自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:P 小姐嫁來香港的故事

可否問樓主係事主邊位?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好打草驚蛇了, 揾私家偵探搜集通姦證據然後離婚

侯爵府

AK47AK47 發表於 14-8-28 12:51
唔到佢唔離婚架, 分居期滿就可以離架啦, 只要証明到分居期限已到, 就即搞離婚囉, 而家都叫做分居架啦, 一個 ...
請問 AK, 香港居留權到底要住夠幾多年?

P 小姐已經了一個叫做什麼 "來港通行証", 這個証的有效期是 7 年的, 這種是否就是 "單程証" ?

P 小姐肯定沒有在香港住滿 7 年.

公爵府

A先生, 單方面申請離婚, 之後最重要係, 如單程試未批, 可以由香港方面申請取消此單程單, 我估P小姐最怕此事.

翡翠宮

回覆:ope 的帖子

4. 叫mr a stops being silly. D B6 係唔會去自殺,佢或者會扮自殺介一介之後等人發現送醫院,繼續一哭二鬧三上吊典型中國女人手段。但一個人會為自己打算到咁嘅地步,生個仔只為錢同身份嘅女人,佢係唔會肯自殺死。叫mr a 唔使擔心唔好發夢啦。he isnt that important, nt enough to make her suicide.

sharon1    發表於 14-8-28 13:35

翡翠宮

回覆:Dwmn 的帖子

叫佢快手,唔好比個女人攞到証落香港!

siu05    發表於 14-8-28 17:38

翡翠宮

Btw 香港通姦係幾乎要影埋上床相/ videos , 或者對方肯認。我諗mr a 應該唔會醒到之前ms p 認通姦時就錄video, 所以姐係無証明。

侯爵府

尼古丁 發表於 14-8-28 12:56
回覆 ope 的帖子

嘩, 公務員好怕file花架, 拍左片攪人老婆, 只要去佢公司嘈一野, 條仔死硬
多謝尼古丁意見.

這會是最後一擊. 看那位男子的制服, 不是高級. 可能他也是受害人, 被人騙.

現在C+ 還在跟進中. 我只是幫 A 先生上來問下全能的 BK JM 看有沒有什麼我們沒有想到的論點. 多謝.

你說的對, 若果因為佢通姦為由唔比善養費佢, 睇怕佢仔都唔想要.

但身份証, P小姐似付已經有. 她有一個叫做 "來往証", 7 年期的, 也有香港身份証, 只是沒有 3 個星. 她是不是香港永久居民呢?

laiyuen  未係永久居民  發表於 14-8-28 21:46
lailaiha  咁快批到  發表於 14-8-28 13:42

侯爵府

EVA222 發表於 14-8-28 13:02
可能個女人釣到水魚,仲心急過A搞離婚,A又不是有名譽地位,每月給三兩千個女人養仔,大家鬥長命,睇下邊個抵唔 ...
EVA姐果然獨具慧眼. A 先生的年長親友也有這個睇法, 覺得大不了就是鬥長命, 只是希望在鬥長命的期間不被P 小姐渣乾.

子爵府

為何世人總昤重覆又重覆的犯錯

珊瑚宮

引用:Quote:Dwmn+發表於+14-8-28+12:46+1.+係香

原帖由 ope 於 14-08-28 發表
1. 係香港結婚定大陸結婚先?大陸結男方唔使比錢分身家,香港要。
答 : 香港結. 現在思前想後, 覺得P 小姐 ...
DNA 邊度驗?大陸驗未必信得過

大宅

好媽媽勳章

身份証有分"永久居民和居民身份証的。

男爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

直接自己申請離婚唔可以咩? 其實應該可以當佢地一直分居啦, 男既一直大陸, 女係香港, 自己申請3年都可以?
每個月要錢咪唔好比咁多囉, 冇錢, 可能條女自己頂唔住走呢.
反正d錢又落唔到落小朋友到. 比多都無用.

侯爵府

Onlok 發表於 14-8-28 13:02
可否問樓主係事主邊位?
見各位JM 咁頂力雙助, 也就坦白話比大家聽. A先生的初戀追求對像係我 ! 但我十年前芳華正盛, 覺得佢實在太宅, 甚至有些毒, 於是斷言拒絕了他, 自此和他成為了朋友. 後來聽聞他結了婚, 見過 P 小姐, 已經感到不妙. 好快又說有孩子了.

我們幾個朋友好想幫 A 先生.

大宅

請人扮富2代同 a小姐拍拖,扮想同佢結婚然後逼佢离婚

大宅

好媽媽勳章

R會是擁有入境權,A會是擁有居留權

珊瑚宮

ope 發表於 14-8-28 13:15
EVA姐果然獨具慧眼. A 先生的年長親友也有這個睇法, 覺得大不了就是鬥長命, 只是希望在鬥長命的期間不被P ...

炸干---要靠佢自己本人,(不要耳仔"軟")

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

咁似好耐之前一個講B6 落黎不停搵水魚既事... 傳左好多年...但原來仍然有人中招

快D 離.. 唔好因為怕佢會做傻事而俾佢落到黎香港.. 呢D 咁既B6 女人成日係香港搞三搞四非常討厭
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

珍珠宮

ope 發表於 14-8-28 12:39
A 先生, 香港人, 40 幾歲, 宅男, 工作需要中港兩地跑, 香港找不到女朋友, 在一次和朋友在深圳的聚會中認識 ...
尼D故事, 講左幾廿年都仲上演, 仲落疊既都唔抵爭.

首頁

尾頁

跳至