自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

oolong.t 發表於 14-9-12 21:39
我噴左bio kill 佢都仲行得好快,好似冇事咁,仲爬左上道牆我咪即燒佢囉…
你唔好燒死一個位就唔會 ...
比你笑死

oolong.t  但我就嚇死加出哂汗   發表於 14-9-12 21:44

大宅

引用:天氣唔好,前幾日睇住隻大強飛入屋差啲飛落

原帖由 ipodbaby_123 於 14-09-12 發表
天氣唔好,前幾日睇住隻大強飛入屋差啲飛落我個身度,之後唔夠五分鐘就落大雨

...
會嚇死我…所以我一向唔開窗…我好驚有野入左黎都睇唔到

大宅

我阿媽親眼見過隻小強由門口入屋

所以屋企乾淨都未必冇架

oolong.t  但我已經封哂門口啲la   發表於 14-9-12 21:47

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 ipodbaby_123 於 14-09-12 發

原帖由 oolong.t 於 14-09-12 發表
嘩會嚇死我…所以我一向唔開窗…我好驚有野入左黎都睇唔到
我剛沖完涼,之後就俾佢嚇到成身出哂汗,見佢捐左入床下底,即時搵殺他死噴佢,啲味攻到佢出番黎,即時再噴多幾下即死,捉唔到佢我諗我成晚唔駛訓,呢隻係今年第一隻既小強唔好再有下一隻。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

回覆:呀~~救命呀…屋企又有大強喇

各位jms見到你地d留意又嚇死又笑死,燒槍個個真係好勁呀!消滅甲曱同滅族係要用火槍燒先得。
但每次見到我已經發左顛唔敢整死呢,通常叫老公或者叫工人,細細隻bb我已經變左騰右騰啦!
我都好煩惱呀,因為屋企發現好多小強bb,有d中size,夜晚出黎開p咁。
我依家用梘水放屋企唔同位置囉,唔知得唔得呢?好煩呀!

健健康康,快高長大啊~

別墅

一見到大隻就超驚。請問咩方法唔驚呢?我連死左反肚都驚驚

大宅

引用:各位jms見到你地d留意又嚇死又笑死,燒槍個

原帖由 siuting111 於 14-09-12 發表
各位jms見到你地d留意又嚇死又笑死,燒槍個個真係好勁呀!消滅甲曱同滅族係要用火槍燒先得。
但每次見到我 ...
我係燒槍果個…
我覺得放梘水唔得架如果好似你講咁多,梘水係當殺蟲水咁用黎見到佢噴…想滅族一係揾到個巢,一係揾滅蟲公司定期洗錢,用藥餌會短期有效…要keep住2個月左右換,我屋企係租既…搬入黎之前揾鐘點揾左個巢出黎, 之後一個月我每日用漂水抹地,直至養左呀貓我先冇用漂水抹,之前仲隔幾日見到有大有細…而家就耐不耐見隻大既…所以真係冇得防…所以我先諗啲方法虐待佢地令個心好過啲…好變態呀我…哈哈
因為用火可以留全屍…拍死佢會留底氣味引同類黎產卵,殺蟲水(bio kill)噴到個地濕哂佢都仲行得好快又唔死…就算死都俾佢唔知行左去邊先死…但用火一燒即死又痛快…所以我後尾諗到用呢個方法

大宅

引用:一見到大隻就超驚。請問咩方法唔驚呢?我連

原帖由 fr362 於 14-09-12 發表
一見到大隻就超驚。請問咩方法唔驚呢?我連死左反肚都驚驚
我都係一見到就驚到成身痕哂…同手震果啲人,但因為自己一個住…我唯有勇敢地殺…

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-09-12 發表

我係燒槍果個…
我覺得放梘水唔得架如果好似你講咁多,梘水係當殺蟲水咁用黎見到佢噴…想滅族一係揾 ...
我知呀,要搵個巢先可以滅族,但點搵呀,佢地夜晚先出黎行cat walk..激死呀!

好似粒豆仔咁細,我已經叫哂救命架。

好難想像你地見到個d可以自己解決既jms囉,比19700個勁你地呀!

我地用漂白水清潔地方,抹野,都有呀,想死呀!

健健康康,快高長大啊~

大宅

引用:Quote:原帖由 oolong.t 於 14-09-12 發表我

原帖由 siuting111 於 14-09-12 發表
我知呀,要搵個巢先可以滅族,但點搵呀,佢地夜晚先出黎行cat walk..激死呀!

好似粒豆仔咁細,我已經叫哂 ...
如果有細強即係有巢…可能係廚櫃低…啲櫃後面…其他陰暗位…有啲jm曾經介紹過有啲小強弱好堅,一晚可殺1x隻…你揾揾

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuting111 於 14-09-12 發表

如果有細強即係有巢…可能係廚櫃低…啲櫃後面…其他陰暗位…有啲jm曾經介紹過有啲小強弱好堅,一晚可殺1x隻 ...
我知呀,試過一晚殺幾隻呀

健健康康,快高長大啊~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

啱啱我收緊衫時都迎面飛撲一隻超大強,嚇到我掉曬d衫落地跑入房

男爵府

引用:我屋企近排都有小強.....................

原帖由 d_yeong 於 14-09-12 發表
我屋企近排都有小強.....................

一早起身沖涼就見到左右各一隻
我今日屋企都發現有中強,係咪打風前特別多?

oolong.t  絕對係…所以我都好驚   發表於 14-9-13 01:20

別墅

你會唔會每一次返屋企時都祈禱唔好有大強?我最近就係甘。。但其實我唔信教架

大宅

引用:你會唔會每一次返屋企時都祈禱唔好有大強?

原帖由 fr362 於 14-09-13 發表
你會唔會每一次返屋企時都祈禱唔好有大強?我最近就係甘。。但其實我唔信教架

...
我每次返屋企就好似特務咁check 下啲地方有冇大強好討厭

男爵府

如果隔離屋唔乾淨, 都有機會有小強大強經渠位走入黎你間屋架!

大宅

唉…我真係想講粗口…岩岩係碗櫃見到有細細強…%-) [! &; /\':? %__-

伯爵府

我屋企超乾淨!但一年總有一隻,每次都嚇到我死

大宅

引用:我屋企超乾淨!但一年總有一隻,每次都嚇到

原帖由 babybabyu 於 14-09-13 發表
我屋企超乾淨!但一年總有一隻,每次都嚇到我死
我都好努力清潔架其實

伯爵府

引用:唉…我真係想講粗口…岩岩係碗櫃見到有細細

原帖由 oolong.t 於 14-09-13 發表
唉…我真係想講粗口…岩岩係碗櫃見到有細細強…%-) [! &; /':? %__-

...
可能入來生埋仔。。。。

首頁
12345...7

尾頁

跳至