跳至

首頁

尾頁

男爵府

mirimiri ,

唔緊要啦,打唔到中文都冇計啦。

我都確得男仔比女仔百厭d。

妳囡囡去街仲有冇扭抱呀?我囝囝近幾個月都小了帶車仔去街,想日都想人抱。我通常都要佢行下,行一陣才抱,有時係街的人見我好以好衰咁。有次剛剛坐 立車 落樓,我囝囝就已經想抱,我要佢行一陣才抱,有個亞婆走埋黎同我講,人地咁細就抱下佢啦,抱下佢又幾辛苦呀咁話我。我冇嬲呀,還是要佢行自行小小路才抱。

maybe boy is more active than girl la, so you may let him join the singing and dancing class, i guess most of the kids like.

原文章由 mirimiri 於 08-4-10 12:52 AM 發表
sorry my computer doesn't have chinese window, so i can only type english, otherwise i prefer using chinese.....

maybe boy is more active than girl la, so you may let him join the singing and dancing ...
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

別墅

626mama, I'm a bit lucky coz my daughter is seldom 扭抱, only when she's very sleepy. but i have 2 friends their kids also born in 2005, always 扭抱 and don't like walk or sit 車仔, i can see it's really trouble and tired to go out with kids for them. but i think it won't last long, maybe after few months your son won't 扭抱 and want to walk more, you know kids change very fast ma..... just enjoy the time he still want you to 抱 la!!

原文章由 626mama 於 08-4-10 14:19 發表
mirimiri ,

唔緊要啦,打唔到中文都冇計啦。

我都確得男仔比女仔百厭d。

妳囡囡去街仲有冇扭抱呀?我囝囝近幾個月都小了帶車仔去街,想日都想人抱。我通常都要佢行下,行一陣才抱,有時係街的人見我好以好衰咁。有次剛剛坐 ...

男爵府

mirimiri,

妳女女好小扭抱,都幾好丫,佢肯行。

妳女女識唔識自已食飯呀?
原文章由 mirimiri 於 08-4-12 01:39 AM 發表
626mama, I'm a bit lucky coz my daughter is seldom 扭抱, only when she's very sleepy. but i have 2 friends their kids also born in 2005, always 扭抱 and don't like walk or sit 車仔, i can see it's rea ...

[ 本文章最後由 626mama 於 08-4-17 09:14 編輯 ]
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

洋房

死啦
我個女完全唔講野
又唔識講痾尿
還要用尿片上N1

今年九月要讀兼收班k1
咁點算

男爵府

好媽媽勳章

hi各位,我囝囝都係7月13日出世,讀緊N1。

原文章由 Sandykwan 於 08-1-26 09:32 發表
05年7月的媽咪入嚟傾一傾!

伯爵府

HeLLo...大家好...
我個百厭仔係718出世'架'...多多指教^^

大宅

好媽媽勳章

carolinebowiex3,
試吓7月開始同佢戒片, 天氣熱容易戒的.
而且去到k1, 學校遲早都會要佢戒.
另外, 你囡囡唔識講野, 你同佢講說話時, 留意會否比反應. 試吓同佢臨睡時講多的故事, 效果幾好.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我囝囝都係718生日... 時間真係過得好快, 好快就3歲...

佢好鐘意writing, drawing, reading, 都係比較靜d的活動, 不過佢把咀一d都唔靜... 成日學我地d語氣講野... 真係好好笑....

洋房

各位媽咪:大家好!

估唔到有咁多05年7月的bb媽咪上嚟,我之前開題時等左好耐冇人覆,所以一直冇上過嚟,今日得閒上嚟睇下,見到大家,好開心,我囡囡係25/07出世,係廣華、有冇媽咪都係啊?我哋25號就返學了

大宅

我囡囡05/7/22出世呀.......真係話咁快就3歲喇.....係呢,你地既仔仔囡囡報咗邊間幼稚園呀?

民房

HI,
我仔仔係05Y/7M/7D出世嘅,依家返K1,但返咗學差唔多十日,都係咁喊.各位媽咪,有冇好嘅辦法幫吓我丫?Thank you!

民房

HI,
我仔仔係05Y/7M/7D出世嘅,依家返K1,但返咗學差唔多十日,都係咁喊.各位媽咪,有冇好嘅辦法幫吓我丫?Thank you!

翡翠宮

我囝囝因為上年有返N組, 所以宜家返K1無咩問題...

小朋友開學有D唔慣都好正常, 慢慢就適應, 唔洗擔心...

民房

仔仔返學喊到雙眼浮腫,又唔肯同d小朋友玩,
我都唔知佢幾時先可以適應丫!

民房

仔仔返學喊到雙眼浮腫,又唔肯同d小朋友玩,
我都唔知佢幾時先可以適應丫!

翡翠宮

唔洗擔心, 總有一日小朋友能夠適應,
或者你同他的班主任多聯絡, 睇下佢有D咩suggestion.

翡翠宮

唔洗擔心, 總有一日小朋友能夠適應,
或者你同他的班主任多聯絡, 睇下佢有D咩suggestion.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi, 我囡囡7月6日出世!

男爵府

hi~~大家好
我個女係02.07.05出世~~
女女宜家返學好開心,由返學第一日到宜家都未喊過
因為未返學之前我俾佢返佐興趣班(頭兩堂有喊,跟住第三堂就叫媽咪係出邊等佢啦 )
幸運星CHERRY BLOG

首頁

尾頁

跳至