夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 bobo830513 於 14-09-01 發表

原帖由 babykarlson 於 14-09-02 發表
老實講相處25年我問心我有唔捨得,但我一諗起呢件事我情緒就出現問題,所以我先覺得好折磨!

...
比著我系您,老早走了,根本唔駛靠佢任何嘢。
您唔捨得佢,但佢出去玩的時候,有無諗過您可能人會受到嚴重傷害呀?

我經濟上要靠c6,想走都難 (比d錢銀click實) ;
系隔離post 尚且比人鬧唔離婚 成日呻 聽多都悶, 無骨氣。 您竟然仲介懷,又唔駛靠個男人,真系可以放手!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kinkis+於+14-09-01+發表sorr

子宮頸癌前病變第三期(CIN3), 過多兩年先發現就係Cancer!生完細仔姑娘多囗叫我做prep smear,如果唔係死咗 ...
已經有足夠理由離開!傷得太深!大家都係普通人,放唔低好正常!如果c6真係愛你又知錯既!婚照離,咪叫佢等番三、五、七年,等你原諒佢囉

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

其實你要問你自己兩個問題:
1. 你信佢會改嗎? 你信佢唔會再犯嗎?
2. 你會真心原諒佢嗎?你真係可以放低呢件事嗎?

你諗清楚呢兩個問題, 小朋友係重要, 但你唔係為佢地而活, 你既幸褔快樂都好重要

加油

男爵府

peggypeggy820 發表於 14-9-2 11:49
其實你要問你自己兩個問題:
2. 你會真心原諒佢嗎?你真係可以放低呢件 ...

改佢有,但我覺得係知衰唔知錯."再犯" 我唔會去諗呢個問題.咁大個人隻J生係佢度!!!我唔會空想一D問題另自己疑神疑鬼.好大壓力.

2. 你會真心原諒佢嗎?你真係可以放低呢件 ...

唔會.我同邊個都係咁講.呢一世我都唔會原諒佢對我嘅傷害.

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

回覆 babykarlson 的帖子

廿七八歲因大肚而嫁 (但佢亦話呢個男人係佢到現在為止最愛)
大肚後期發現第三者
仔仔出世冇耐離婚
前夫家有米, 但成日走膳養費
返娘家住, 自力更生
阿仔好乖只係成績麻麻

佢阿仔今年入初中, 佢兩母子仲影左套好Sweet既相
邊個單親既小朋友一定唔幸褔?

我會覺得你快樂你身邊既先會快樂, 如果一心為小朋友而忍, 你同小朋友只會一齊唔快樂

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kinkis+於+14-09-01+發表sorr

子宮頸癌前病變第三期(CIN3), 過多兩年先發現就係Cancer!生完細仔姑娘多囗叫我做prep smear,如果唔係死咗 ...
我想知病變真係有關係嗎?我之前生完仔仔都有,我老公亦都衰過,但呢d可以傳染嗎?真心想知,thanks

侯爵府

回覆:我可以原諒你嗎

我睇完都想打鑊個男人,仲要相處,何必委屈自己到呢個地步,我絕對唔認為子女單親就一定有所失缺,佢地日日見你同老豆貌合神離,佢都感受到壓力。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 babykarlson 於 14-09-02 發

原帖由 KIKI678 於 14-09-02 發表
比著我系您,老早走了,根本唔駛靠佢任何嘢。
您唔捨得佢,但佢出去玩的時候,有無諗過您可能人會受到嚴重 ...
jm, 我同你情況近似。有無骨氣自己知就得,有d人會話我地廢,頂,又唔係你捱梗係甘講啦。要養小朋友,好現實的。無能力暫時忍讓下。

琥珀宮

引用:Quote:nanaaixi++發表於+14-9-1+17:31+咁你

原帖由 babykarlson 於 14-09-01 發表
我就係好迷惘!我之前好決意離婚已plan好晒去向.但而家見到我朋友之後我進退兩難!
佢話我咩都有你梗係唔真惜 ...
如果感覺老公真心改過,我會為小朋友嘗試放下原則諒,比個機會大家!

琥珀宮

好多女人都有子宮頸癌,但唔會個個老公都去滾吧,其實點解可以肯定係因佢去滾而染病?TV 宣傳一向都話就算單一性伴侶也有機會染病所以要定期做檢查!

男爵府

babykarlson 發表於 14-9-2 00:12
呢d係性病來架?

男爵府

咪咪2007 發表於 14-9-3 08:50
呢d係性病來架?

子宮頸癌好似唔係性病.

複式洋房

回覆 111aaa 的帖子

CIN 3,成因有機會係HPVHPV病徵係疣 (椰菜花?)

之但係點解要護士多口講先check?
無出現過病徵咩?

男爵府

marinemix 發表於 14-9-3 10:07
回覆 111aaa 的帖子

CIN 3,成因有機會係HPVHPV病徵係疣 (椰菜花?)
CIN3成因係HPV但唔同椰菜花個隻HPV.我感染係HPV16而我得佢一個男人,所以我100%係佢感染我.
我就係信佢所以重無諗過我會中招.

你可以入條link参考下
http://www.cuhk.edu.hk/uhs/hpv/new_page_29.htm

男爵府

木土土 發表於 14-9-3 01:24
好多女人都有子宮頸癌,但唔會個個老公都去滾吧,其實點解可以肯定係因佢去滾而染病?TV 宣傳一向都話就算 ...
你係單一性伴侶,唔代你另一半都係.電视宣傳係咁嘅意思!!

子爵府

babykarlson 發表於 14-9-3 11:57
CIN3成因係HPV但唔同椰菜花個隻HPV.我感染係HPV16而我得佢一個男人,所以我100%係佢感染我.
我就係信佢所以 ...

你唔講我都唔知可以由伴侶性接觸傳染, 我一直以為這病是自己本身病發出來, 咁你當時知道患此病, 有冇問你老公係咪佢出去攪野回來的?????

複式洋房

回覆 babykarlson 的帖子

但係要轉為cin3 都要長時間
其實你另一半係認左有滾,還是係未同你一齊時已中左?

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+14-9-3+01:24+好多女

原帖由 babykarlson 於 14-09-03 發表
即係如果肯定係男女雙方都係單一性伴侶,就100%肯定無感染病毒子宮頸癌風險?

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+14-9-3+01:24+好多女

原帖由 babykarlson 於 14-09-03 發表
即係所有女性有子宮頸癌,自己無婚外情就一定係個老公有去滾?

子爵府

木土土 發表於 14-9-3 12:29
即係如果肯定係男女雙方都係單一性伴侶,就100%肯定無感染病毒子宮頸癌風險?

...

就算冇, 女本身都有機會患上?

首頁

尾頁

跳至