婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

jackiemei 發表於 14-8-12 15:10
方方媽,有d99係就算出聲,只會越閙越西利。。。唉。。。。。。。。。。。
所以我都係可以吳出聲就吳好 ...

如果你忍到一世,咁咪忍囉.
但事實上,係忍唔到架嘛.係咪?
咁就長痛不如短痛.
如果新抱有禮貌地出聲,99都發癲鬧新抱,新抱更加有理由反抗啦.
如果有經濟能力,隨時搬走,請工人,佢就鬧你唔到.
如果無經濟能力,就儲下錢先.盡慳,盡儲.
有能力時就發佢圍.

洋房

d錢當豪比佢,叫佢走喇

侯爵府

方方媽媽 發表於 14-8-12 15:14
如果你忍到一世,咁咪忍囉.
但事實上,係忍唔到架嘛.係咪?
咁就長痛不如短痛.
我不是同99住的,都好少見。所以c6都叫我忍。

ok,我忍!

我尼個99你五忍,好似我今早甘情況。。

之後,就會去閙c6 ,去周圍唱我,唱我我無所謂阿。

但,甘既99我真係無辦法~~~只有哭

MiMa040187  係,由佢唱啦…  發表於 14-8-12 20:02
方方媽媽  由我佢唱囉.  發表於 14-8-12 15:44

伯爵府

我明白點解你老公要俾筆錢99,
而唔係粗身大細又帶住個女的老婆????
你老公病到傻左呀?

你99擺明覺得見自己個仔都唔係度,駛乜俾面個新抱。
就算蝦你,99都覺得死無對證,佢老人家點講都得,
外人一定會認為惡新抱蝦老人家架。。。。。

男爵府

引用:你嘈夠未?!從來只有你唔鍾意我,我冇唔鍾

原帖由 Happy_Yeungbb 於 14-08-12 發表
你嘈夠未?!從來只有你唔鍾意我,我冇唔鍾意過你!我唔出聲任你嘈但唔代表你岩!係阿俊出左事呢個時候再加 ...
爆得好,你唔爆谷埋谷埋仲辛苦,橫掂你無論爆唔爆,你99都係會鬧你,咁爆左起碼你抒發左,你仲大住肚,小心身體,唔好俾呢個99激親。

男爵府

回覆:終於忍無可忍係whatsapp爆左99

Sorry,我睇你舊post,你3月話你小產左,咁快有左6個月

禁止訪問

引用:Sorry,我睇你舊post,你3月話你小產左,咁

複式洋房

對住野蛮99都係煩

大宅

引用:+本帖最後由+jackiemei+於+14-8-12+15:17+

原帖由 jackiemei 於 14-08-12 發表
請問點解比人鬧都要打比佢呢?我都認同有d嘢係不能忍的~但不等如鬧返佢、爆佢、攪到家嘈屋閉,反正唔同住,你可以同佢0零通㗎,尤其是呢種一開口就只會鬧嘅人。唔同佢講嘢,唔同佢見面,一d都唔過份,反正人生中總有d所謂親戚一年先見一、二次。怒我直言,你三番四次送上門比人鬧,好似⋯⋯有少少犯賤囉~

男爵府

而家點呀? 佢有乜反應? C6有無怪你?

男爵府

回覆 方方媽媽 的帖子

重點係C6是否幫理不幫親囉.

公爵府

你有無條件完全唔靠佢先?如果要靠佢,無得爆架喎

所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

吾知平時佢有無點對你差,但睇黎佢吾係去左你個邊幫手好耐,所以我自己既做法係忍多佢幾下先。

禁止訪問

引用:而家點呀

禁止訪問

引用:你有無條件完全唔靠佢先

禁止訪問

引用:吾知平時佢有無點對你差,但睇黎佢吾係去左

侯爵府

引用:Quote:原帖由 jackiemei 於 14-08-12 發表

原帖由 melun 於 14-08-12 發表
請問點解比人鬧都要打比佢呢?我都認同有d嘢係不能忍的~但不等如鬧返佢、爆佢、攪到家嘈屋閉,反正唔同住 ...
唉。。。。如果我唔俾幾次幾會。遲下事情發展\"錯嘅又係我\",我後生嘅唔忍讓老人家。所以我先再次打。佢仲係閙,之後事情發展就唔會錯的是我。我都十萬個唔想打。但我唔打我變罪人。
今日文字wechat同電話我都講親戚十點大陸中港牌私家車直到酒店。去接人的大伯十點零五分到酒店。等到十一點幾,打俾C6閙C6,C6又打来指責我點安排。我係公司痴左缐甘(因一大早已俾99冇理取閙已激到我喊)我話字又寫。又打俾佢講多次。你阿哥自己早到做咩嚟閙人?唔識字架。
根本大伯自己白痴都可以閙C6.你話d人。。。甘都可以閙

侯爵府

引用:Quote:原帖由 jackiemei 於 14-08-12 發表

原帖由 melun 於 14-08-12 發表
請問點解比人鬧都要打比佢呢?我都認同有d嘢係不能忍的~但不等如鬧返佢、爆佢、攪到家嘈屋閉,反正唔同住 ...
我都俾男家同公司搞到我就來痴缐

男爵府

咁佢無當面反擊你, 咁就當無事啦, 唔好見一排唔好提起, 等件事冷卻下先, 最緊要C6明白你

複式洋房

最憎啲人幫唔到手,仲係度嘈嘈嚷嚷

首頁
12345...6

尾頁

跳至