在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

咁不如去ballma話果間食上海野啦,我另外整d snacks囉,因為我聽日要去bbq,所以未必夠時間整到太多野食呀

原文章由 joannelai930 於 08-1-26 09:20 發表
1 同 2 都試到酌媽手勢, 2個都冇所謂喎

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好, 不過如果落雨我就唔出黎啦 , 我搞唔掂
原文章由 tupytupy 於 08-1-26 20:24 發表
咁不如去ballma話果間食上海野啦,我另外整d snacks囉,因為我聽日要去bbq,所以未必夠時間整到太多野食呀

大宅

ok呀, 咁我仲冇咁大心理壓力添. 你知啦,我齋戒沐浴左咁耐, 都唔記得有d咩野餸識整
咁約幾點好呀, 因為lunch time 佢地都唔少人, 可能訂一訂枱方面d(其實我唔知有冇得訂). 同埋如果有bb車, 最好約埋mavis 上去, 否則要搬上樓梯都幾煩.

原文章由 tupytupy 於 08-1-26 20:24 發表
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

伯爵府

原文章由 joannelai930 於 08-1-26 21:01 發表
好, 不過如果落雨我就唔出黎啦 , 我搞唔掂

Me too!

伯爵府

原文章由 Ballballmami 於 08-1-26 22:43 發表
ok呀, 咁我仲冇咁大心理壓力添. 你知啦,我齋戒沐浴左咁耐, 都唔記得有d咩野餸識整
咁約幾點好呀, 因為lunch time 佢地都唔少人, 可能訂一訂枱方面d(其實我唔知有冇得訂). 同埋如果有bb車, 最好約埋mavis 上去, 否 ...

不如book佐6A6B先...

汶汶打佐肺炎鏈球菌針, 唔知會唔會燒... 如果佢聽日發燒, 我就唔出得啦!:(

我亞媽包佐餃子, 我等陣試下好唔好味 , 如果好味我就帶些過來當tea!

伯爵府

汶汶自戒奶之後, 雖然只係ㄧ日ㄧ餐奶, 不過3餐飯仔+1餐tea, 食固體食物食得好佐... 在汶媽我努力地餵餵餵之後, 半個月重佐0.4kg... 終於都止跌回升(TOUCH WOOD)! 而加食得多, 疴得多, 每日定時大大篤cc疴兩次...

尋日去打肺炎鏈球菌針, 問個醫生, 如果佢完全唔飲奶得唔得? 佢好肯定咁話... 完全ok!! 咁我都唔使咁擔心... 而加我每日泵得2安咋...

侯爵府

各位聽日黎我屋企o既媽咪)))))

我聽日都係揀方案1)呀
為免大家要托車同迫位,出面又凍冰冰 都係黎我度食啦 你地唔方便的話就唔使帶野黎食喇,我剛剛落街買左d送,聽日menu係:

1)上海炒年糕
2)鎮江骨
3)炒齋菜

唔知大家o岩唔o岩食,如過唔o岩or唔夠食就再叫外賣啦,大家ok嗎?

如果ok的話,不如聽日12:30啦,ballma,mavis同甜媽都識上盈暉臺,我想麻煩cottoncandy o係地下大堂等埋佢地然後帶隊上黎我屋企,ok嗎?

cottoncandy我晏d call你話你知我住幾樓啦

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好呀, 唔駛週圍走, 小朋友(2歲以上) 野食就叫外賣啦
原文章由 tupytupy 於 08-1-27 12:32 發表
各位聽日黎我屋企o既媽咪)))))

我聽日都係揀方案1)呀
為免大家要托車同迫位,出面又凍冰冰 都係黎我度食啦 你地唔方便的話就唔使帶野黎食喇,我剛剛落街買左d送,聽日menu係:

1)上海炒年 ...

琥珀宮

可能仲有餃子
原文章由 jjtseung 於 08-1-27 10:20 發表

不如book佐6A6B先...

汶汶打佐肺炎鏈球菌針, 唔知會唔會燒... 如果佢聽日發燒, 我就唔出得啦!:(

我亞媽包佐餃子, 我等陣試下好唔好味 , 如果好味我就帶些過來當tea! ...

大宅

我會o係地下大堂等大家o架喇!
甜媽& vane, PM左我mobile phone no.比妳

原文章由 tupytupy 於 08-1-27 12:32 發表

...我想麻煩cottoncandy o係地下大堂等埋佢地然後帶隊上黎我屋企,ok嗎?

[ 本文章最後由 CottonCandy 於 08-1-27 14:35 編輯 ]

大宅

等我轉頭去買chicken wings先!:lol
原文章由 joannelai930 於 08-1-27 12:45 發表
可能仲有餃子

大宅

我會o係屋企餵埋HeiYee先, 因為佢習慣11:30左右食lunch:time:

原文章由 joannelai930 於 08-1-27 12:44 發表
好呀, 唔駛週圍走, 小朋友(2歲以上) 野食就叫外賣啦

琥珀宮

咁早架, 甜筒b 今日11點先起身
原文章由 CottonCandy 於 08-1-27 14:38 發表
我會o係屋企餵埋HeiYee先, 因為佢習慣11:30左右食lunch:time:

琥珀宮

好野, 有亦食
原文章由 CottonCandy 於 08-1-27 14:34 發表
等我轉頭去買chicken wings先!:lol

琥珀宮

收到啦, 明天唔好落雨呀
原文章由 CottonCandy 於 08-1-27 14:32 發表
我會o係地下大堂等大家o架喇!
甜媽& vane, PM左我mobile phone no.比妳

大宅

汶媽, 妳應該覺得開心, 汶汶肯食固體食物, 又成功白天訓ㄧ覺就夠. 佢準備好返N1時間, 妳又可以計劃second baby :lol

原文章由 jjtseung 於 08-1-27 10:21 發表
汶汶自戒奶之後, 雖然只係ㄧ日ㄧ餐奶, 不過3餐飯仔+1餐tea, 食固體食物食得好佐... 在汶媽我努力地餵餵餵之後, 半個月重佐0.4kg... 終於都止跌回升(TOUCH WOOD)! 而加食得多, 疴得多, 每日定時大大篤cc疴兩 ...

琥珀宮

汶媽一早決定要架啦, 差在遲早之嘛
原文章由 CottonCandy 於 08-1-27 14:44 發表
汶媽, 妳應該覺得開心, 汶汶肯食固體食物, 又成功白天訓ㄧ覺就夠. 佢準備好返N1時間, 妳又可以計劃second baby :lol

伯爵府

原文章由 CottonCandy 於 08-1-27 14:44 發表

呢兩日白天訓一覺就時得, 時唔得?-( ... 不過唔緊要啦... 佢都仲細, 比多些時間佢自我調整啦!

伯爵府

原文章由 joannelai930 於 08-1-27 14:48 發表
汶媽一早決定要架啦, 差在遲早之嘛

:loveliness: :loveliness:

而加的BB真係得意到暈... 點忍到唔生第二件...

伯爵府

原文章由 joannelai930 於 08-1-27 12:45 發表
可能仲有餃子

今日亞媽包的餃子都幾好味!!:lol

不過, 頭先同汶汶肛探, 37.9度, 低燒... 希望快d退燒啦!
明明之前兩針都無燒...?-(

首頁

尾頁

跳至