跳至

首頁

尾頁

大宅

Same as my BB.......but my BB have 3 time 220lm + 1time 120ml milk

原文章由 馬騮媽媽 於 08-1-14 17:52 發表
我個bb就黎8個月, 已經食緊2餐粥(魚&豬肉)&3餐奶, 有時比d蘋果汁&baby food

複式洋房

我個b食3餐milk (220ml+120ml)& 2餐粥.

剛剛開始bb都唔肯食粥架, 但我每日少少, 每日將個份量加多, 佢慢慢就會食ga la.其實食粥都好有營養, 可以加d 魚/豬肉/波菜/紅蘿白/南瓜/雞蛋黃.....

糊仔已經冇食la, 只係比d baby food & juice 佢.

原文章由 yatyat21 於 08-1-21 22:46 發表
Same as my BB.......but my BB have 3 time 220lm + 1time 120ml milk

大宅

阿女早幾日開始食2餐粥+3餐奶(200ml/200ml/160ml)
每朝會食半個蘋果.
未俾過餅餅同麵包呀…

別墅

Ryan B已經食兩餐糊仔/ 粥仔+3次奶, 朝早和臨瞓前飲9oz奶, tea time飲7-8oz奶, 午餐和晚餐食可以食一碗粥 + 生果

Hello! 2007-5-28係多倫多出世, 多多指教!
http://hk.myblog.yahoo.com/mafamilybb

別墅

hi,我個b食左兩餐粥好耐喇,因為每逢食晚飯,bb都同我地一齊坐,所以會識得囉食,咁七點幾咪比bb食粥粥囉,到九點幾就食奶奶訓,直到第二朝早七點幾囉,

大宅

小ben 衣家都係一餐糊 & 一餐粥, 不過佢對糊仔已經開始唔想食, 所以食埋 d 存貨后, 我都會轉2餐粥了~

昨天同 d 營養師傾過, 佢地話如果 d 粥入面既材料都充足, 基本上糊同粥既營養都會差不多.

首頁

尾頁

跳至