跳至

首頁
12345...16

尾頁

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-6 13:12 發表
之前剛16週時,有幾次感覺到肚中下位置好似突然彈左下... but果時唔係好醒....所以唔係感覺好清楚...我到以家18weeks都唔係好肯定bb郁係點

Me too 啦! 始終係第一胎, 都唔係咁肯定. 所以想快d照結構性us,可以順便探下阿b!:)

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-6 13:18 發表

Me too 啦! 始終係第一胎, 都唔係咁肯定. 所以想快d照結構性us,可以順便探下阿b!:)

我都係第一胎,你會幾時照呀???我早幾日照左,知道係男仔黎啦:mrgreen:

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-6 13:57 發表

我都係第一胎,你會幾時照呀???我早幾日照左,知道係男仔黎啦:mrgreen:

我14/1照,雖然仔女都無所謂,但係都唔知點解好鬼心急 ,日日喺到數住幾時到14號:time: :time: :time: 。
我見到妳好似都係廣華做產檢,d姑娘係咪多數會話比我地聽bb係仔定女架?同埋你嗰日照等得耐唔耐呀?

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-6 14:12 發表

我14/1照,雖然仔女都無所謂,但係都唔知點解好鬼心急 ,日日喺到數住幾時到14號:time: :time: :time: 。
我見到妳好似都係廣華做產檢,d姑娘係咪多數會話比我地聽bb係仔定女架?同埋你嗰日照等得耐唔耐呀? ...

妳好呀...我想問妳14/1係邊度照呀..我就係廣華下午2:30呀

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mimi2007 於 08-1-6 14:12 發表

我見到妳好似都係廣華做產檢,d姑娘係咪多數會話比我地聽bb係仔定女架?同埋你嗰日照等得耐唔耐呀? ...

勁喎~~~做左功課wor~~~:lol:
我之前都係好心急,日日掛住幾時先知呀
我自己仔女都沒所謂,but我好心急想買bb野:lol:
你都係廣華呀???我係做結構性時見到的,醫生會問你想唔想知道的
我自己等得唔耐,因為我唔係做產檢時照的,係做產前診斷醫生話例行檢查咁做的

禁止發言

大宅

我預產期6月4日,第一胎,可能剛剛開始用胎教機,所以而家每朝早,下午及訓前都feel到亞B郁來郁去,感覺好奇妙! :lol:

洋房

原文章由 南瓜車公主 於 08-1-6 14:23 發表

勁喎~~~做左功課wor~~~:lol:
我之前都係好心急,日日掛住幾時先知呀
我自己仔女都沒所謂,but我好心急想買bb野:lol:
你都係廣華呀???我係做結構性時見到的,醫生會問你想唔想知道的
我自己等得唔耐,因為我唔係做產檢時 ...

都係咁啱睇到啫---:loveliness:
THK YOU你話定比我知.
妳而家知道係仔, 咪可以開始SHOPPING囉.
諗起SHOPPING都好興奮, 仲要係買BB嘢添! 我期待住呢日...:)

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-5 16:00 發表

我都聽睇過d書話可以在肚臍附近聽到bb心跳, 仲教我用厠紙筒聽下會易d添, 不過我老公so far仲未成功, 唔知係咪我老公隻耳唔夠靈敏, 有興趣既姊妹們可以試下得唔得.:) ...

其實用手feel bb心跳容易過用耳仔去聽~用手feel個肚臍2旁同上下,你按大力dd,你會feel到bb既心跳好急速同跳得好大力下架,直情係可以整郁我地既手架!(不過要係臨睡前,安靜一點)我老公話如果用耳仔聽我肚仔只係會聽到d咕嚕咕嚕聲(好似腸郁既聲音,好空曠)~等我今日試下叫老公用厠紙筒聽,我諗d聲會更加集中~^^你都試下feel下丫~:mrgreen: 好得意~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我而家16weeks, 但係無感覺到bb郁喎....間中戚吓就有, 唔知咁樣算唔算呢?

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我呢兩日都感覺到個肚臍附近有"戚戚下"既感覺呀!!!
但唔單止係夜晚...日頭都有喎? 其實係咪d神經咋???

伯爵府

畀面勳章

我肚下方都係有"戚戚下"既感覺,唔知係唔係呢?

大宅

我尋晚同老公食緊飯果時, 突然個肚彈左兩吓, 但一d都唔痛架, 好得意架, 但我都唔肯定係咪bb郁呢? 只係試過一次喳, 之後都冇試過lu

禁止訪問

洋房

原文章由 忌廉妹 於 08-1-7 10:40 發表

其實用手feel bb心跳容易過用耳仔去聽~用手feel個肚臍2旁同上下,你按大力dd,你會feel到bb既心跳好急速同跳得好大力下架,直情係可以整郁我地既手架!(不過要係臨睡前,安靜一點)我老公話如果用耳仔聽我肚仔只係會聽到 ...

尋晚我感覺到個肚彈左一下, 跟住我即刻搵隻手按下個肚, 真係FEEL到佢心跳呀! :-P 不過隔一陣想再搵就搵唔到.

[ 本文章最後由 mimi2007 於 08-1-8 12:16 編輯 ]

大宅

原文章由 mimi2007 於 08-1-8 12:15 發表

尋晚我感覺到個肚彈左一下, 跟住我即刻搵隻手按下個肚, 真係FEEL到佢心跳呀! :-P 不過隔一陣想再搵就搵唔到.

係架~bb心跳好快架!不過佢成日周圍走...有時係左,有時係右~要周圍搵先得架! 你依家幾weeks?

洋房

原文章由 忌廉妹 於 08-1-8 14:38 發表

係架~bb心跳好快架!不過佢成日周圍走...有時係左,有時係右~要周圍搵先得架! 你依家幾weeks?

剛踏入第十八週. 妳呢?

大宅

:mrgreen:
原文章由 mimi2007 於 08-1-8 15:06 發表

剛踏入第十八週. 妳呢?

我就17w4d~好緊張呀!!!~不過你可能早feel到過我~haha

大宅

今日食飽飯瞓晏覺個陣,個肚好輕咁咕嚕咕嚕,震下震下有成1,2份鐘,13週就開始係咁,幾日一次,呢幾日密咗,唔知係咪胎動呢?

洋房

原文章由 kennisw 於 08-1-8 17:24 發表
今日食飽飯瞓晏覺個陣,個肚好輕咁咕嚕咕嚕,震下震下有成1,2份鐘,13週就開始係咁,幾日一次,呢幾日密咗,唔知係咪胎動呢?

我覺得忌廉妹的方法幾好, 就係試下搵手按下, 如果在震震下嗰個位FEEL到BB的心跳, 應該係BB旭而唔係肚風之類. 不過13週就開始有就真係好早喎!

首頁
12345...16

尾頁

跳至