親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-08-17 發表

原帖由 我係好媽媽 於 14-08-18 發表
條玩具街唔係好長,不過都夠小朋友買玩具架啦。野食方面我地2個小朋友都ok,叫碗白飯比佢,比d肉佢都ok。可 ...
係啦,韓國野食應該岩日本多d..
咁你自己有無行街買衫買鞋買袋買化妝品呀?
係唔係真係平過上網網購呢?

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:去7日會hea住玩,就舒服啲。另外請問東大門

原帖由 michaelyaki 於 14-08-18 發表
去7日會hea住玩,就舒服啲。另外請問東大門玩具街係邊到?我地住東大門既酒店

...
東大門應該好長下,我曾經望過書,行兩日都行唔哂,同埋東大門都好多野食wor...
我就諗住邊行邊掃街囉,食下當地街邊小食。
唔知東大門多唔多呢?

健健康康,快高長大啊~

男爵府

回覆:9月韓國之旅,jm們比d意見啦!

我重想問呢?東大門,明洞坐的士,難唔難架?之前聽講好多拒載。
的士師機係唔係唔多nice?

健健康康,快高長大啊~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 我係好媽媽 於 14-08-18 發表

原帖由 siuting111 於 14-08-18 發表
係啦,韓國野食應該岩日本多d..
咁你自己有無行街買衫買鞋買袋買化妝品呀?
係唔係真係平過上網網購呢?
只買左少少童裝比個仔,東大門行左2個商場冇晒童裝,南大門行果日落住雨冇乜mood只買左2條褲比仔,最後一晚去左h&m買童裝。自己買左護膚品,唔多,因上次去時買落未用晒。價錢真係唔貴,超多sample。因我一個人帶仔,所以唔敢買太多驚自己拎唔到。樂天超市超多野,如鍾意零食實可買好多。

侯爵府

引用:我重想問呢?東大門,明洞坐的士,難唔難架

我重想問呢?東大門,明洞坐的士,難唔難架?之前聽講好多拒載。
的士師機係唔係唔多nice?
唔難,企係街就有,唔好\"折\"黑色的士,貴d架

侯爵府

引用:Quote:原帖由 michaelyaki 於 14-08-18 發

東大門應該好長下,我曾經望過書,行兩日都行唔哂,同埋東大門都好多野食wor...
我就諗住邊行邊掃街囉,食 ...
掃街弘大夜晚同明洞夜晚多好多檔仔架。我住明洞,超方便,幾時落樓shop都得

侯爵府

引用:你地唱左大約幾多港紙去食同玩呀?係韓國唱

原帖由 siuting111 於 14-08-17 發表
你地唱左大約幾多港紙去食同玩呀?
係韓國唱,還是香港唱呀?
係明洞唱就得啦,帶少少坐車就ok

侯爵府

引用:去7日會hea住玩,就舒服啲。另外請問東大門

原帖由 michaelyaki 於 14-08-18 發表
去7日會hea住玩,就舒服啲。另外請問東大門玩具街係邊到?我地住東大門既酒店

...
玩具街係東大門站4號出口

http://judyer101010.pixnet.net/blog/post/282820985-%E3%80%90%E9%9F%93%E5%9C%8B%E5%BF%85%E8%B2%B7%E3%80%91%EF%BC%9A%E6%9D%B1%E5%A4%A7%E9%96%80%EF%BC%8F%E6%98%8C%E4%BF%A1%E6%B4%9E%E6%96%87%E5%85%B7%E3%80%81%E7%8E%A9%E5%85%B7%E6%89%B9

睇呢度。
行完行返去doora果邊好近

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-08-18 發表

只買左少少童裝比個仔,東大門行左2個商場冇晒童裝,南大門行果日落住雨冇乜mood只買左2條褲比仔,最後一晚 ...
樂天超市係邊架,到時要行先

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-08-18 發表

掃街弘大夜晚同明洞夜晚多好多檔仔架。我住明洞,超方便,幾時落樓shop都得

...
我要食韓國炒年糕,超like呀

健健康康,快高長大啊~

侯爵府

引用:Quote:原帖由 我係好媽媽 於 14-08-18 發表

我要食韓國炒年糕,超like呀
年糕周街都係,日日都可以食到...

侯爵府

樂天超市係邊架,到時要行先
首爾站1號出口,一定要行呀

伯爵府

現在明洞对換價几多呢?

男爵府

原帖由 我係好媽媽 於 14-08-19 發表
首爾站1號出口,一定要行呀
你地有無坐地鐵呀?係唔係好難架?

健健康康,快高長大啊~

侯爵府

peckykoo 發表於 14-8-19 08:53
現在明洞对換價几多呢?
我 17 號見到對 131

侯爵府

siuting111 發表於 14-8-19 13:55
你地有無坐地鐵呀?係唔係好難架?
有坐呀, 大部份時間都係坐地鐵, 其實唔算好難, 你一早 search 定好去邊, 邊個站出, 幾多號出口出, 就好易架咋....不過地鐵站大, 有時落左車要行一段路先去到出口, 同埋韓國人鐘意行樓梯, 地鐵 d 出口都係一條好長既樓梯. 坐地鐵的話, 去地鐵站裡面買 tmoney, 者係好似8達通咁用, 用晒再入錢. 我地通常買左好多野或者玩到攰先坐 taxi. 其實 taxi 都唔算貴...記住帶定 hotel 既卡, 上 taxi 比司機睇就 ok, 佢唔識佢會自己打電話問 hotel 架啦..

洋房

9月尾既話夜晚已經都好凍下架啦,小朋友最好帶件厚少少既外套,韓國野好多唔係生既就係辣既,我林如果有小朋友既話推介你去過間market o既甜品屋,入面好多好好味既甜品,同埋去弘大烤海鮮都唔錯

男爵府

有7歲小朋友住邊間酒店好?

男爵府

引用:Quote:siuting111 發表於 14-8-19 13:55 你

原帖由 我係好媽媽 於 14-08-19 發表
有坐呀, 大部份時間都係坐地鐵, 其實唔算好難, 你一早 search 定好去邊, 邊個站出, 幾多號出口出, 就好易架 ...
Thanks

係呀,老公依家睇定路線坐地鐵。
同埋編排緊行程,我地245上機,去到韓國已經7點幾了,我地酒店係弘大附近,唔知附近多唔多野食,有無超市可以行下呢

健健康康,快高長大啊~

男爵府

引用:9月尾既話夜晚已經都好凍下架啦,小朋友最

原帖由 mandy126 於 14-08-19 發表
9月尾既話夜晚已經都好凍下架啦,小朋友最好帶件厚少少既外套,韓國野好多唔係生既就係辣既,我林如果有小 ...

原來都咁凍架,到時要拎定外套比兩個仔了,
係唔係似香港既秋天咁呢,定係會更加凍d呢?

健健康康,快高長大啊~

首頁
12345...10

尾頁

跳至