夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

thank you

原文章由 polly1120 於 08-1-24 20:04 發表
其實都唔關大陸人定香港人事既..

不過你咁樣真係唔0岩, 希望你會俾人鬧醒啦
呢個世界冇「控制唔到」架, 你係人, 唔係畜牲, 所以一定可以控制到的!! ...

甘多人讲野,你讲得最0岩听,其实我已经决定了要点做,放心拉,我都吾想以后有D甘事发生在我的身上,THANK YOU !

民房

希望你真係識得點做,唔好再另你哋d大陸人比人話冇建設,淨係識破壞啦! 要為祖國爭光.
拜託你呀!同志們

大宅

原文章由 polly1120 於 08-1-24 20:04 發表

呢個世界冇「控制唔到」架, 你係人, 唔係畜牲, 所以一定可以控制到的!! ...

希望佢控制到la, 否則佢咪係.............

子爵府

凡事要三思而後行,你要掉翻轉頭諗吓人地
原文章由 lycabby 於 08-1-24 13:03 發表
近来由于工作关系,我认识了一位有妇之夫,我们之间的关系好似普通朋友,好都时都一起吃饭,他都有专登等我放工,一齐走.(我们住的比较近,但没有送我回家),他并没有对我说什么,但我好似有D中意他,有吾知好吾好同他讲,好烦 ...

別墅

agree, 真係唔關邊度出生, 係咪度出生唔係當時人可以選擇. 呢板所見嘅第三者唔少係土生土長嘅, 只係個人修養影響佢地嘅決定.

樓主, 感情好複雜, 你應該知道唔少人走上結婚呢條路之前, 都拍過好幾次拖, 亦因為種種原因而分手, 所以...

(1) 你同事同佢太婆都經歷唔少風浪才走埋一齊, 亦為對方改變唔少, 放棄唔少, 所以希望你唔好破壞佢地辛苦建立嘅婚姻.
(2) 你地未走埋一齊, 保持距離, 可以將壞脾氣收起, 當然好似好夾, 但真係一齊時, 好可能都係要走上分手嘅路, 但除咗你地最終無結果, 背後仲犧牲咗個家, 真係唔值得為未必有結果嘅事做咁大破壞啊.
(3) 相處耐咗, 生活乏味, 你同事對你會有新鮮感, 但都會過去架, 正好似當初佢追求佢太太都係好熱烈, 但時間耐咗就淡落來, 如果呢個男人真係攬住老婆又想同你交往, 他日佢都會攬住你同另一個交往, 唔專一無承擔感嘅男人值得你去愛嗎?

一個完全屬於你嘅男人只係未出現啫, 唔好多睇D唔屬於你嘅男人, 否則錯過咗你嘅真命天子就唔值啦.

[ 本文章最後由 飽飽 於 08-1-24 23:48 編輯 ]

別墅

你明知人地有老婆, 你就吾好同人地表白啦, 冇意思ge

別墅

希望你真係知道, 好多時知易行難.
切記: 己所不欲, 勿施於人.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

話知你係乜野國家既人, 總之破壞人地家庭幸福既就係衰人, 你何必要背負一個狐妮精既名呢?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 lycabby 於 08-1-24 17:54 發表

你老公就快没了,哈哈

真係無鬧錯你: 死性不改, 死剩把口, 唔慌係好人 .

再批你為人: 口賤, 心黑, 人品差, 註定你一世都要送上門追人老公架嘞 .

不如你走去問埋你阿媽意見吖, 佢實好有經驗幫到你 :lol .

民房

原文章由 RAA 於 08-1-25 10:41 發表

真係無鬧錯你: 死性不改, 死剩把口, 唔慌係好人 .

再批你為人: 口賤, 心黑, 人品差, 註定你一世都要送上門追人老公架嘞 .

不如你走去問埋你阿媽意見吖, 佢實好有經驗幫到你 :lol . ...

你问下你啊妈先拉,话吾定你就系甘样黎咖

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

民房

唉..算擺啦.呢丁友仔,你地睇吓佢寫嘅嘢就知佢係咩人啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 changeyourmind 於 08-1-24 16:35 發表
你明知人地有老婆, 你就吾好同人地表白啦, 冇意思ge

如果佢地知道冇意思就好lu..

首頁

尾頁

跳至