夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幻感黎架je~~~~ 現實d 啦
你愛ge 係回憶入邊ge佢 現實你地未必會有結果架 值得用你而家ge一切去博咩?

複式洋房

[ 本文章最後由 shesheshe 於 08-3-21 14:59 編輯 ]

別墅

後悔, 遺憾就可以不顧一切?
咁叫做不負責任. 婚姻, 講玩架咩? 唔係承諾一生一世嗎? 調返轉, 你老公又後悔, 遺憾得唔得?
再講, 人地既太太又點? 我諗你2個都算天生一對, 一樣咁自私~! :;pppp: 都無諗過自己另一半既感受

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #23 GloveU 的文章

一笑至之.
人世間一定有很多遺憾.有遺憾先唔會忘懷一段可歌可泣的往事.

爆愛車縫作

民房

冇錯, 我知道我只是愛回憶中的他, 你們所說的也是我的想法, 但我常常想著他, 每天就在理性和感性中掙扎, 有什麼實際方法可令我放下這段感情?

原文章由 lovetki 於 08-1-29 19:21 發表
幻感黎架je~~~~ 現實d 啦
你愛ge 係回憶入邊ge佢 現實你地未必會有結果架 值得用你而家ge一切去博咩?

伯爵府

原文章由 GloveU 於 08-1-30 10:53 發表
冇錯, 我知道我只是愛回憶中的他, 你們所說的也是我的想法, 但我常常想著他, 每天就在理性和感性中掙扎, 有什麼實際方法可令我放下這段感情?

愈係想唔諗就會繼續諗, 唔駛咁刻意去忘記, 搵多d節目俾自己, 例如同老公或者朋友去食飯睇戲行街行花市, 就黎新年又要買定d賀年禮品等等, 又要大掃除, 大把野做. 再唔係就去學下其他野. 有其他野諗就唔會再成日諗住佢.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實樓主你只不過係一時受唔到誘惑姐
如果你地真係開始左就會好後悔架la
既然當初決定左唔係埋一齊 到今日就唔好再唸
收返埋尼總感覺 當個美好回憶la
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 GloveU 於 08-1-30 10:53 發表

有時候,我們愛著的,不是現實的那個人,而是回憶裡的他。

也許,他並沒有那麼好。你愛著的,不是當天的他,而是回憶裡的他。

回憶是不可以代替的,人也不可以代替。然而,舊的思念會被新的愛情永遠代替。 諗清楚究竟你仲愛唔愛你老公la.......
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

大宅

算啦,唔好再諗了,反正唔會有好結果.
難道你地兩個都離婚,然後在一齊嗎?
不可能的,過左去的就過左去,而且,你當年都無主動去攪清楚,無謂現在來後悔,不是嗎?

請珍惜各自的家庭,得來不易的.

別墅

有點似"衝上雲霄"的劇情, 陳慧珊跟吳振宇因誤會而分開, 中間雖然再走過一起, 但發覺最愛的仍是老公(馬德鍾)...

侯爵府

我兩星期前重遇15年前的他, 我地之前一齊七年. 佢係我嘅初戀, 15年黎我都無同佢聯絡過, 直至兩年前由舊朋友口中得知佢嘅近況同email, 再次聯絡返佢.
當年係我提出分手, 仲另到佢非常傷心, 我好內疚. 今日佢無再嬲我, 大家仲做返朋友, 早排佢黎hk公幹, 我地仲出左黎見面, 我真係好緊張, 幾晚都瞓唔著, 我見到佢時, 以前d感覺仲係度, 我真係唔習慣當佢係朋友而唔係情人, 感覺唔好受. 而佢間唔中有講我地以前d開心趣事.
自從同佢聯絡返之後, 兩年黎我幾乎每日都諗起佢, 成日發夢都見到佢. 成日諗, 如果見返佢會點呢, 佢對我仲有無感覺呢!
但今次見面之後, 我覺得佢對我已經無以前嘅感覺, 我好失望, 不過咁都好, 我而家無再成日諗起佢lu. 成個人鬆哂.
我相信我愛嘅係回憶中嘅佢, 果仲感覺會永遠埋係我心裡面. :loveliness:

原文章由 p90 於 08-1-30 15:34 發表

有時候,我們愛著的,不是現實的那個人,而是回憶裡的他。

也許,他並沒有那麼好。你愛著的,不是當天的他,而是回憶裡的他。

回憶是不可以代替的,人也不可以代替。然而,舊的思念會被新的愛情永遠代替。 諗清楚究竟你仲 ...

