親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-15 12:08 發表

層雲峽秋天同冬天去係多野睇d
不如去廣帶行下啦 (平原+農莊)

係呀,其實我都有諗過去 十勝、帶廣 ......

好,一於再 "度" 過條行車路線先 !! :mrgreen:

Thanks a lot !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-15 12:12 發表

唔該哂你呀, 代言人
係呀, 遲d我都會開番個東京+輕井澤紅葉溫泉親子之旅 (坐月悶時開來傾就至啱

唔駛客氣,我 "7+1" 0者,希望妳唔會介意 !!

好呀,我實會捧場,因為曾經有 golf 友 大讚 輕井澤 好玩,重誠意推介 踩單車 消遙遊 !! :mrgreen:

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-15 12:15 發表

d相咁靚, 你咪當人地同你show off law

嘩嘩嘩,乜妳咁講呀 ........

問心果句,D 相真係影得好靚,好o野梗係要 "公諸同好" 啦,right ??

如果講到 show off 的話, 就輪到我要收番佢 $$$$ 啦, 哈哈 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 AE_bb 於 08-1-15 11:04 發表
早晨

終於開左新版喇

我又黎襯下熱鬧先:mrgreen: :mrgreen:

kaheibaba

玩得開心d呀......今次玩幾多日呀?

午安呀 AE_bb,

WELCOME BACK !!

今次一定要盡興而回,多謝哂 !! :loveliness:

暫定頭尾玩九日,因為重未出機票,所以未有確實日數 !! :-|

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-14 17:58 發表

我最近都想換二奶.........

呢樣你一定要請教 樂遙爸爸、樂遙媽媽 喇,因為除o左要 樣靚身材正 之外,最重要有 內涵 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 cricri 於 08-1-15 09:47 發表
資料好有用呀, 謝謝!

原文章由 Mcube 於 08-1-15 10:38 發表
係呀..資料好有用..而且分得好好..
謝謝~~

唔好咁客氣啦,其實我都係:"執人口水尾" o架咋 ......

我依家都睇緊好多其他網友o既遊記(照片),如果有"好"料,不如大家一齊分享啦,多謝先 !! :loveliness:

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-15 12:20 發表

係呀,其實我都有諗過去 十勝、帶廣 ......

好,一於再 "度" 過條行車路線先 !! :mrgreen:

Thanks a lot !!

去坐熱氣球, 好好玩

大宅

原文章由 cricri 於 08-1-15 14:53 發表
請問各位專家, 請問你地覺得富良野, 美瑛, 旭川要留幾多日呢?

我們唔係專家, 不過鍾意大家交流下姐

可以的話, 玩3日2夜美瑛+富良野就剛剛好, 旭川睇你想唔想過夜啦

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-15 12:42 發表

呢樣你一定要請教 樂遙爸爸、樂遙媽媽 喇,因為除o左要 樣靚身材正 之外,最重要有 內涵 !!

可能ft_daddy至係2奶專家呢
我們話最緊要禮金夠相而

大宅

all,

hi, 你地好!
之前都有睇開你地個07駕車遊,
d information 好有用呀!
謝謝

我都計劃5月同仔仔去呀,(因要就未滿2歲前出發)
但我打左好耐電話去cx holiday book package 都無人聽,
好煩呀!
你地之前係點book架?
謝!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Icycream 於 08-1-14 22:44 發表
Sumbb,

Which pension you booked in Hokkaido?

Icycream,
我bk左兩晚你住過那間民宿!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

KaHeiBaBa,

唔該晒你!

不過這似民宿都好似最多只能早三個月前預約,即係話現在未bk得住,唔知這些民宿難唔難bk?駛唔駛半夜fax/email 過去?

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-15 02:29 發表
1. Resort House BIBI:

2. pension tomte rum森の小人、妖精 部屋:北海道上川郡美瑛町大村大久保協生

3. PENSION P ...

[ 本文章最後由 SumSumBB 於 08-1-15 20:05 編輯 ]

別墅

呢度又熱鬧起尼啦. 記得舊年D朋友o係度交流行程資訊. 然後睇往你地續個出發. 返黎香港重一齊回味同分享. 真係好開心. 希望呢個2008 北海道賞花親子自駕遊會好似2007年版咁成功. 我亦希望我D假早日批核. 然後o係度再大吹特吹.

By the way, 唔知有幾多舊年2007 北海道賞花親子自駕遊o既綱友今年又再去北海道呢?

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-15 23:21 發表
呢度又熱鬧起尼啦. 記得舊年D朋友o係度交流行程資訊. 然後睇往你地續個出發. 返黎香港重一齊回味同分享. 真係好開心. 希望呢個2008 北海道賞花親子自駕遊會好似2007年版咁成功. 我亦希望我D假早日批核. 然後o係 ...

暫時得"我" ....... 等緊"你"呀 :))))))))))))))))))

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 SumSumBB 於 08-1-15 19:56 發表
KaHeiBaBa,

唔該晒你!

不過這似民宿都好似最多只能早三個月前預約,即係話現在未bk得住,唔知這些民宿難唔難bk?駛唔駛半夜fax/email 過去?

...

SumSumBB,

真係唔好咁客氣,一齊研究o者 !!

各有各規矩,唯有遵守 !!

"2." 民宿 真係口碑唔錯,所以我都會積極爭取去住一晚,加油呀 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 bplam 於 08-1-15 15:51 發表
all,

hi, 你地好!
之前都有睇開你地個07駕車遊,
d information 好有用呀!
謝謝

我都計劃5月同仔仔去呀,(因要就未滿2歲前出發)
但我打左好耐電話去cx holiday book package 都無人聽,
好煩呀!
你地 ...

瀏覽過佢o地網頁,暫時最遠都好似 Book 到 4月30日 咋喎 ......

個電話真係好難打,KaHeiMaMi 每次打到"憫"都打唔通的話,就會打俾我發洩o架喇,唉 !!

有志者事竟成,努力呀 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-15 15:21 發表

可能ft_daddy至係2奶專家呢
我們話最緊要禮金夠相而

小心"平o野冇好o野",始終"一分錢一分貨",至怕有隱疾 ......

我以往o既經驗,一定要搵相熟"化驗所":漬起 check "2奶" 底,唔係娶o左件 "積木" 2奶 就弊喇 !! :cry:

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-15 15:15 發表

去坐熱氣球, 好好玩

但係我會好驚o架,都係咪搞 !!

依家反而想去 函館 玩多兩日,其他 登別、洞爺、定山溪、夕張 ...... 都係飛車經過就算喇 !! :mrgreen:

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 00:04 發表

小心"平o野冇好o野",始終"一分錢一分貨",至怕有隱疾 ......

我以往o既經驗,一定要搵相熟"化驗所":漬起 check "2奶" 底,唔係娶o左件 "積木" 2奶 就弊喇 !! :cry: ...

哈哈, 就是我識人識睇2奶 (又識同2奶睇病醫病), 所以找佢去做兄弟講價, 我地個2奶之前服侍咗醫生主人10年啦, 我們係第2手接收佢, 不過你講得啱, 除非識人做哩行幫到手, 唔係要去大公司找2奶, 我們係唔會用整過容的2奶的

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-15 23:29 發表

暫時得"我" ....... 等緊"你"呀 :))))))))))))))))))

唔知你地有冇緣係北海道相見呢???

首頁

尾頁

跳至