論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:請工人-41 歲年紀太大嗎?

年紀大多數結了婚有一定經濟負擔,人生経驗比較豐富;年紀輕的還未定性,愛扮靚愛玩電話愛蒲,易受人影響,壞處多的是!

複式洋房

我果個4X歲印印,勁大話,仲要做左吾夠一年走佬
又吾夠體力湊架

男爵府

我請過2個菲傭我都驚年紀大無力,點知第一個28後生但無力無精神,因夜瞓睇iPad聽歌無心機湊細仔(nb),放假飲酒溝仔搞大個肚(炒佢時佢自己都唔知大左肚,後尾agency 話番比我知,我執番身彩). 第2個42夠氣夠力,有心機湊我細肥哂痴佢唔痴我,所以世事無絶對

男爵府

my Indo helper was 38 when I hired her 10 years ago. she is very capable to take care of my new born daughter. now she takes care of my two kids who are 10 and 4, she also manage to do all the housework, wash car and fetch my son to school every day.

男爵府

大 .. 我啱啱請左42 ... 我覺得唔ok 揍bb .. 成日好累同無咩點同呀女玩新

別墅

回覆 Monstercouple 的帖子

唔好意思,遲左覆!
佢個名: karti

做左廿二日我就炒左佢!

無常識,例如係人接門鐘都開門,放假出門未閂實鐵閘門自己都唔知。

黑面,選擇性對人有禮貌,聽唔明又話明但自已在擰頭等等。

希望各位小心。

子爵府

吾大,ok

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

有代溝,唔識同BB玩

大宅

My son is almost 2 year old, small B, only attending playgroup twice a week.

My Indonesian Helper is 43. Her daughters almost finish study so no burden at all and so very lazy. Fat, lazy, always find excuse of not doing something and black face. Even we see some scratches on my son face, she said she has no idea.

We find a replacement and are going to fire her later. We will post her details later in this web.

We interview a lot of help and find that most of the helpers are not willing to take care of baby but childern over 2-3 years, you know why? as they need to spend a lot of time in handling baby and no time to daydreaming and have phone call. Childern 2-3 year old already attend nursery so that they can be "hea" during day time.

It is just a luck that you find someone who is willing to take care of baby under 2.

大宅

eewinnie 發表於 14-9-7 04:46
我個女兒工人49歲,湊二個小朋友,加一個BB都ok,不過有婆婆幫手,你要睇個工人鈡唔鈡意小朋友,年紀唔係問 ...
agree, 要睇個工人鈡唔鈡意小朋友,年紀唔係問題!

大宅

引用:我個女兒工人49歲,湊二個小朋友,加一個BB

原帖由 eewinnie 於 14-09-07 發表
我個女兒工人49歲,湊二個小朋友,加一個BB都ok,不過有婆婆幫手,你要睇個工人鈡唔鈡意小朋友,年紀唔係問 ...
係呀!鐘唔鍾意小孩同年紀未必一定有關。22歳已婚有個2歳仔都可以揑小孩。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有時佢passport寫的歲數, 不能作準. 例子: 我大食bun vicky passport 出生日期 1970 即43 歲, OK, 叫做可以做得野. 但佢介紹佢家姐老奶奶疆屍乾grace, passport亦係1970??? vivky話 I actually 1975 but come to HK, need to report bigger. 真定假???

OK, 但1970呢件老奶奶, 一D都唔似43歲, 63歲仲好體力過佢, 因踎係廁所開大花洒成個鐘, 揾支牙刷刷一塊磚, 仲慢過80歲. 無氣無力, 攞2斤菜心, 要1個鐘至返到. 而菜檔在樓下, 攞到返來就死咁.
Forgot, grace個衰樣, 唔似43, 成個vicky亞媽咁.

首頁

尾頁

跳至