好,很有醫德,小朋友很喜歡他

子爵府

我囡囡剛開始COOL, 用隱適美, 上排約COOL 1年10個月, 下排COOL 7個月, 暫時要45K.

禁止訪問

複式洋房

回覆 wingkin1234 的帖子

聽過,好似係專科?應該不錯~~

大宅

BK Milk勳章

我囡都係搵鄧醫生COOL牙的,以下是一些經驗
1.我個囡中三時搵鄧醫生COOL牙,係舊同事個囡COOL完再介紹俾我,佢診所真
係好多學生自己上去(最初係家長一齊,之後進行COOL時就由細路自己去),囡囡
現時中六,成排牙靚晒,以前唔敢露牙齒笑,現時笑得有自信,影相時又敢露牙笑
2.鄧醫生話:他用的鋼線係3M,不會好痛(我見過另一同事COOL,佢話COOL到無晒心機,
而且頭幾日只可以食粥),我見自己個囡就無上述好痛的情況,飲食都無受影響。
3.我個囡門牙都係凹了入去,而且俾同學撞過,有一只門牙(恆齒)崩咗,此外, 鄧醫生
X光結果係:有一只大牙走咗去上顎牙肉入面,直到現時重唔肯出來(當初佢建議
唔好理佢住,即使花錢係上顎開刀,都唔一定處理到)
4.鄧醫生只做牙齒整形,唔做洗牙,拔牙,所以COOL牙過程中,要自己找牙醫洗牙拔

5.成個療程約50000,為時3年,現時只係晚上臨瞓再套個COOL上去

複式洋房

回覆 peekaboo2007 的帖子

我係尖沙咀矯齒專科d度cool緊,醫生好好手勢~

複式洋房

我去元朗某間就cool,佢既費用幾四萬幾,比五到实數,係因為cool既耐未知,但係咪咁加,cool既時間五同就價錢有五同?

大宅

引用:我去元朗某間就cool,佢既費用幾四萬幾,比

原帖由 yammyying 於 15-01-18 發表
我去元朗某間就cool,佢既費用幾四萬幾,比五到实數,係因為cool既耐未知,但係咪咁加,cool既時間五同就價 ...
不知道我有沒有誤解你既意思..

通常第一次約見醫生,醫生報了價,就一直箍都好為止,不會中途加價....

真誠待人

洋房

之前係荃灣整,$25,000全個COOL牙費,
另計拔牙$300/隻,拆COOL後既整牙套費$1000
COOL左兩年就拆得

禁止訪問

大宅

回覆 YuYuMother 的帖子

可以比箍牙醫生我, 唔該晒

男爵府

引用:我在銅鑼灣胡春琳箍緊...醫生非常有耐性..

原帖由 yingyingfok 於 14-08-20 發表
我在銅鑼灣胡春琳箍緊...醫生非常有耐性..而且專業...

胡春琳:牙齒矯正專科醫生
請問費用多少?

大宅

引用:Quote:原帖由 yingyingfok 於 14-08-20 發

原帖由 pswongg 於 15-01-28 發表
請問費用多少?
關於箍牙都樂意分享,不過,抱歉,箍牙費用,每個個案都不同,以醫生報價為準,實難作參考!

真誠待人

首頁

尾頁

跳至