複式洋房

人一生總會帶些遺憾與後悔。
缺少一樣的人生總會帶些缺陷。

你能避開生、老、病、死嗎?
遺憾與後悔亦然!
夜來幽夢忽還鄉, 小軒窗,正梳妝。 相對無言,惟有淚千行, 料得年年腸斷處、 明月夜、短松崗!

民房

我相信我愛的也是回憶中的他, 有時踏足以前走過的地方, 心裡都會戚戚然, 不過我們已經十年沒有聯絡了, 現在再聯絡上, 我也不肯定他其實已變成什麼樣的人, 也許認清現實的他後, 我便不會再這樣想他...

原文章由 Super-Man 於 08-1-31 10:06 發表
我兩星期前重遇15年前的他, 我地之前一齊七年. 佢係我嘅初戀, 15年黎我都無同佢聯絡過, 直至兩年前由舊朋友口中得知佢嘅近況同email, 再次聯絡返佢.
當年係我提出分手, 仲另到佢非常傷心, 我好內疚. 今日佢無再嬲我 ...

洋房

原文章由 CALVEN 於 08-1-28 16:56 發表
我有時想食翻細個時食過嘅食物,到真係可以食翻時,我又覺得不怎樣.

你講得好 我就想咁講 !
當時佢地如果真係結婚 依家講唔定更差

洋房

原文章由 GloveU 於 08-1-31 19:24 發表
我相信我愛的也是回憶中的他, 有時踏足以前走過的地方, 心裡都會戚戚然, 不過我們已經十年沒有聯絡了, 現在再聯絡上, 我也不肯定他其實已變成什麼樣的人, 也許認清現實的他後, 我便不會再這樣想他...

...

樓主,其實妳係時常想著如果, 如果同佢一齊會點.....
我覺得樓主妳不如同妳自己老公好D, 找多D妳老公嘅優點! 或者介紹妳老公同佢認識, 同佢老婆也認識下, 做下朋友。慢慢D感覺就會變!

別墅

再次開始可能把美好的回憶變成痛心的遺憾與不休的'豆錢'啊

複式洋房

你若真的愛他,為何當時要和別人結婚?他為何要另娶他人? 為何兩方都沒有堅持?什麼因為誤會而分開,其實還不是想偷食的借口?

複式洋房

有咩方法? 直接d 斬纜 囉....你係真係有心ge
吾打比佢吾聽佢電話同佢講我地都係算啦吾好再同佢出去
絕d先得架...冇野做吾到睇你有冇心架je..你諗起佢時,再諗下你
d老公同仔女你左老佢地會點...

子爵府

好媽媽勳章

其實當時你地可以起埋一齊...但係你放棄左...而家大家都各自有家庭...就將以前既事...當成回憶...而家好好珍惜自己既家庭...

[url=http://lilypie.com][img]

民房

其實都係我唔好, 當年我誤會佢曾一腳踏兩船, 話佢佢又冇講清楚, 我覺得佢花心, 於是立志放下他, 之後就跟老公一起了... 到最近我才知道當時他其實打算跟女友分手然後追我, 但佢見我己拍拖, 故當初又冇再同我講...

簡單一句: timing 唔o岩...

原文章由 hellolal 於 08-2-1 13:29 發表
你若真的愛他,為何當時要和別人結婚?他為何要另娶他人? 為何兩方都沒有堅持?什麼因為誤會而分開,其實還不是想偷食的借口?

首頁

尾頁

跳至