跳至

首頁

尾頁

大宅

我仲以為只有我個bb未識,原來都有這麼多人陪..........
我大囝囝在3個月零26日(我有寫低)便已經識了,都唔知點解弟弟到現在都未識?-( ,可能因為佢瞓床的機會比哥哥少,但我唔擔心佢比人遲,因為佢其他發展方面冇問題,順其自然。

男爵府

我仔都未呀

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

民房

我bb5個月多d都末識轉身,而且完全冇意欲想轉,真擔心!:cry:

大宅

依家BB著好多衫, 好難轉身喎~~

民房

我個囡囡就成日做setup, 慢慢開始識轉身.

洋房

我個仔就黎6個月, 一d轉身既意欲都冇, 不過我都唔係太擔心, 總有一日佢會轉既

別墅

家陣好凍d衫多得濟都唔知點train

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yes, the weather is so cold that I need to put a lot of clothes on my daughter. She cannot make turn around but she always want to sit up. Once I put her sit up with support, she's so happy. I'm not too worry about that. My son did not make his own turn until the 7th month and he's fine. Every baby has his own pace of learning.
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

我個女都未識呀, 已加天氣太凍, 等無咁凍先train佢啦

男爵府

原文章由 evaso78 於 08-2-12 14:29 發表
我個女都未識呀, 已加天氣太凍, 等無咁凍先train佢啦

我仔都未識轉身

+

未識坐

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

大宅

原文章由 clementying 於 08-2-14 11:04 發表

我仔都未識轉身

+

未識坐

me too:cry:

大宅

我個仔都未識呀, 不過同佢反轉佢就好開心囉.:cry: :cry:

別墅

原文章由 LOKLOK89 於 08-2-14 17:26 發表

me too:cry:

me 3 :cry:

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

開講話七爬八坐九企,唔洗膽心.
我大女六個月己識爬,七個月己識企 & 扶野黎行 ,8個月就自己放手試行.
但而家個仔就6個月,乜都唔識,我都未膽心佢有問題,因每個人進展唔同.
得閒同佢玩多 d 反身,我諗有用呱,因我大女兩三個月就開始成日比我阿媽反黎反去,可能咁有幫助呱:mrgreen:

大宅

原文章由 violetbb 於 08-2-15 00:25 發表
我個仔都未識呀, 不過同佢反轉佢就好開心囉.:cry: :cry:

我個女也是, 下週日6個月啦, 現在還不會轉身,
我唯有學各為媽咪那樣,每天反下佢,希望她可以學快一點吧.

大宅

我仔六個月多d,無意欲轉身,但成日抬起頭,好似做situp咁,有次佢仲起到身坐低添,但好快訓返低,笑死我.坐就好似不倒翁咁,可能太多衫既關係,好難平衡上身,25/2去影樓影相啦,都唔知坐得穩未呀

複式洋房

我仔仔都未識反身呀, 問過健康院架醫生, 佢話bb凍天太多衫啦, 好難轉到, 遲d暖d天氣睇下佢轉唔轉到先, 靜係識打側身...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至